Nationale parken Amerika waar je in 2022 een reservering nodig hebt

Nationale parken Amerika waar je in 2022 een reservering nodig hebt

Door Tabitha van Kessel op 8 februari 2022

De laatste jaren zagen we het steeds vaker, foto's van lange rijen bij de entree van parken, auto's die in de berm parkeren en volle wandelroutes. Om de prachtige natuur te beschermen en te zorgen dat iedereen optimaal kan genieten kiezen enkele parken er inmiddels voor te werken met een reserveringssysteem.

 

De reservering die je maakt geeft je op een bepaalde datum toegang tot het park. Dit staat los van een reservering voor een camping of het betalen van entreekosten.

 

Onderstaand een overzicht van de parken waar op dit moment bekend is dat ze met een reserveringssysteem gaan werken. Hou voor je reis altijd de website www.nps.gov in de gaten voor de meest actuele informatie, deze kan namelijk afwijken van onderstaande. Hier vind je meer informatie over parken, kun je zien of een reservering noodzakelijk is, kun je campings reserveren, is te zien welke wandelroutes en rangeractiviteiten er zijn en nog veel meer.

 

ARCHES NATIONAL PARK

Zelfs in coronatijd was het druk in Arches National Park en vorig jaar moest het park daardoor vaak al om 8 uur in de ochtend de poorten sluiten. Dit heeft het park doen besluiten in 2022 een proef te houden met het vooraf reserveren van entreetickets. 

 

Wil je tussen 3 april en 3 oktober 2022 Arches bezoeken dan zul je hiervoor vooraf een reservering moeten maken. Je kan 3 maanden vooraf je reservering plaatsen en deze betaal je online (bovenop de normale entreeprijs). Op de informatiepagina van Arches vind je alle informatie over het maken van een reservering.

 

Er is een uitzondering. Heb je een reservering voor een camping of de Fiery Furnace wandeling? Dan is een extra reservering voor toegang tot het park niet nodig. 

ZION NATIONAL PARK

Gelukkig hoef je op dit moment nog niet je gehele bezoek aan Zion National Park te reserveren maar geldt dit alleen voor de populaire wandeling Angels Landing. Hiervoor doe je mee aan een loterij waarvan je de data op www.nps.gov kunt vinden. 

 

Wat ons betreft een goede zet want op deze wandeling kon het erg druk worden. Vooral op het stuk langs de kettingen kon dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Nog een tip. Voor een prachtig uitzicht is Observation Point een goed alternatief. Iets makkelijker te lopen en het uitzichtpunt is nog hoger dan dat van Angels Landing.

YOSEMITE NATIONAL PARK

Tussen 20 mei en 30 september is een reservering verplicht wanneer je Yosemite National Park binnen wil rijden. Dit systeem is naar verwachting tijdelijk, er zijn enkele wegen gesloten waardoor ze het bezoekersaantal willen beperken. Zo heeft iedereen in het park een fijne ervaring.

 

Je kunt online vanaf 23 maart een reservering maken, maak op recreation.gov vooraf vast een account aan zodat je meteen aan de slag kunt. Niet gelukt? 7 dagen voor aankomst worden nog 30% van de beschikbare toegangsbewijzen verkocht. Indien je al een reservering hebt voor een camping dan hoef je geen extra reservering te maken voor toegang tot het park.

GLACIER NATIONAL PARK

Wil je over de beroemde Going-to-the-sun Road rijden? Dan heb je hiervoor een reservering nodig tussen 27 mei en 11 september tussen 06.00 en 16.00. In deze periode is ook een reservering nodig voor een bezoek aan het North Fork gebied.

 

Ook in dit park geldt dat wanneer je al een reservering hebt voor een camping of activiteit, je geen reservering hoeft te maken. Ongeveer de helft van het beschikbare aantal tickets is 120 dagen vooraf te reserveren. De andere helft komt een dag voor het bezoek beschikbaar. 

ROCKY MOUNTAIN NATIONAL PARK

Bij een bezoek tussen 27 mei en 10 oktober 2022 heb je een reservering nodig. Je kunt hierbij kiezen voor een reservering inclusief toegang tot Bear Lake Road of alleen toegang zonder Bear Lake Road. Je krijgt bij reservering een periode van twee uur om het park binnen te komen. 

 

Je kunt 1 tot 2 maanden voor bezoek een reservering maken, op de website www.nps.gov kun je de exacte data terugvinden die passen bij jouw reisperiode. 

SHENANDOAH NATIONAL PARK

Vlakbij Washington D.C. ligt dit populaire nationale park. Om de natuur te beschermen geldt vanaf 2022 een reserveringsplicht voor een bezoek tussen maart en november. Je kunt 30 dagen voor vertrek een reservering maken.