Bezienswaardigheid Nationaal Park Los Glaciares

In het Nationaal Park Los Glaciares in het gebied Patagonië ligt de beroemde Perito Moreno gletsjer. Dit is één van de werelderfgoederen van UNESCO. U vindt hier bergen, meren, bossen en enorme gletsjers. Vanaf de houten wandelpanden tegenover de gletsjer ziet u de kracht van moeder natuur. De bewegende ijsmassa van 70 meter hoog en 4 kilometer breed is een spectaculair aanzicht, per dag schuift het ijs namelijk 1 tot 2 meter verder. Dit kan waargenomen worden door het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken enerzijds, anderzijds breken op regelmatige tijdstippen grote ijsbrokken van de gletsjer af die dan met veel lawaai in het Argentinomeer vallen.

Tevens is in het park het westen van de Andes te vinden, geheel bedolven onder sneeuw en ijs. Aan de oostkant van het park liggen de Patagonische steppe. Een bezoek aan het Nationaal park Los Glaciares zal u ongetwijfeld ervaren als indrukwekkend, spectaculair en adembenemend mooi.

Indien u het Nationaal Park Los Glaciares bezoekt, kunt u overnachten in het nationaal park bij camping Lago Roca. Deze camping ligt midden in het nationaal park en bevindt zich aan de voet van de Crystal Hill.

Meer bezienswaardigheden in Argentinië