Inreisregels bij terugkeer naar Nederland

Travelhome Canada

Inreisregels bij terugkeer naar Nederland

Door Jip Thijssen op 8 februari 2022

Ga je een camperreis maken? Wat een heerlijk vooruitzicht! Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de juiste coronamaatregelen voordat je afreist. Lees hier de regels voor Amerika en Canada en lees hier de regels voor Europa. Waar moet je je als reiziger aan houden bij terugkeer naar Nederland? Er zijn enkele handige websites waar de meest actuele informatie op te vinden is.

Op deze website van de Rijksoverheid zie je in één oogopslag waaraan je moet voldoen bij terugkeer naar Nederland. 

Bekijk ook deze handige pagina. Naast een overzicht van veilige-, hoog- en zeer hoog-risicolanden vind je op deze pagina ook de inreisregels vanuit deze landen naar Nederland.

De volgende regels gelden in ieder geval altijd, uit welk land je dan ook komt:
- Een testbewijs. Reizigers hebben altijd een negatieve test nodig als je komt uit een land buiten de EU/Schengen. Kom je uit een land binnen de EU/Schengen en heb je een vaccinatie/herstelbewijs: dan is een testbewijs niet nodig.   
- Gezondheidsverklaring
- Geen quarantaine (ook niet meer als je uit een zeerhoogrisicogebied komt, maar dan moet je wel gevaccineerd én geboosterd zijn)

De genoemde pagina's worden regelmatig aangepast en geactualiseerd. Blijf voor het juiste reisadvies de volledige regels volgen op nederlandwereldwijd.nl.

Heb je meer vragen over reizen ten tijde van corona? Bekijk dan onze veelgestelde vragen