Welk campertype past bij jou?

Campertypes Road Bear

Welk campertype past bij jou?

Door op 05 juli 2019

Als specialist op het gebied van camperreizen in Amerika en Canada, maar ook van camperreizen op andere verre bestemmingen als Australië en Nieuw-Zeeland weten wij als geen  ander: het aanbod van campers is  enorm. Wij werken samen met een groot aantal camperverhuurders en zij hebben allemaal hun eigen verschillende campertypes (soms wel een stuk of 10 verschillende types per verhuurder!). Zoveel mensen, zoveel wensen, er is dan ook écht voor iedereen een geschikt type bij. Maar we kunnen ons voorstellen dat je als camperleek door de bomen het bos niet meer ziet!
Goed, de keuze is dus reuze! Maar… je bent bij ons in goede handen. Je kunt ons álles vragen over de camperverhuurders en hun campertypes, we hebben met de meesten ervan zelf al een of meerdere camperreizen gemaakt en spreken dus uit ervaring. Wij nemen je in deze blog mee in onze wondere wereld van camperreizen om je alvast een stukje op weg te helpen!

CAMPERVERHUURDERS: WAT PAST BIJ JOUW WENSEN?

In het enorme aanbod aan camperverhuurders (wereldwijd grofweg 80 verschillende verhuurders!) hebben wij het gemakkelijker voor je gemaakt door te werken met vijf labels: backpacker, budget, basis, goed en premium. Iedere verhuurder heeft zo’n label van ons gekregen, gebaseerd op onder andere kwaliteit, leeftijd van de campers en serviceniveau. Deze labels zie je gemakkelijk terug als je een offerte opvraagt. Wat houdt elk label dan precies in? Lees gauw verder!

 • Premium: Campers van de beste kwaliteit, die motorisch en qua inrichting in uitstekende staat zijn met degelijke afwerking en luxe faciliteiten. De verhuurmaatschappij verleent uitstekende persoonlijke service en zorgt dat de vloot jong blijft door regelmatige vernieuwing. Voor de reiziger die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de camper en rekent op een persoonlijke uitstekende service voor, tijdens en na de reis.
 • Goed: Campers die nieuw tot maximaal enkele jaren oud zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De campers zijn degelijk afgewerkt. Men kan rekenen op een goede service van de verhuurmaatschappij voor en tijdens de reis. Voor de reiziger die een goede prijs/kwaliteitverhouding van camper en service belangrijk vindt.
 • Basis: Eenvoudige campers die motorisch in goede staat zijn. Er is geen garantie op de leeftijd van deze campers en kunnen nieuw tot meerdere jaren oud zijn. De kwaliteit van de inrichting is eenvoudig en de oudere types kunnen een verouderd interieur hebben. Gebruikssporen zijn in dat geval geen uitzondering. De service van de verhuurder is minder persoonlijk. Voor de reiziger waar de prijs de doorslag geeft en weinig waarde hecht aan de leeftijd/interieur van de camper of persoonlijke service.
 • Budget: Low-cost campers met beperkte uitrusting, zonder luxe faciliteiten. Deze campers zijn in de meeste gevallen meerdere jaren in de verhuur en kunnen zichtbare gebruikssporen hebben aan binnen- en buitenkant. Er staat in de meeste gevallen een aanzienlijke hoeveelheid kilometers op de teller. De service is minder persoonlijk. Voor de reiziger die zich bewust is van het feit dat de campers in deze categorie intensief gebruikt zijn en hier geen moeite mee heeft. De lage(re) prijs is doorslaggevend. Bij eventuele problemen het geen punt vindt zelf actief te moeten optreden in overleg met de verhuurder.
 • Backpacker: De camper(busjes) hebben een eenvoudige uitstraling zonder luxe faciliteiten en kunnen in de praktijk al wat ouder en/of intensief gebruikt zijn. De kwaliteit is van een lagere standaard en de inrichting soberder dan je van een camper uit ons reguliere camperaanbod kunt verwachten. Per verhuurder kan de kwaliteit verschillen. Deze over het algemeen simpele camper(busjes) zijn geschikt voor de rugzaktoerist met een beperkt budget. Dit type camper is niet geschikt voor de gemiddelde campertoerist en is per definitie geschikt voor de genoemde doelgroep die weinig tot geen waarde hecht aan luxe. Val je hier niet onder dan adviseren wij jou een keuze te maken uit ons standaard product.

