Singapore

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Singapore.

Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol airport naar Singapore (ook routes mogelijk via andere plaatsen). De vluchttijd bedraagt globaal 13 uur.

Singapore

Dag 2: Aankomst Singapore – Bezoek Singapore.

Je arriveert in de vroege ochtend in Singapore. Je hebt voor Singapore momenteel geen visum nodig. Je paspoort moet nog wel zes maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland. Aan boord van je vliegtuig vanaf Amsterdam dien je wel een formulier in te vullen. Hierdoor ontvang je bij aankomst in Singapore een stempel in je paspoort, die geldig is voor 30 dagen. De douanebepalingen voor Singapore kun je opvragen bij Travelhome.

Wanneer je jouw hotelreservering door Travelhome laat verzorgen, regelen wij tevens vaak je gratis transfer. De transfer vanaf de luchthaven naar de stad neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Het tijdsverschil met Nederland is dan zeven uur (later). Je verblijft in het Albert Court Hotel.

Singapore is een erg mooie stad en een bezoek zeker waard. Het echte downtown is erg compact. De meest belangrijke bezienswaardigheden zijn:

 • Orchard Road
  De belangrijkste winkelstraat van Singapore.
 • Het Raffles Hotel
  Het Raffles Hotel bestaat uit verschillende gebouwen en is een bezichtiging waard. Er zijn schitterende binnenplaatsen en tuinen.
 • Chinatown
  Je vindt hier de oudste hindoetempel van Singapore, de Sri Mariamman Temple.
 • Little India
  Veel orginele Indiase eettentjes lokken je met de curry geur.
 • Sentosa Island
  Een groot recreatiegebied met voor ieder wat wils.
 • Boat Quay
  Als je hier gaat dineren bij een van de vele bars en restaurants, heb je een schitterend uitzicht over de Singapore River en de regeringsgebouwen.

 • Fort Canning Park
  Schitterend park waarin veel historische bezienswaardigheden te vinden zijn, zoals militaire ruïnes, de South Battery, het Raffles Terrace en het Fort Canning Centre.
 • De Singapore Botanic Gardens
  Een oase van rust met schitterende beplanting langs mooie wandelpaden.
 • Chijmes
  Voormalige kloosterschoolcomplex met veel winkels, bars en restaurants gevestigd.

   

 

 

Alice Springs

Dag 3: Bezoek Singapore – doorvlucht naar Alice Springs.

Vandaag heb je wederom voldoende tijd om de stad Singapore verder te verkennen. De doorvlucht vertrekt rond 20.00 uur in de avond. Je dient ongeveer drie uur voor vertrek in te checken. Wanneer je de hotelreservering via Travelhome laat verzorgen, regelen wij je transfer naar het vliegveld. Vraag naar de voorwaarden. Je wordt dan bij je hotel opgehaald om naar het vliegveld terug te reizen. De transfer neemt ongeveer 30 minuten in beslag. De vliegreis naar Alice Springs neemt zo’n 10,5 uur in beslag. Je arriveert op dag 4 om ca. 11.35 uur in Alice Springs na een korte landing in Sydney (overstaptijd 3 uur).

Alice Springs

Dag 4: Aankomst Alice Springs – camper ophalen.

Je arriveert rond het middaguur in Alice Springs. Aan boord van je vlucht vanaf Singapore ontvang je een securityformulier die je dient in te vullen met daarop een aantal vragen m.b.t. jouw bezittingen, verleden en invoeringen. Bij aankomst in Australië wordt dit formulier weer ingenomen. Zijn er geen bijzonderheden, dan zal je ook geen problemen ervaren bij je bezoek aan Australië. Tevens zal je visum ingehouden worden.

Rond 15.00 uur kan je camperreis beginnen. Je reist je eerste kilometers op weg naar Alice Springs. Je kunt even op je gemak wennen aan de camper, de temperatuur en het land. Je eerste boodschappen kunnen gedaan worden, zodat je camperavontuur kan beginnen. Alice Springs is het hart van het Red Centre en uitvalsbasis voor vele tours door de outback. Het hele jaar door is het hier warm. In de wintermaanden is het aangenaam en in de zomer kan het erg heet worden en is het fijn de middag aan het zwembad of binnen door te brengen.

