Huur een elektrische camper van Jucy in Nieuw-Zeeland!

Huur een elektrische camper van Jucy in Nieuw-Zeeland!

Door Travelhome op 4 september 2019

Reis door Nieuw-Zeeland op een 'groene' manier met een van de elektrische campers van Jucy!
Nadat Jucy de elektrische campers afgelopen periode uitvoerig heeft getest is er nu groen licht gegeven om deze te gaan verhuren.
Vanaf 16 september 2019 is het mogelijk om vanuit Auckland met een Jucy EV door Nieuw-Zeeland te reizen.

Wij zijn natuurlijk super excited over deze 'groene ontwikkeling'.


Waarom reizen met een elektrische camper?

Reizen met een elektrische camper is natuurlijk super nieuw dus wat zijn nu 5 goede redenen om met een elektrische camper van Jucy te reizen in plaats van een 'gewone' camper?
 1. Naast het feit dat het een stuk milieuvriendelijker is, is het ook voordeliger dan een gewone camper, denk hierbij aan de kosten voor brandstof.
 2. Je carbon-footprint is 80% minder dan met een gewone camper op benzine.
 3. De camper heeft verschillende leuke extra's. Zo is er bijvoorbeeld een WIFI-router aanwezig, ook een USB-poort is aanwezig in 'the penthouse' van de Jucy EV.
 4. De camper is erg stil, door het kleine formaat en het soepele schakelen is de camper eenvoudig te besturen.
 5. Met een volle batterij heeft de camper een actieradius van ongeveer 180 KM (uiteraard afhankelijk van het gebruik van de verwarming, stereo etc.). In ongeveer 30 minuten kun je de batterij opladen tot 80% bij snellaadpalen. 

Wat zijn de specificaties van deze camper?

De Jucy EV is een tot camper omgebouwde Nissan e-NV200 geschikt voor 2 personen. Met een lengte van 4,56 meter is het een compacte certified self-contained camper. De camper beschikt over een 40KWH accu.

Wanneer je deze camper huurt is deze volledig uitgerust met beddengoed, handdoeken, potten, pannen en je mag er een ongelimiteerd aantal kilometers mee rijden!

Overige faciliteiten:
 • 30 liter koelkast
 • portable toilet
 • Air-conditioning in de bestuurders cabine
 • 240v campground hook-up
 • Certified self-contained
 • WIFI-router
 • Zonnenpaneel
 • 3 USB poorten
 • Bedafmetingen: 198 cm x 120 cm
 • Automaat

Hoe werkt het? een EV opladen?

Het netwerk van laadstations voor elektrische voertuigen in Nieuw-Zeeland is enorm aan het ontwikkelen. Inmiddels beschikt het land over meer dan 200 publieke laadstations. Op de sites van ChargeNet en de NZTA kun je eenvoudig zien op welke plekken er allemaal laadstations aanwezig zijn. Er zijn 3 manieren om de elektrische camper op te laden.

'Thuis' opladen

De Jucy EV kan 'thuis' opgeladen worden. Dit is de langzaamste optie. Het kost op deze manier zo'n 20 uur om de batterij 100% op te laden. Gemiddeld gezien telt 1 uur laden voor 10 kilometer rijden. Het 230-volt systeem van Nieuw-Zeeland zorgt ervoor dat iedereen de camper thuis op kan laden. Al is dit met een huurcamper natuurlijk een lastiger verhaal.

Opladen bij een snellaadpaal

Opladen bij een snellaadpaal gaat stukken sneller, in ruim een half uur is de batterij opgeladen tot 80%. De laatste 20% kosten relatief gezien meer tijd dus is het handiger om de camper op te laden tot slechts 80%!

Opladen bij een normale laadpaal

Bij een normale laadpaal kost het ongeveer 7 uur om de batterij geheel op te laden. Deze plug-ins kun je vinden op 'powered campings' (let op: geen garantie). Deze plug-ins hebben meer power dan een normaal stopcontact maar minder power dan een snellaadpaal.

Op de websites van de Nieuw-Zeeland Transport Agency en ChargeNet kun je zien waar in Nieuw-Zeeland je allemaal de batterij van de elektrische camper kunt opladen!

Roadtrip met een EV