Maar deze labels zijn niet het enige waarmee we je helpen om te kiezen voor een verhuurder. De reizigers die je voorgingen hebben de camperverhuurder waarmee zij hun reis hebben gemaakt óók beoordeeld. Het rapportcijfer dat zij hebben gegeven kun je ook terugvinden op de (online) offerte.

Op die manier zie je dus hoe Travelhome de camperverhuurder beoordeelt én wat de mening onze reizigers. Super handig toch?

DE CAMPERTYPES: ALLES OP EEN RIJTJE

En nu de campertypes! Ook die zijn er gigantisch veel. Grofweg maken we onderscheid tussen vier modellen: de Van, Truck, C klasse camper en A klasse camper.

 • Van: een compact campertype zonder alkoof. Deze campers zijn flexibeler, vangen ook minder wind tijdens het rijden en zijn wat zuiniger in brandstof. Deze types zijn vaak geschikt voor maximaal twee personen en hebben in de regel een bed achterin dat je overdag ombouwt tot een dinette (een zitje).
 • Truck: een grote pickup waar de camper als een soort slakkenhuis op de rug wordt meegenomen. Deze types zijn vaak 4WDs en dus wat avontuurlijker dan de andere types. Bij deze types kun je niet binnendoor van de bestuurderscabine naar het leefgedeelte, maar moet je buitenom aan de achterkant van de camper naar binnen.
 • C klasse camper: het meest gehuurde campertype voor 2 tot zelfs 8 personen zijn de C klasse campertypes. Het zijn de campers die je het allermeest ziet rijden in Amerika en Canada, met alkoof. Ze variëren in lengte van ongeveer 6 tot 10 meter, hebben vaak een vast bed achterin, een vast bed boven de bestuurderscabine en een dinette. Bij de grotere types komt er dan vaak nog een slaapbank bij. Ze bieden veel leefruimte en zijn van alle gemakken voorzien. Ben niet bang om voor een groot type te kiezen, want de wegen, parkeerplaatsen en campings zijn er écht op ingesteld.
  We hebben er bij Travelhome altijd één of twee bij ons kantoor staan om van binnen te bekijken. Dat kan op afspraak, maar ook tijdens onze inspiratiedagen.
 • A klasse camper: voor de reizigers die houden van luxe en van veel ruimte. Dit is het campertype waar de gemiddelde Amerikaan ook mee reist. De grote bussen van gemiddeld 11-12 meter lang, soms zelfs met boten of auto’s erachter (al mag dat met een huurcamper overigens niet). Het zijn de meest luxe types uit ons aanbod. Het grote voordeel bij deze types is dat je hoger zit en door het grote panoramaraam een schitterend uitzicht hebt tijdens het rijden.

WELKE CAMPER PAST BIJ JOUW REISWENSEN?

Maak voor jezelf dus de afweging voor welke kwaliteit camperverhuurder je wilt kiezen. Vind je de prijs het belangrijkst of wil je juist gaan voor de nieuwste campers en beste service? Vraag jezelf vervolgens af welke indeling van de camper je het fijnst vindt. Die indelingen vind je trouwens állemaal terug op onze website en in de offertemodule.

Stel jezelf vragen als: wil ik een vast bed achterin of vind ik het niet erg om mijn bed elke dag om te bouwen? Wil ik graag beneden slapen of vind ik het niet erg om bovenin te slapen? Over slapen gesproken: geef de lengte op van iedereen in je reisgezelschap en ons systeem laat alleen de campers zien met bedden van geschikte afmetingen.
Vraag jezelf ook af hoeveel ruimte je nodig hebt en bij welke grootte camper je jezelf dus prettig voelt.

Zo! Met die info moet je al verder komen. En wil je persoonlijk advies? Wij vinden het fijn als we je kunnen helpen, dus neem gerust contact op. Succes met kiezen!