Welk campertype past bij jou?

Campertypes Road Bear

Welk campertype past bij jou?

Door op 5 juli 2019

Als specialist op het gebied van camperreizen in Amerika en Canada, maar ook van camperreizen op andere verre bestemmingen als Australië en Nieuw-Zeeland weten wij als geen  ander: het aanbod van campers is  enorm. Wij werken samen met een groot aantal camperverhuurders en zij hebben allemaal hun eigen verschillende campertypes (soms wel een stuk of 10 verschillende types per verhuurder!). Zoveel mensen, zoveel wensen, er is dan ook écht voor iedereen een geschikt type bij. Maar we kunnen ons voorstellen dat je als camperleek door de bomen het bos niet meer ziet!
Goed, de keuze is dus reuze! Maar… je bent bij ons in goede handen. Je kunt ons álles vragen over de camperverhuurders en hun campertypes, we hebben met de meesten ervan zelf al een of meerdere camperreizen gemaakt en spreken dus uit ervaring. Wij nemen je in deze blog mee in onze wondere wereld van camperreizen om je alvast een stukje op weg te helpen!

CAMPERVERHUURDERS: WAT PAST BIJ JOUW WENSEN?

In het enorme aanbod aan camperverhuurders (wereldwijd grofweg 80 verschillende verhuurders!) hebben wij het gemakkelijker voor je gemaakt door te werken met vijf labels: backpacker, budget, basis, goed en premium. Iedere verhuurder heeft zo’n label van ons gekregen, gebaseerd op onder andere kwaliteit, leeftijd van de campers en serviceniveau. Deze labels zie je gemakkelijk terug als je een offerte opvraagt. Wat houdt elk label dan precies in? Lees gauw verder!

 • Premium: Ben je op zoek naar een nieuwe camper, met veel faciliteiten, een luxe afwerking en goede service? Ga dan voor een Premium verhuurder. Alleen wanneer een verhuurder op alle punten goed presteert krijgt deze het label Premium. Dit zijn de beste verhuurders uit ons aanbod. Deze verhuurder begrijpt dat je op vakantie gaat!
 • Goed: 'Gewoon goed’, dat zijn de verhuurders uit deze categorie. Ze besteden veel aandacht aan de meest relevante punten die belangrijk zijn bij het verhuren van de campers, maar kunnen op bepaalde punten wellicht nóg beter. Denk aan een verhuurder met een goede service en uitrusting van de camper, maar waarvan de campers enkele jaren oud kunnen zijn. Of het is juist wel een nieuwe camper, maar de service mag wat verbeteren. Kortom, een stapje onder Premium, maar nog steeds een goede verhuurder.
 • Basis: In deze categorie zijn er enkele punten die we classificeren als voldoende, ofwel basic. In de vloot zitten bijvoorbeeld relatief veel oudere campers, die soms gebruikssporen hebben. Ze zijn eenvoudig ingericht en hebben geen uitgebreide faciliteiten of luxefacetten. De service voldoet, maar men zet vaak geen stapje extra en/of de inventaris bestaat uit de meest basale producten. Indien een verhuurder op de meeste punten aan deze omschrijving voldoet komt deze in de categorie Basis. De nadruk van de verhuurder ligt op het verhuren van campers en niet specifiek op de vakantiebeleving zelf. 
 • Budget: De budget camperverhuurders komen op veel punten overeen met verhuurders in de categorie Basis én hebben daarnaast vaak uitsluitend oude campers in de vloot. In deze campers zullen gebruikerssporen duidelijker aanwezig zijn, door intensief gebruik.
 • Backpacker: Een klasse apart is de categorie Backpacker. De campers uit deze vloot vinden wij beter geschikt voor de jonge, avontuurlijke reiziger, die weinig waarde hecht aan luxe en comfort. Het zijn vaak eenvoudige en kleine, kleurrijke busjes of auto’s met slaapruimte. Ook de mogelijkheid om binnen te leven en de faciliteiten zijn vaak beperkter. De reguliere camperreiziger kiest veelal niet voor een camper uit deze categorie.

