Extreme weersomstandigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Extreme weersomstandigheden Noordereiland Nieuw-Zeeland

Door Manon Verstegen op 1 februari 2023

Afgelopen weekend hebben Auckland en de bovenste helft van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland te maken gehad met extreem zware regenval en overstromingen. De afgelopen 24 uur heeft een nieuwe reeks zware regenbuien dezelfde regio's getroffen.

 

Voorspellingen geven aan dat dit de laatste zware golf is geweest. Auckland is veilig en kan in- en uitgereisd worden. Ook het internationale vliegverkeer is inmiddels weer op gang gekomen. Het noodweer kan invloed hebben vluchtschema's. Op dit moment hebben wij geen wijzigingen ontvangen. Eventuele tijdswijzigingen zijn te vinden op de website of app van je airline. Bij grote wijzigingen nemen wij uiteraard contact met je op.

 

De autoriteiten doen hun best om schade aan de infrastructuur zo snel mogelijk te verhelpen. Enkele wegen zijn nog steeds afgesloten. Welke dat zijn en wat de status is, lees je hier. Houd in je reisplan rekening met omleidingen en een langere reisduur.

 

Wij hopen dat je ondanks deze berichtgeving gaat genieten van een onbezorgde camperreis onder een strakblauwe hemel. Verwacht wordt dat de rust in Auckland en omgeving snel wederkeert. Lopen dingen onderweg anders dan gepland en heb jij via Travelhome een camper geboekt? Neem dan contact met ons op.