Delta Blues Museum

Bezoek Clarksdale, dé stad van de muziekgenre; blues, maar ook een stad met ongelofelijk veel geschiedenis. In de stad kun je veel bezichtigen tijdens jouw camperreis! Bezoek bijvoorbeeld Het Delta Blues Museum of rij met jouw huurcamper door de stad. Het Delta Blues Museum in Clarksdale, Mississippi laat je de gehele geschiedenis van de blues zien. De oude bladmuziek en de teksten zijn hier te vinden tevens ook meteen de oude platen. Een echte blues liefhebber kan hier genieten van de historie van de blues.

BEZIENSWAARDIGHEDEN CLAKSDALE

Clarksdale is een dorpje dat ligt in de staat van Mississippi. Clarksdale staat bekend als thuishaven van veel bekende blues artiesten. De naam Clarksdale is ontstaan door de naam John Clark, de man die Clarksdale heeft gesticht. Naast blues heeft de stad ook een grote rol gespeeld in 'The Great Migration', een beweging van grote bevolkingsgroepen die immigreerden/verhuisde naar plekken waar zij konden werken. Dit is nog steeds terug te zien aan de diverse bevolkingsgroepen die daar nog steeds wonen. Rij met je huurcamper door deze culturele stad en proef de geschiedenis van begin tot medio 1900.

HET DELTE BLUES MUSEUM

Bij een bezoekje aan Clarksdale tijdens jouw camperreis is het bezichtigen van Het Delta Blues Museum een aanrader. Vooral als je een echte blues liefhebber bent! In het museum is veel te zien, zoals bijvoorbeeld oude bladmuziek, instrumenten en muziekstukken van bekende blues artiesten, er zijn ook foto gallerijen van deze blues artiesten. Er zijn collecties van grootsheden zoals B.B. King, John Lee Hooker, Big Joe Williams en nog veel meer! 


Mocht je niet genoeg hebben van deze rijke blues geschiedenis, dan kun je langs de Mississippi Blues Trail rijden met jouw huurcamper. Deze route gaat over verschillende snelwegen waar verschillende mijlpalen geplaatst zijn op historische plekken die een kritische rol hebben gespeeld in het ontstaan en de groei van de blues genre. Deze route is erg leuk om te volgen tijdens jouw camperreis. De meeste mijlpalen zijn geplaatst rondom de Mississippi Delta en reiken tot aan The Gulf Coast.

JOUW CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH

Reis je van of naar Memphis? Dan is het ideaal een bezoek te brengen aan Clarksdale en het Delta Blues Museum.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties