Corona in- en uitreisregels Europa

Corona in- en uitreisregels Europa

Door Tabitha van Kessel op 13 januari 2022

Helaas hebben we ook in 2022 nog steeds te maken met het coronavirus. Ook variëren regels per land over de noodzaak van een vaccinatie, een PCR-test of het invullen van formulieren. Aangezien deze informatie zo vaak wijzigt kunnen wij je hiervan geen compleet overzicht geven. Wel zijn er enkele handige sites die je kunt raadplegen over de laatste actuele informatie op jouw bestemming.

 

Allereerst is er het reisadvies per land, dit check je op de website van de Rijksoverheid. Een handige app is de reisapp van Buitenlandse Zaken. Na het downloaden van deze app kun je automatisch updates ontvangen zodra de situatie op jouw bestemming veranderd. Ook ANWB heeft een handige pagina met (corona-)informatie over je reisbestemming.

 

Heb je een PCR-test voor vertrek nodig?

Ben je ANWB-lid? Dan kun je een PCR-test met korting boeken. Kijk op de website van ANWB voor meer informatie.

 

PCR-test ter plaatse:

Soms kan het nodig zijn om voor je terugreis ook een PCR-test af te nemen op je bestemming. Zorg er dan voor dat je tijdig op zoek gaat naar een testlocatie en boek de test ruim van tevoren, plaatsen kunnen snel vol zitten en ook geldt dat hoe later je boekt, hoe hoger de prijs is. In veel landen worden PCR-testen aangeboden op de luchthaven en in de grote steden.

 

Meer vragen over reizen ten tijd van corona? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.