Bezienswaardigheid Buenos Aires

Buenos Aires is niet alleen de hoofdstad van Argentinië, het is ook de stad waar kroonprinses Máxima opgegroeid is, Evita Perron leefde, de Dwaze Moeders zochten naar hun verloren dochters, de tango ontstaan is en waar de voetballegende Diego Maradonna zijn talent heeft ontwikkeld.

Als u Buenos Aires binnen komt, waant u zich af en toe in het Parijs van rond het jaar 1900. Dit kan deels verklaard worden doordat de stad is gebouwd met een plattegrond van Parijs als voorbeeld.

De stad heeft meer dan 10 miljoen inwoners, verdeelt over 40 wijken (zogenaamde barrios). Iedere wijk heeft zijn eigen karakter behouden. Zo kunt u de uitbundige Zuid-Italiaanse cultuur proeven in de volkswijk La Boca. De wijk Palermo is daarentegen een echte Argentijnse familiewijk, waar jong en oud zich vermaken in het park van bijna 400 hectare groot.

Buenos Aires is een stad die bruist. Zeven dagen per week uitten de Argentijnen hun emoties in de Tango. Vol passie dansen ze de café’s van Buenos Aires vol. Om te genieten van de Tango in een authentieke sfeer, kunt u het beste naar Calle Necochea gaan.
Buenos Aires lijkt nooit te slapen, aangezien u om 3 uur ’s nachts nog een film zou kunnen bekijken in de bioscoop en om 6 uur ’s nachts op de boulevard Avenida Corrientes nog een kiosk, café of winkel zou kunnen bezoeken. Na een bruisende nacht van dans, muziek, eten en drinken, kunt u met het openbaar vervoer terug naar uw camping of hotel reizen. Het openbaar vervoer rijdt er namelijk de hele nacht.

Overdag zijn er vele hoogtepunten die u gezien moet hebben. Zo is de Plaza de Maya (plein van de Dwaze Moeders) erg indrukwekkend. De beweging Dwaze Moeders is ontstaan toen omstreeks 1981 de groep moeders bij de autoriteiten opheldering ging vragen over hun vermiste kinderen. Doordat ze niet werden ontvangen, gingen ze zwijgend op het plein lopen. Ze kwamen iedere week terug gedurende 25 jaar om in stilte te protesteren. In 2006 zijn zij hiermee gestopt omdat er geen hoop meer is op het terugzien van hun kinderen.

Een ander hoogtepunt is de Casa Rosada, het roze geverfde paleis van de president, waar Evita Peron het volk regelmatig vanaf haar balkon toesprak. Daarnaast zijn de bewoners van Argentinië heel trots op het Teatro Colón. Dit operagebouw behoort tot de grootste ter wereld.

U kunt overnachten in de provincie Buenos Aires in de plaats Miramar op de camping El Durazno.

Meer bezienswaardigheden in Argentinië