Alice Springs is ontstaan om het oude Telegraph Station en heette eerst Stuart. Later werd de stad steeds drukker bezocht en uiteindelijk werd ook de naam ervan veranderd. Het Telegraph Station is gelegen naast een permanent meertje dat Alice Spring werd genoemd. In de volksmond werd Stuart al een tijd Alice Springs genoemd en uiteindelijk is besloten de naam definitief in Alice Springs te wijzigen. Het oude Telegraph Station is nog steeds een populaire bezienswaardigheid.

Afstand: 25 km

Kings Canyon (Watarrka)

Dag 5: Rijden naar Kings Canyon (Watarrka).

In de vroege ochtend vertrek je vandaag vanuit Alice Springs op weg naar Kings Canyon, ca. 317 km en zes uur rijden. Je rijdt westwaarts over de Larapinta Drive naar Kings Canyon via Standley Chasm en Simpsons Gap. In de late namiddag arriveert in Kings Canyon.

Watarrka National Park is een prachtig berggebied van rode zandsteen waar je langs de randen van de kliffen een prachtig uitzicht hebt. Dit gebied is ideaal om diverse wandelingen te doen. Indien je besluit te wandelen, probeer dit zo vroeg mogelijk te doen. Vooral in de zomermaanden kunnen de temperaturen al voor de middag extreem hoog worden. Je hebt morgen de gehele dag tot je besteding in dit schitterende park, dus morgenochtend kun je prachtige wandelingen maken.

Afstand: 317 km

Kings Canyon (Watarrka)

Dag 6: Bezoek Kings Canyon (Watarrka).

Dit park is ideaal voor het maken van prachtige wandelingen. Een zware maar erg mooie wandeling is de Kings Canyon Rim Walk. De aanvang van de wandeling is het zwaarst en wordt de berg wordt soms ook wel "Heart Attack Hill" genoemd. Hierna voert de wandeling je door de Lost City naar de Garden of Eden waar een permanent meertje ligt en veel groene planten groeien. Je kunt er zelfs een duik nemen, het water kan echter wel erg koud zijn.

Is dit iets te veel dan zijn er ook verschillende kortere wandelingen en is er de mogelijkheid om helikoptervluchten te boeken. Een prachtig gebied om vanuit de lucht te bekijken, dan wordt goed duidelijk hoe weids en leeg het gebied om je heen is.

Kata Tjuta

Dag 7: Rijden naar Mount Olga (Kata Tjuta).

In deze regio van de Northern Territory zul je de mooiste natuurlijke attracties tegenkomen, zoals Mount Olga (Kata Tjuta). Dit is een collectie van kleinere, rondere monolieten en hoewel het park minder bekend is vinden velen het mooier dat Ayers Rock.

De hoogste rots, Mount Olga is 546 meter hoog en heilig voor de Aboriginals, beklimmen van de rots is niet toegestaan. De hoogste rots is tevens 200 meter hoger dan Ayers Rock (Uluru). De belangrijkste wandeling is The Valley of the Winds, deze is 7,4 kilometer en heeft prachtig uitzicht op het park.

Om te overnachten, te eten en je benzine bij te vullen moet je in Yulara zijn. Yulara lijkt op een klein dorp waarbij je alle faciliteiten vindt en er is tevens een plein met winkels en restaurants.

Afstand: 344 km

Uluru

Dag 8: Rijden naar Ayers Rock (Uluru).

Vandaag rijd je van Mount Olga naar Ayers Rock. Beiden een onderdeel van het Uluru-Kata Tjuta National Park. Dit park is van groot cultureel belang voor de traditionele eigenaars, de Aboriginals. Zij hebben het gebied verhuurd aan de Australische overheid en het is grotendeels opengesteld voor toeristen.

Het park is uitermate geschikt om te wandelen. In verband met de extreme hitte die in het gebied voor kan komen, is het wel aan te raden uw dag bij zonsopgang te beginnen. Veel wandelingen sluiten in de zomermaanden al erg vroeg.

Uluru is een van de iconen van Australië en het is de grootste monoliet ter wereld. Het zichtbare gedeelte van de monoliet is 3.6 kilometer lang en 348 meter hoog. Het zichtbare gedeelte beslaat ongeveer een derde van de totale monoliet, de rest bevindt zich onder de oppervlakte. De meest bekende foto's zijn die van de verschillende kleuren van Uluru. Deze kleurverschillen zijn het beste te bekijken tijdens zonsondergang.

Het beklimmen van Uluru is een eigen keuze. Het verzoek van de Aboriginals is het niet te doen, maar er geldt geen verbod. De klim is erg zwaar en het eerste deel gaat met behulp van kettingen. Er zijn al diverse ongelukken geweest, waarvan er ook enkele zijn geweest met dodelijke afloop. De Aboriginals vinden het heel erg als iemand op deze heilige plaats sterft. Voor degenen die de klim besluiten te doen, is het uitzicht adembenemend. Om je heen zie je de uitgestrekte leegte en je hebt een prachtig uitzicht op Kata Tjuta.

Een goed alternatief is de wandeling van 10 kilometer langs de basis van de rots, hier zijn ook diverse rotstekeningen en heilige plaatsen voor de Aboriginals (hier mogen geen foto’s gemaakt worden).

Om te overnachten, te eten en je benzine bij te vullen moet je in Yulara zijn. Yulara lijkt op een klein dorp. Je vindt hier alle faciliteiten en er is tevens een plein met winkels en restaurants.

Afstand: 35 km

Alice Springs

Dag 9: Rijden naar Alice Springs.

Je verlaat het schitterende Uluru-Kata Tjuta National Park, en gaat terug naar Alice Springs. In Alice Springs kun je weer helemaal tot rust komen, nadat je door het ruige omliggende gebied hebt gereisd. Tevens kun je hier wat souvenirs kopen in een van de vele winkels en vind je er een grote variatie aan restaurants.

Voor een mooi uitzicht over de stad kun je Anzac Hill beklimmen waar je tevens een gedenkteken vindt voor de gevallen Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten.

In het Alice Springs Reptile Center vind je vele reptielensoorten waaronder de bergduivel, pythons en andere slangensoorten. Er wordt uitleg gegeven over de dieren en er is de mogelijkheid om de vriendelijkere dieren te helpen voeren.

Heb je vroeger vaak de naar de serie over de Flying Doctors gekeken? Hier heb je de kans om de echte Royal Flying Doctor Service te bezoeken. Hier word je meer verteld over hoe deze service werkt en waarom deze zo belangrijk is in dit ruige gebied.

Afstand: 440 km

Tennant Creek

Dag 10: Rijden naar Tennant Creek.

Verder op tocht door Midden-Australië, door de rode aarde en de vaak helderblauwe lucht rijd je vandaag door de ware Outback. Je rijdt noordwaarts over de Explorer Way.

400 Km ten noorden van Alice Springs liggen de Devil's Marbles. De Devil's Marbles zijn grote rode granieten boulders die op elkaar gestapeld zijn. Leuk voor een korte stop onderweg maar ook een leuke plaats voor een overnachting. Het mooiste moment is tijdens de zonsondergang wanneer de rotsen een mooie gloed krijgen. Een mooie plek voor een foto is bij twee grote rotsen, die door sommigen ook wel "King Kong's Nuts" worden genoemd.

Ten noorden van de Devils Marbles (ca. 100 km) ligt de plaats Tennant Creek. Hier zal je een goede indruk krijgen van de Outback. Uitgestrekte woestijnen en ruige bergketens domineren hier het landschap en uitzicht. Tennant Creek wordt vaak ook omschreven als 'het gouden hart', omdat hier de goudkoorts eens heerste.

Afstand: 510 km

Katherine

Dag 11: Rijden naar Katherine.

Een lange rijroute vandaag op weg naar Katherine door de prachtige en indrukwekkende Outback over de Explorer Way. Je eerste stopplaats is Daly Waters. Vroeger was dit gebied erg belangrijk in de luchtvaart en was het de tussenstop voor vluchten van Sydney en Singapore. Tegenwoordig is het bekend om de Daly Waters Pub, waar het volhangt met visitekaartjes van mensen over de hele wereld, vlaggen van allerlei verschillende landen en zelfs bh’s en slippers worden er achter gelaten. Tevens claimt deze pub de oudste te zijn in de Northern Territory.

