Nationale Parken in Amerika die je in 2023 moet reserveren

Nationale Parken in Amerika die je in 2023 moet reserveren

Door Manon Verstegen op 25 januari 2023

Hoewel de Grand Canyon het lijstje met de ‘Nieuwe 7 Wereldwonderen’ nèt niet haalde, wordt de runner-up jaarlijks bezocht door zo’n 5 miljoen mensen. Kun jij uitrekenen hoeveel campers dat zijn? De bezoekersaantallen bij de Grand Canyon staan niet op zichzelf: sinds de pandemie is het in de Amerikaanse natuurparken drukker dan ooit. Onze (her)ontdekte liefde voor het buitenleven zorgt voor lange rijen, verkeersopstoppingen en zelfs schade aan de natuur. Daarom is in verschillende Amerikaanse nationale parken in 2023 een reservering vereist.

 

Amerikaanse nationale parken die je in 2023 moet reserveren:

 

1. Acadia National Park

Het in Maine gelegen Acadia National Park is één van Amerika’s meest populaire nationale parken – maar ook één van de kleinste. Toegang tot het park hoef je niet te reserveren, maar je hebt wél een timed entry ticket nodig als je tussen 25 mei en 22 oktober Cadillac Mountain wilt bezoeken. 30% van de toegangstickets voor Cadillac Mountain Road wordt 90 dagen voor de aanvangsdatum online vrijgegeven, de overige 70% is pas twee dagen voor aankomst in het park te reserveren. Toegang kost $6.00 per voertuig (permit + reserveringskosten).

 

2. Arches National Park

Wie de beroemde bogen en rotsformaties in Arches National Park wil bewonderen, heeft van 1 april tot 31 oktober tussen 07.00 en 16.00 uur een reservering nodig. Net als in 2022 werkt Arches met timed entry tickets. De reserveringskosten bedragen en $2.00 per voertuig en zijn non-refundable. Wel is het mogelijk om je reservering tot het afgegeven tijdstip te wijzigen of te annuleren. Tickets zijn 90 dagen vooraf online te reserveren. Een klein gedeelte zal één dag voor bezoek worden vrijgegeven.

 

Ben jij een echte daredevil? Houd er dan rekening mee dat je voor alle ‘canyoneering’ activiteiten een aparte permit nodig hebt.

3. Zion National Park

Zion National Park is wat ons betreft één van de highlights van West-Amerika. Om de rode rotsen van Zion te bezoeken hoef je niet te reserveren, maar voor de populaire wandeling ‘Angels Landing’ heb je wél een permit nodig. Staat deze spannende hike langs stalen kettingen op jouw bucketlist? Doe dan een gooi naar een toegangsbewijs via de ‘Seasonal Lottery’. Niet gelukt? Eén dag voor aanvang, kun je opnieuw een poging wagen. Inschrijven voor de loterij kost $6.00 per deelname. Winnaars betalen nog eens $3.00 per persoon.

 

Mocht je geen permit weten te bemachtigen, dan is Observation Point trail een fantastisch alternatief. Deze wandeling is momenteel alleen via East Mesa Trail te bereiken. De East Rim Trail vanaf Weeping Rock is voor onbepaalde tijd gesloten vanwege rotsval. Let op: van 3 tot 6 april 2023 is Angels Landing gesloten voor onderhoud.

4. Glacier National Park

Enkele gebieden binnen Glacier National Park zijn in 2023 alleen met een reservering te bezoeken: de ‘Going-to-the-Sun Road’ (vanuit de West Entrance van 26 mei tot 10 september en vanuit St. Mary Entrance van 1 juli tot 10 september), de ‘North Fork’ (van 26 mei tot 10 september) en de ‘Two Medicine’ en ‘Many Glacier’ gebieden (1 juli tot 10 september). Online reserveren kan vanaf 120 dagen voor je bezoek en kost $2.00 per voertuig (non-refundable).

 

Verblijf je op een camping aan de ‘Going-to-the-Sun Road’? Dan hoef je voor je aankomst- en vertrekdag geen aanvullende reservering de maken.

5. Rocky Mountain National Park

Heb jij een bezoek aan het in Colorado gelegen Rocky Mountain National Park op de planning staan? Vergeet dan niet om toegang tot het park te reserveren. Om het park tussen 09.00 en 14.00 uur te mogen bezoeken, heb je tussen 26 mei en 22 oktober een timed entry ticket nodig. Ook de ‘Bear Lake Road corridor’ bezoeken? Om toegang tot het gehele park inclusief Bear Lake Road te krijgen, is tussen 05.00 en 18.00 uur een aparte reservering vereist.

 

Vanaf 1 mei worden tickets elke eerste dag van iedere nieuwe maand online aangeboden voor de daaropvolgende maand. Zo’n 40% van de toegangstickets wordt pas tijdens het seizoen voor de volgende dag vrijgegeven. De reserveringskosten bedragen $2.00 per voertuig (non-refundable). Heb je een camping geboekt in Rocky Mountain National Park? Dan hoef je geen aanvullende reservering te maken.

6. Haleakala National Park

Misschien denk je bij Amerika niet direct aan Hawaii, maar de eilandengroep behoort toch echt tot de Verenigde Staten. Ook voor het op Maui gelegen Haleakala National Park heeft de Amerikaanse overheid maatregelen getroffen. Omdat het bekijken van de zonsopkomst zo populair is, moeten bezoekers die het park tussen 03.00 en 07.00 uur bezoeken, een permit aanvragen. Tickets zijn 60 dagen voor aankomst te reserveren en kosten $1.00 per voertuig (non-refundable). Vanaf twee dagen vooraf wordt aanvullend nog een beperkt aantal tickets vrijgegeven.

7. Shenandoah National Park

In tegenstelling tot in 2022 is Shenandoah National Park in 2023 zonder reservering te bezoeken. Wel heb je tussen 1 maart en 30 november een timed entry ticket nodig om de Old Rag Mountain area te bezoeken, inclusief de Saddle, Ridge, and Ridge Access trails. Een ticket kost $1.00 per persoon (non-refundable).

 

Overige populaire bezienswaardigheden in Amerika waar je in 2023 een reservering/permit voor nodig hebt:

Een complete lijst met benodigde permits in 2023, vind je op de website van recreation.gov.

 

Let op! Timed entry tickets en permits staan los van de algemene toegang tot het betreffende park. Reguliere entreegelden blijven van kracht. Koop je ticket bij de ingang of schaf een ‘America The Beautiful Pass’ aan bij het eerste park dat je bezoekt. Deze nationale parkenpas kost eenmalig $80 en geeft een jaar lang toegang tot alle nationale parken van Amerika voor 1 voertuig en 4 inzittenden. Ook campingovernachtingen in nationale parken moeten apart geboekt en betaald worden.  

 

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Travelhome kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het gebruik van de informatie in dit artikel. Hoewel wij deze informatie met zorg hebben samengesteld, kunnen geen garanties worden gegeven met betrekking tot de volledigheid, de actualiteit en de juistheid van de weergegeven informatie.