 

Maar deze labels zijn niet het enige waarmee we je helpen om te kiezen voor een verhuurder. De reizigers die je voorgingen hebben de camperverhuurder waarmee zij hun reis hebben gemaakt óók beoordeeld. Het rapportcijfer dat zij hebben gegeven kun je ook terugvinden op de (online) offerte.

Op die manier zie je dus hoe Travelhome de camperverhuurder beoordeelt én wat de mening onze reizigers. Super handig toch?

DE CAMPERTYPES: ALLES OP EEN RIJTJE

En nu de campertypes! Ook die zijn er gigantisch veel. Grofweg maken we onderscheid tussen vier modellen: de Van, Truck, C klasse camper en A klasse camper.

 • Van: een compact campertype zonder alkoof. Deze campers zijn flexibeler, vangen ook minder wind tijdens het rijden en zijn wat zuiniger in brandstof. Deze types zijn vaak geschikt voor maximaal twee personen en hebben in de regel een bed achterin dat je overdag ombouwt tot een dinette (een zitje).
 • Truck: een grote pickup waar de camper als een soort slakkenhuis op de rug wordt meegenomen. Deze types zijn vaak 4WDs en dus wat avontuurlijker dan de andere types. Bij deze types kun je niet binnendoor van de bestuurderscabine naar het leefgedeelte, maar moet je buitenom aan de achterkant van de camper naar binnen.
 • C klasse camper: het meest gehuurde campertype voor 2 tot zelfs 8 personen zijn de C klasse campertypes. Het zijn de campers die je het allermeest ziet rijden in Amerika en Canada, met alkoof. Ze variëren in lengte van ongeveer 6 tot 10 meter, hebben vaak een vast bed achterin, een vast bed boven de bestuurderscabine en een dinette. Bij de grotere types komt er dan vaak nog een slaapbank bij. Ze bieden veel leefruimte en zijn van alle gemakken voorzien. Ben niet bang om voor een groot type te kiezen, want de wegen, parkeerplaatsen en campings zijn er écht op ingesteld.
  We hebben er bij Travelhome altijd één of twee bij ons kantoor staan om van binnen te bekijken. Dat kan op afspraak, maar ook tijdens onze inspiratiedagen.
 • A klasse camper: voor de reizigers die houden van luxe en van veel ruimte. Dit is het campertype waar de gemiddelde Amerikaan ook mee reist. De grote bussen van gemiddeld 11-12 meter lang, soms zelfs met boten of auto’s erachter (al mag dat met een huurcamper overigens niet). Het zijn de meest luxe types uit ons aanbod. Het grote voordeel bij deze types is dat je hoger zit en door het grote panoramaraam een schitterend uitzicht hebt tijdens het rijden.

WELKE CAMPER PAST BIJ JOUW REISWENSEN?

Maak voor jezelf dus de afweging voor welke kwaliteit camperverhuurder je wilt kiezen. Vind je de prijs het belangrijkst of wil je juist gaan voor de nieuwste campers en beste service? Vraag jezelf vervolgens af welke indeling van de camper je het fijnst vindt. Die indelingen vind je trouwens állemaal terug op onze website en in de offertemodule.

Stel jezelf vragen als: wil ik een vast bed achterin of vind ik het niet erg om mijn bed elke dag om te bouwen? Wil ik graag beneden slapen of vind ik het niet erg om bovenin te slapen? Over slapen gesproken: geef de lengte op van iedereen in je reisgezelschap en ons systeem laat alleen de campers zien met bedden van geschikte afmetingen.
Vraag jezelf ook af hoeveel ruimte je nodig hebt en bij welke grootte camper je jezelf dus prettig voelt.

Zo! Met die info moet je al verder komen. En wil je persoonlijk advies? Wij vinden het fijn als we je kunnen helpen, dus neem gerust contact op. Succes met kiezen!