De route vervolgt zich verder naar Mataranka. Hier vind je de Mataranka Hot Springs, 106 km ten zuiden van Katherine in het Elsey National Park. De hot springs zijn beroemd en erg geliefd in het Top End gebied van de Northern Territory. Iedere dag vormt ongeveer 30 miljoen liter water de warmwaterbronnen die ongeveer 34 graden van temperatuur zijn.

Je eindplaats van vandaag is Katherine. Afgezien van Tennant Creek is dit de enige stad van betekenis tussen Alice Springs en Darwin. Dit is een goede plaats om een eigen didgeridoo te kopen aangezien er een grote Aboriginalcommunitie is en de didgeridoo’s er met een certificaat verkocht worden met daarop de naam van de artiest. Verder is Katherine het uitgangspunt voor het nabijgelegen Katherine Gorge National Park. Hier heb je morgen de gehele dag.

Afstand: 673 km

Nitmiluk

Dag 12: Bezoek Katherine Gorge National Park (Nitmiluk).

Het park bestaat uit 13 gorges in de Katherine River. De wanden zijn niet enorm hoog maar wel erg steil en spectaculair. In het park komen de ongevaarlijke zoetwater krokodillen voor. Deze kunnen alleen gevaarlijk worden als het nest benaderd wordt, maar dit wordt op de stranden zelf aangegeven.

Het park is het beste te bezoeken in het droge seizoen (tussen april en oktober) omdat in 'The Wet season' de rivier vaak een grote stroomversnelling wordt.

Attracties:

 • Kano tochten door de ravijnen, hierbij gaat men door maximaal 3 ravijnen. Tussen het kanoën door kan men zwemmen in de rivier en kan je, de eigen meegebrachte, lunch eten.
 • Diverse wandelroutes
 • Leliyn (Edith Falls), ook onderdeel van het nationale park maar hiervoor moet men de afslag nemen 43 kilometer ten noorden van Katherine. Een mooie plaats om te zwemmen, kamperen en wandelen.

Kakadu National Park

Dag 13: Rijden naar Kakadu National Park.

Vanuit Katherine vervolg je de Explorer Way noordwaarts tot aan Pine Creek. Hier neemt je de Kakadu Highway, ook wel bekend als de Nature Way. Kakadu National Park is een mengeling van wilde dieren, belangrijke Aboriginal rotstekeningen en verschillende landschappen en het park beslaat een totale oppervlakte van 200 km bij 100 km.

De naam Kakadu is afgeleid van het lokale Aboriginal woord Gagadju, wat 'taal' betekent. In het park bevinden zich 25 verschillende kikkersoorten, 51 verschillende soorten zoetwater vissen, 60 soorten zoogdieren, 120 verschillende reptielen soorten, 280 vogelsoorten en maar liefst 10.000 verschillende soorten insecten.

Een van de grote attracties voor veel mensen is de zoutwaterkrokodil die in het gebied voorkomt. Net als bij zo veel dieren moet je geluk hebben er een te zien, maar een goede mogelijkheid hiervoor biedt bijvoorbeeld een cruise bij Yellow Water.

Afstand: 186 km

Kakadu National Park

Dag 14: Kakadu National Park.

Het Kakadu National Park kun je vandaag de gehele dag bezoeken. Er zijn verschillende attracties in het park.

Attracties Kakadu National Park:

 • Jim Jim en Twin Falls zijn twee spectaculaire watervallen die alleen per 4wd bereikbaar zijn. De beste periode om deze watervallen te bekijken is aan het begin van het droge seizoen wanneer de weg net geopend is. Net na het Wet season zijn de Jim Jim Falls spectaculair maar tegen juni is deze waterval vrijwel opgedroogd. De Twin Falls hebben het hele jaar door een waterval. Het nadeel van deze watervallen is dat de weg vaak in mei of zelfs juni nog gesloten is en tegen deze tijd staan Jim Jim Falls al bijna droog. De enige manier om de watervallen te bekijken wanneer de weg gesloten is, is vanuit de lucht. 
 • Nourlangie, hier zijn de best bewaarde rotstekeningen van de Aboriginals te vinden en dit is een belangrijke plaats voor Aboriginals. 
 • Yellow Water, de boottocht die hier op de billabong gedaan kan worden is een van de hoogtepunten van Kakadu National Park. Deze is vooral aan te raden in de vroege ochtend of tegen de avond omdat de lichtval dan perfect is en ook de vogels erg actief zijn. Met een beetje geluk is er tevens een krokodil te zien. Yellow Water is ook een mooie plek om een zonsondergang te kijken, let wel op de muggen.
 • Verder zijn er vele wandelroutes, rondvluchten per helikopter of per vliegtuig en zijn er diverse een- of meerdaagse tours te boeken.
Afstand: 100 km

Jabiru

Dag 15: Kakadu National Park - Jabiru.

Je verlaat vandaag het Kakadu National Park noordoostwaarts over de Nature Way richting het stadje Jabiru. Hier vind je een hotel gebouwd in de vorm van een krokodil. Je kunt hier een Aboriginal excursie boeken om op deze manier goed in contact te komen met deze verschillende culturen en stammen.

Afstand: 50 km

Darwin

Dag 16: Jabiru - Darwin.

Op weg naar de hoofdstad van de staat de Northern Territory, Darwin. Darwin is de uitvalsbasis voor trips naar de attracties in the Top End waarvan Kakadu National Park de belangrijkste is. Er heerst in het gebied een subtropisch klimaat en de stad ligt dichter bij Jakarta dan bij de hoofdstad Canberra.

In 1974 is een groot deel van de stad nog verwoest door een cycloon. Op kerstavond kwam “Tracy” aan en tegen middernacht was de wind op zijn sterkst, de hoogst gemeten wind was 217 km/uur, net voordat de meter het begaf. In totaal zijn er 66 doden gevallen. Van het totale aantal van 11.200 huizen was 50% tot 60% verwoest of zo ernstig beschadigd dat reparatie onmogelijk was, slechts 400 huizen bleven relatief intact. Als resultaat van deze cycloon is Darwin vrijwel volledig opnieuw opgebouwd en is uitgegroeid tot een moderne en levendige stad.

Afstand: 257 km

Darwin

Dag 17: Darwin.

De gehele dag heb je tot je besteding om te relaxen en de stad te bezoeken. Een aantal belangrijke attracties in Darwin die je kunt bezoeken:

 • Mindil Beach Market, een openluchtmarkt die om 5 uur ’s-avonds begint en, afhankelijk van het seizoen, eindigt om 9 uur of 10 uur. Op de markt staan vele stands met eten, variërend van Indiaas tot Grieks. Bij andere kraampjes verkopen ze pannenkoeken, ijsjes en drankjes van vers fruit. Naast eten en drinken is er een grote hoeveelheid aan kraampjes met souvenirs, waaronder de beroemde didgeridoo, en kleding. Er worden ook vaak voorstellingen gehouden, vaak zijn dit shows waar met diverse soorten didgeridoo’s en andere instrumenten muziek wordt gemaakt.
 • Museum & Art Gallery of the Northern Territory. In dit museum wordt veel aandacht besteed aan cycloon Tracy en is een interessante verzameling Aboriginal kunst met houtsnijwerk en tekeningen uit Arnhemland en de Tiwi eilanden. Tevens staat tussen de opgezette dieren de grote attractie “Sweetheart”, een 5 meter lange, 780 kilo zware zoutwater krokodil. Deze krokodil werd beroemd door zijn aanvallen op kleine vissersboten, hij overleed in 1979 toen hij gevangen werd genomen.
 • Parliament House, hier worden gedurende de dag diverse gratis rondleidingen gegeven en wordt er uitleg gegeven over de werking en de geschiedenis van het parlement.
 • East Point reserve, een mooie plaats om de zonsondergang te bekijken en met een beetje geluk komen er wallabies tevoorschijn om op zoek te gaan naar eten.
 • Wharf Precinct. In het havengebied liggen soms grote marineschepen aangemeerd maar ook wanneer dit niet het geval is, is het leuk hier een kijkje te nemen en wellicht een hapje te eten op de “Arcade”.

Litchfield National Park

Dag 18: Darwin - Batchelor / Litchfield National Park.

117 Kilometer ten zuiden van Darwin ligt Litchfield National Park, een zandsteen plateau omringd door afgronden. Omringd door regenwoud kan hier gezwommen worden in de meren waarin vier watervallen uitkomen. Er kunnen in het park zoutwater krokodillen voorkomen maar de meren zijn afgezet en nagekeken om te voorkomen dat deze in het water terechtkomen waar mensen zich in bevinden.

Op 17 kilometer na de entree van het park staan enorme termietenheuvels tot 3 a 4 meter hoog. De grote attractie van het park is het zwemmen onder de diverse watervallen, wat goed gecombineerd kan worden met het bekijken van de termietenheuvels.

Afstand: 120 km

Timber Creek

Dag 19: Batchelor / Litchfield National Park - Timber Creek.

Vandaag passeer je wederom Katherine, op weg naar Timber Creek. Timber Creek is het beginpunt van het Gregory River National Park. In dit park vind je veel kloven en hierop staan veel Aboriginal schilderingen. Deze kun je bewonderen en bekijken. De meeste routes door het park zijn enkel per 4WD te betreden.

Afstand: 410 km

Kununurra

Dag 20: Timber Creek - Kununurra.

Vandaag rijd je naar Kununurra. Vanuit deze plaats worden excursies naar het Bungle Bungle (Purnululu) park aangeboden. Morgen heb je de gehele dag tot je besteding en een excursie zal dan ook zeker niet uitblijven.

Je overnacht vandaag in Kununurra. Een klein plaatsje met wat restaurants en winkels en een leuke plaats om een dagje te blijven vanwege het nabijgelegen Mirima National Park. Een klein park wat ook wel mini Bungle Bungle wordt genoemd omdat er enige gelijkenis zit in de stenen daar. Het park is een paar uur te bekijken en wel de moeite waard. Tevens is het leuk om ’s-avonds vanaf Kelly’s Knob zonsondergang te kijken. Hoogtepunt van Kununurra is de Ord River Dam, zeker een bezoekje waard.

Afstand: 390 km

Kununurra

Dag 21: Kununurra.

Excursie Bungle Bungle National Park (Purnululu). Dit Nationale Park werd al eeuwen door de Aboriginals bewoond maar het gebied is pas officieel ontdekt in de jaren 80. Het park ligt erg afgelegen en wordt nog steeds door weinig toeristen bezocht. De reis naar het park is lang, alleen toegankelijk voor 4 Wheel Drives en uitsluitend bij goed weer geopend tussen april en december.

Degenen die de reis naar het park maken zullen niet teleurgesteld worden. Je kunt in het park dingo's in het wild zien en zelfs de zeldzame zwarte dingo komt hier voor. Het bekendste punt van het park is het gedeelte van de "beehives", deze rotsformaties zijn zelfs vanuit de lucht duidelijk zichtbaar en er lopen oranje en zwarte strepen over de rotsen. Er is een mooie wandeling door Echidna Chasm of Cathedral Gorge.

In het park zijn enkele kampeerplaatsen maar er zijn geen faciliteiten. Je dient al je voedsel en water zelf mee te nemen. In 2003 is het park op de lijst van World Heritage gezet.

Gibb River Road

Dag 22: Kununurra - Gibb River (door de Kimberley’s).

Je tocht over de Gibb River Road door de Kimberley’s begint vandaag. Voor veel mensen die het bezocht hebben het favoriete gebied van Australië. Het is nog heel afgelegen en weinig ontwikkeld. De natuur is er fantastisch, diepe ravijnen, meren, boab tree en geweldig uitzicht.

De Gibb River Road is een dirt track tussen Derby en Kununurra die gedurende het hele wet season gesloten en ook in het dry season een hele uitdaging is en men dient voor meerdere dagen eten en drinken mee te nemen. De ‘road conditions’ voor de Gibb River Road zijn hiervoor heel belangrijk. Je dient dus voorafgaande aan je reis contact op te nemen met de autoriteiten van het gebied om te controleren of de weg toegaanbaar is. Je hebt een 4WD nodig voor het rijden van deze route. Beschik je niet over een 4WD camper of is de weg gesloten, dien je via de highway 1 naar Broome te rijden (via Halls Creek).

De totale kilometerafstand vanaf Wyndham naar Broome bedraagt dan ca. 1055 km. De Gibb River Road is ca. 600 km lang en de weg is grotendeels onverhard, vandaar dat u een 4WD nodig heeft. Je eerste stop is in Gibb River waar je vannacht zult verblijven.

Afstand: 220 km

Derby

Dag 23: Gibb River (door de Kimberley’s) - Derby.

Op weg naar het eindpunt van de Gibb River Road, Derby. Onderweg kun je een bezoek brengen aan een aantal parken wanneer je daartoe de mogelijkheid hebt. In de westelijke Kimberley liggen drie nationale parken, Windjana Gorge, Tunnel Creek en Geikie Gorge. In deze parken vind je prachtige ravijnen met meren onder aan de steile wanden. Bij Windjana Gorge heb je grote kans zoetwaterkrokodillen te zien. Bij de diverse gorges kun je verschillende wandelingen doen.

Afstand: 340 km

Broome

Dag 24: Derby - Broome.

Je maakt je laatste kilometers over de Great Northern Highway. Deze loopt van Broome naar Wyndham. Je aankomstplaats vandaag is Broome. Tevens je eindbestemming van je camperreis door Australië. Nog steeds is de parelindustrie een grote bron van inkomsten in Broome en kun je hier bijvoorbeeld een Pearl Farm bezoeken. Indien je Broome bezoekt tussen maart en oktober is er een kans dat je getuige bent van het fenomeen dat "Staircase to the Moon" genoemd wordt. Dit vindt slechts drie dagen per maand plaats. Hierbij lijkt de reflectie van de volle maan op het water op een trap die naar de maan leidt. Ook worden er op de eerste 2 avonden van deze gebeurtenis speciale markten gehouden.

Afstand: 200 km

Broome

Dag 25: Broome.

Broome is de ideale plaats als vertrek- en eindpunt om de Kimberley regio te verkennen. Voor of na je bezoek aan dit ruige gebied kun je hier heerlijk bijkomen op het hagelwitte strand gelegen aan de Indische Oceaan. Op het strand kun je natuurlijk een wandeling maken of zwemmen in het helderblauwe water maar het is ook mogelijk om een ritje op een kameel te maken, een tafereel dat vaak op ansichtkaarten van deze plaats afgebeeld wordt. Broome is begonnen als haven voor de parelindustrie en daardoor vind je hier allerlei nationaliteiten.

Singapore

Dag 26: Broome - Singapore.

Vandaag komt er helaas een einde aan je camperreis door het schitterende Australië. Je gaat je camper inleveren. Afhankelijk van de tijden je terugreisvlucht dien je de camper in te leveren. Wanneer je pas laat terug gaat vliegen, raden wij je aan de camper pas in de middag in te gaan leveren, zodat je geen extra onnodige tijd op de luchthaven hoeft door te brengen. De meeste verhuurders zijn de gehele dag geopend, zie onze website voor informatie over de openingstijden.

Voor je internationale vliegreis terug naar Singapore dien je drie uur voor vertrek in te checken. Veelal vertrekken de terugvluchten rond 18.00 uur terug richting Singapore, via Perth en/of Sydney. Houd hiermee dus rekening met het inleveren van je camper en je drie-uur-inchecktijd. De vliegtijd naar Singapore bedraagt ca. 15,5 uur incl. alle tussenvluchten. Je overstaptijd bedraagt ca. vier uur. Bereid je dus voor op een lange terugreis.

Singapore

Dag 27: Singapore.

Je arriveert in de namiddag in Singapore. Je hebt lekker de mogelijkheid om een aantal dagen te relaxen en na te genieten van je geweldige camperreis door Australië. Wij raden je aan om een hotel met zwembad te nemen, zodat je werkelijk ontspannen aan je terugreis kunt gaan beginnen. In het geval van een tussenstop heb je hier een paar dagen de tijd om te relaxen en de stad te verkennen. Eén van de dagen daarna vliegt je terug naar Nederland.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties