Delta Blues Museum

In Clarksdale, Mississippi, de thuishaven van veel bekende bluesartiesten, vind je het Delta Blues Museum. Liefhebbers van blues wanen zich in vervlogen tijden tussen oude bladmuziek, teksten, platen, instrumenten, muziekstukken en een fotogalerij. Reis jij van of naar Memphis door Deep South? Dan is een tussenstop in de geboortestad van Muddy Waters, Ike Turner en Sam Cooke een must!

BEZIENSWAARDIGHEDEN CLARKSDALE

Bezoek Clarksdale, thuishaven van de blues. De in Mississippi gelegen stad bracht veel bekende bluesartiesten voort. Daarnaast ging Clarksdale de geschiedenisboeken in als de stad die in 1944 als eerste de katoenteelt volledig mechaniseerde. Op de Hopson Plantage vind je nog steeds de hutjes uit de slaventijd. Rijd met je huurcamper door Clarksdale en proef de geschiedenis van begin tot medio 1900.

HET DELTA BLUES MUSEUM

Ben je een liefhebber van blues en rijd je vanuit of naar Memphis door Deep South? Dan mag een bezoekje aan Clarksdale niet onbreken aan jouw camperreis. In het Delta Blues Museum vind je oude instrumenten, bladmuziek en muziekstukken. Bekijk muzikale collecties die in het teken staan van B.B. King, John Lee Hooker en Big Joe Williams en bewonder fotogalerijen over bekende bluesartiesten.

JOUW CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH

Krijg je geen genoeg van deze rijke bluesgeschiedenis? Rijd dan met je huurcamper de Mississippi Blues Trail. Deze route voert je langs 120 hoogtepunten uit de historie van de blues, waaronder BB King's geboorteplaats en het huis van Muddy Waters. Het is erg leuk om deze route te rijden tijdens jouw camperreis. De route voert je van de Mississippi Delta naar de Gulf Coast. Die naam komt je misschien bekend voor: Bessie Smith bracht een muzikale ode aan deze kustlijn. Zij overleed overigens in het in Clarksdale gelegen G.T. Thomas Afro American Hospital, aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Later werd dit ziekenhuis omgedoopt in het Riverside Hotel en bood het onderdak aan rondreizende muzikanten. Je vindt het hotel nog steeds aan 615 Sunflower Avenue.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties