Canada heft inreisbeperkingen op

Canada heft inreisbeperkingen op

Door Manon Verstegen op 30 september 2022

Hello, bonjour! Heb jij je bezoek aan Canada de afgelopen twee jaar uitgesteld vanwege de inreisbeperkingen? Dan ben je vast blij met dit nieuws: na Nieuw-Zeeland, gaat ook Canada op groen. Per 1 oktober 2022 worden alle inreisbeperkingen opgeheven.

 

Zodra de kleurcode gewijzigd is, zijn alle reizigers weer welkom in het land van duizend meren. Je hoeft bij binnenkomst niet langer een vaccinatiebewijs te tonen en hebt de ArriveCAN-app niet meer nodig. Daarnaast zal er niet meer steekproefsgewijs getest worden aan de grens. De opgeheven inreisbeperkingen staan los van het toeristenvisum dat je nodig hebt om Canada in te mogen reizen. Je hebt dus nog steeds een eTA nodig. Ben je van plan om tijdens je camperreis door Canada de grens naar de VS over te steken? Dan moet je ook een ESTA aanvragen. (Let op: om Amerika binnen te reizen, moet je op dit moment wél nog steeds volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.)

 

Wil je zo snel mogelijk op avontuur? Neem dan een kijkje tussen onze pakketreizen of vraag onze reisexperts om een kosteloos reisvoorstel op maat. Wie weet rijd jij tijdens de zomer van 2023 wel door avontuurlijk Yukon, streep je nationale parken in West-Canada van je reisbucketlist af of geniet jij van de ongerepte natuur van Vancouver Island aan de Sunshine Coast!