Bosbranden in Australië

Bosbranden in Australië

Door Maike Lenders op 11 november 2019

Momenteel zijn er verschillende bosbranden langs de oostkust van Australië. Grote delen van New South Wales en Queensland zijn uitgeroepen als noodtoestand en de omstandigheden zullen naar verwachting de komende dagen verslechteren. Er zijn verschillende wegafsluitingen tussen Sydney en Brisbane en de informatie verandert voortdurend. 


Voor reizigers die zich bevinden in New South Wales kijk op de Live Traffic NSW website voor de conditie van de wegen en op de website van NSW Rural Fire Service voor de huidige bosbranden.

Vele parken in New South Wales zijn momenteel gesloten, kijk op de website van de nationale parken van New South Wales voor actuele informatie.


Voor reizigers die zich bevinden in Queensland kijk op Queensland Government voor de conditie van de wegen en op de website van de Queensland Rural Fire Service voor de huidige bosbranden.


Ben je momenteel op camperreis door Australië? Neem voor je veiligheid in het bosbrandenseizoen de volgende maatregelen:

  • Volg elke dag het plaatselijke nieuws
  • Volg precies de aanwijzigingen op van de lokale autoriteiten
  • Bel bij twijfel de lokale brandweer of politie voor verdere informatie
  • Neem contact op met je verhuurder als je de ophaal- en/of inleverlocatie niet kunt bereiken voor advies. Verhuurder monitoren de situatie uiteraard ook. Zij zullen, indien gewenst, op individuele basis contact onderhouden met de huurders. Heb je vragen over de bereikbaarheid van de verhuurlocatie neem dan contact op met de verhuurder rechtstreeks, via het telefoonnummer dat je bij vertrek meegekregen hebt.