Vuurverbod West-Canada 2023

Vuurverbod West-Canada 2023

Door Manon Verstegen op 3 juli 2023

De meeste van onze reizigers vinden het enorm gezellig: een kampvuur maken op de camping. Er gaat niks boven een reisdag afsluiten bij de warmte van knisperende vlammen. Marshmallows roosteren, s’mores eten of simpelweg in de vlammen staren: bij een kampvuur kom je helemaal tot rust. Bovendien heeft het een verbindend effect: voor je het weet, zit je samen met je buren reisverhalen uit te wisselen. 

 

Helaas moeten reizigers die in de periode juli – september door West-Canada trekken het in 2023 zonder kampvuur stellen. Extreem hoge temperaturen en droogte veroorzaakten oprukkende bosbranden die moeilijk gecontroleerd kunnen worden. Om die reden zijn sinds vorige week in vrijwel heel British Columbia en delen van Alberta, vuurverboden van kracht.

 

Travelhomie Karlijn is net terug uit het westen van Canada en bevestigt: ‘Op campings, stranden, tuinen en in bossen: in heel British Columbia konden we geen kampvuur maken. Volgens de meeste borden gaat dat tot en met september duren.’

 

Balen, maar niet het einde van de wereld. Er zijn genoeg andere manieren om tot rust te komen en te ‘connecten’ met de nachbarn. Zo is een spelletje spelen in het maanlicht reuze sfeervol en wil die buurman ook best voor een biertje aanschuiven zónder kampvuur. En anders ga je gewoon lekker vroeg naar bed. Dan heb je de volgende dag nóg meer energie voor de volgende etappe!

 

Fire bans & restrictions British Columbia
Fire bans & restrictions Alberta