Bosbranden in Australië

Bosbranden in Australië

Door Maike Lenders op 7 februari 2020

Update 20-2-2020 
De veiligheidssituatie in de deelstaten New South Wales, Victoria en de Australian Capital Territory (ACT) is verbeterd. Daarom is er weer een positief reisadvies naar Australië. Van oktober tot en met maart kent Australië een hoog risico op bosbranden, zogenaamde bushfires. In deze periode kunnen in alle delen van het land branden ontstaan.

Door de uitbraak van het coronavirus in China zijn er medische controles op de luchthavens als je uit China komt. Houd hier rekening mee.

 


Ben je momenteel op camperreis door Australië? Neem voor je veiligheid in het bosbrandenseizoen de volgende maatregelen:

  • Volg elke dag het plaatselijke nieuws
  • Volg precies de aanwijzigingen op van de lokale autoriteiten
  • Bel bij twijfel de lokale brandweer of politie voor verdere informatie
  • Neem contact op met je verhuurder als je de ophaal- en/of inleverlocatie niet kunt bereiken voor advies. Verhuurder monitoren de situatie uiteraard ook. Zij zullen, indien gewenst, op individuele basis contact onderhouden met de huurders. Heb je vragen over de bereikbaarheid van de verhuurlocatie neem dan contact op met de verhuurder rechtstreeks, via het telefoonnummer dat je bij vertrek meegekregen hebt.