Dexter Avenue Baptist Church

De Dexter Avenue Baptist Church is een bekende kerk. Deze kerk staat in Montgomery, in de staat Alabama. De kerk is sinds 1974 een beschermd landgoed, en heet tegenwoordig Dexter Avenue King Memorial Baptist Church. De kerk is bekend omdat Martin Luther King hier vroeger dominee was. Martin Luther King heeft een grote rol gespeeld in de vordering van de zogeheten 'civil rights'. Martin Luther King was een van de bekendste woordvoerders van de rassenscheiding dankzij zijn geweldloze verzet in de Verenigde Staten. In 1963 hield hij de legendarische toespraak: "I have a dream". Een jaar later ontving hij een nobelprijs voor de vrede. Helaas werd hij op 39 jarige leeftijd doodgeschoten op het balkon van het Lorraine Motel in Memphis.

bezienswaardigheden dexter avenue babtist church

Rij langs deze historische kerk en bezoek het memorial van Martin Luther King die er momenteel gevestigd is. Bent je gelovig? Dan kan je een van de kerkse activiteiten bijwonen die voornamelijk op zondag zijn. Je kunt ook een tour volgen die door de kerk wordt georganiseerd, deze tours vertellen over de geschiedenis van zowel de kerk als Martin Luther King. Voor deze tours dien je wel een reservering te maken, de tours zijn op ma t/m za en vinden op verschillende tijdstippen plaats, vergeet dus niet te reserveren.

 

uw camperreis door noordoost-amerika

 

Montgomery is de hoofdstad van de staat Alabama, in deze stad is veel terug te vinden van de invloed van Martin Luther King. Zo zijn er verschillende memorials verspreid in deze stad die ieder verschillende mijlpalen in de rassenscheiding herdenken. Bezoek bijvoorbeeld met je huur camper het Civil Rights Memorial Center of het Rosa Parks Museum. Naast alle memorials heeft Montgomery ook andere bezienswaardigheden zoals een dierentuin, verschillende parken en monumenten. Kortom genoeg te zien en te beleven tijdens je verblijf in Montgomery met je huur camper. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties