Boston

Boston volgens reisexpert Simone: "‘Ladies and gentlemen welcome to Boston’ hoor ik uit de speakers van het vliegtuig. We zijn er! Eenmaal de douane door verbaas ik me erover hoe snel ik in de stad ben. Dit vliegveld ligt praktisch middenin de stad, met een perfecte bus- en metroverbinding.
Even opfrissen in het hotel en dan meteen de stad in, want het is een heerlijke zomeravond. Boston is één van de oudste steden van Amerika en dat zie ik meteen als ik door de straten loop. Nog nooit eerder heb ik een Amerikaanse stad gezien met zoveel mooie oude gebouwen als hier in Boston. Deze stad maakt absoluut indruk!

BOSTON BEZIENSWAARDIGHEDEN

De Freedom Trail is een wandeling van 4 kilometer, waarbij je langs veel van de belangrijke historische punten komt. Ideaal om een goede indruk te krijgen van Boston en ook nog wat cultuur te snuiven. Door de hele stad zie je op het trottoir een rode lijn lopen, om aan te geven hoe de Freedom Trail loopt. De wandeling start in het grote stadspark Boston Common. Je komt langs onder andere de State House, Old South Meeting House, Old State House en Faneuil Hall. Stuk voor stuk ontzettend indrukwekkende gebouwen.
Honger gekregen van al dat wandelen? Ga naar Faneuil Hall! In dit oude gebouw is een foodhall gebouwd, met allemaal kleine kraampjes die eten verkopen. Je kunt er vanalles krijgen, maar mijn favoriet is toch wel de Clam Chowder. Dit is een verse romige vissoep, een echte delicatesse uit dit gebied. Smullen maar!
Loop ook even door de wijk Beacon Hill. In deze oude stadswijk vind je prachtige Victoriaanse huizen en smalle straatjes met echte cobblestones. Er hangt hier een erg bijzondere sfeer.
Mijn favoriete wijk in Boston is zonder twijfel Cambridge. Hier ligt de wereldberoemde universiteit Harvard. Het is leuk om hier een tour te boeken, waarbij je onder leiding van een van de studenten meer van (het leven op) de universiteit te weten komt en verschillende gebouwen kunt bekijken. Je mag het complex overigens ook bekijken op eigen houtje.
Omdat hier natuurlijk veel studenten wonen is Cambridge echt een bruisende wijk, met gezellige restaurantjes en leuke winkels.

WALVISSEN SPOTTEN VANUIT BOSTON

Je zou het misschien niet verwachten, maar in Boston stap je zo op de boot voor een whalewatching tour. Dit gedeelte van Amerika is een van de beste plekken voor whalewatching. Ik kan het dan ook iedereen aanraden. De boten gaan vanuit Boston en vanuit Cape Cod ongeveer naar dezelfde plek, waar de walvissen leven. Met een beetje geluk zie je ze vlak langs de boot zwemmen. Een unieke ervaring!

NAAR BOSTON TIJDENS JE CAMPERREIS?

Je kunt ervoor kiezen om naar Boston te vliegen en hier je camper op te halen, na een (paar) dag(en) in de stad. Natuurlijk kun je de stad ook bezoeken als je de camper elders al hebt opgehaald, bijvoorbeeld in New York of in Washington. Houd er rekening mee dat de campings buiten de stad liggen. Je kunt in dit geval het beste met openbaar vervoer naar de stad."

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties