Natuurgeweld in Yellowstone

Natuurgeweld in Yellowstone

Door Manon Verstegen op 14 juni 2022

Yellowstone National Park is heropend: slechts drie weken na de ernstige overstromingen van vorige maand is 93% van de wegen door het park weer toegankelijk. 

 

Laatste update: 2 juli 2022 

 

Rotsverschuivingen en modderstromen vaagden delen van de weg in Lamar Valley, tussen Mammoth en Gardiner en ten noorden van Yellowstone half juni volledig weg. Om veiligheid van bezoekers te garanderen en beschadigingen in kaart te brengen, sloot het park zijn deuren gedurende enkele dagen. Op woensdag 22 juni ging de Lower Loop van het park weer open en nu is daar de Northern Loop aan toegevoegd. Slecht 7% van het wegennetwerk is momenteel gesloten. 

 

De North Entrance Road (Gardiner, Montana naar Mammoth Hot Springs) en Northeast Entrance Road (Cooke City/Silver Gate, Montana naar Tower-Roosevelt) blijven gesloten voor verkeer terwijl tijdelijke reparaties worden voltooid. Het park is via deze ingangen wel te voet te bereiken.

 

 

Bezoek op kenteken

Het 'Alternating Licence Plate System' dat parkbezoekers toegang gaf op basis van het laatste cijfer of de laatste letter van hun kenteken, is opgeschort. 


Overnachten 

Verschillende campings in het noorden van Yellowstone hebben hun deuren tot nader bericht gesloten. Een gedeelte hiervan is inmiddels weer open, maar nog niet allemaal. Het water in de omgeving van noord-Yellowstone staat nog erg hoog. Als jij via Travelhome een camping geboekt hebt die niet toegankelijk is, heb je dit al van ons of van de camping vernomen. Heb jij of ga jij zelf je overnachtingen regelen? Houd er dan rekening mee dat je voorlopig niet terecht kunt bij alle campings in het achterland van Yellowstone. Alle informatie over wandelen en camperen in het achterland van Yellowstone, vind je op deze pagina onder het kopje 'Backcountry Map'.


Meer info en updates vind je op de website van Yellowstone National Park