Apps voor de camperaars

Apps zijn kleine programma's voor het gebruik op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Ook voor de camperaar zijn er verschillende nuttige apps. Hieronder een klein overzicht van onze favoriete apps.

- Navigatie
Verschillende aanbieders van navigatie bieden, tegen betaling of gratis, software en kaarten aan, om op de smartphone en tablet te installeren. Verdwalen is bijna niet meer mogelijk. Op de volgende link zijn verschillende gratis en betaalde navigatie apps weergegeven. Voor meer informatie over de apps kunt u hier kijken.

- Maui, Britz en Mighty apps
Als u door Nieuw-Zeeland reist met uw Maui, Britz of Mighty camper, is deze app zeker een aanrader. Deze app maakt het mogelijk om Nieuw-Zeeland op eigen houtje te verkennen. U kunt uw route plannen naar één van de bezienswaardigheden en, daar aangekomen, heeft u uw eigen gids bij de hand om u wat over de bezienswaardigheid te vertellen. Bezoek de app store en download gratis de Maui, Britz of Mighty app nog voor uw vertrek!

- Eten
De app ‘Where to Eat’ biedt keuze voor eetgelegenheden over de hele wereld. Van fastfoodketens tot restaurants met meerdere sterren, deze app biedt een geheel overzicht. Klik voor meer informatie op deze website.

- Webcams
Er zijn verschillende apps waarmee beelden van webcams zichtbaar worden. Zo kunt u checken hoe druk het is op bijvoorbeeld het strand, of het weer bekijken op de top van de berg waar u een wandeling naar toe wilt maken. Klik hier voor meer informatie.

- Wiki
Alles wat er te weten valt over een rivier, dorp, een bevolkingsgroep, lokale wet- en regelgeving enz. is terug te vinden op de wiki-apps. Klik hier voor meer informatie over de verschillende wiki-apps.

- Camperplaatsen en campings
Er zijn verschillende buitenlandse apps die de verschillende campingplaatsen weergeven. Enkele voorbeelden van deze apps zijn: Camper Stop, iCol, Promobil, ACSI, Campingwijzer en Alan Rogers. Deze apps kunnen ter plaatse gebruikt worden, maar ook al  thuis. Kijk hier voor meer informatie over de camping apps.

- Etiquettetips
Ieder land heeft zo zijn eigen regels, gewoonten en cultuur. Deze app geeft een overzicht van deze leefregels. Klik hier voor meer informatie.

- Checklist
Een checklist is altijd handig voor als u op vakantie gaat. Er is een app met een standaarlijstje beschikbaar, die ervoor zorgt dat de belangrijkste dingen voor een camperaar niet vergeten worden. Klik hier voor meer informatie.

- Mijn Zuid-Afrika app
Deze app geeft informatie over verschillende toeristische highlights in Zuid-Afrika. Daarnaast bevat het een reisplanner en tips van de lokale bevolking over leuke restaurants en onondekte plekjes. Voor meer informatie klik hier.

- A Walking Tour of Cape Town app
Deze app leidt u rond door het centrum van Kaapstad met toelichting in beeld en geluid van alle bezienswaardigheden. De app traceert waar u zich bevindt in Kaapstad, en laat alle dichtstbijzijnde toeristische bezienswaardigheden zien. Ook geeft de app aan hoe u daar al wandelend heen kan gaan. Voor meer informatie klik hier.

- BZ Reisadvies app
Deze app van de Rijksoverheid geeft reisadviezen per land en streek en informatie in gevallen van nood, bijvoorbeeld als een paspoort gestolen is. Ook geeft deze app nieuwsberichten bij crises en informatie over grote evenementen. Voor meer informatie over deze app raadpleeg deze website

- Stay.com
Nog steeds worden er reisboeken meegenomen in de koffer, dit kost behalve kilo's ook vaak een heleboel gesjouw. Dat is niet meer nodig want nu is er de app stay.com. In deze app vindt u alle bezienswaardigheden, een top tien van restaurants en nog veel meer informatie van de desbetreffende stad. Er zijn verschillende steden toegevoegd aan deze app en er volgen er steeds meer. Daarnaast kunt u de gids downloaden en deze offline gebruiken waardoor u hem altijd bij de hand heeft. Voor meer informatie klik hier.

- Vancouver Vacation Guide
Deze app is alleen te gebruiken op de iPad. Gaat u voor een aantal dagen naar Vancouver dan kunt u deze app niet missen. Als voorbereiding kunt u een digitale tour nemen door de stad. Ook vindt u in deze app nuttige tips over de leukste bezienswaardigheden en restaurants. Voor meer informatie klik hier.