Denver - Rocky Mountains NP

De camperreis start in Denver. Nadat je de eerste (verplichte) hotelovernachting achter de rug hebt kan je de camper gaan ophalen. Ga eerst een aantal boodschappen doen voor de camper, hierna kan je op avontuur, je kunt er bijvoorbeeld ook nog eerst voor kiezen om Denver te ontdekken.

Denver was ooit een stadje voor goudzoekers, tegenwoordig is het een bruisende stad die veel bezocht wordt door vakantiegangers. Gelegen aan de voeten van de Rocky Mountains, is Denver een ideaal startpunt voor een trip naar dit mooie natuurgebied. In Denver zelf kan je heerlijk winkelen, aangezien er geen gebrek is aan lange winkelstraten en overdekte malls. Daarnaast staat Denver bekend als een heuse sportstad. Mocht je de kans krijgen dan is het absoluut aan te raden om een Amerikaanse Honkbal - of Footbal game te bezoeken.

Je reist richting Grand Lake Elk Crekk RV Park, in het Rocky Mountains National Park. Morgen kan je dit prachtige park gaan bezichtigen.
Afstand: 130 km

Rocky Mountains NP

Je kunt hier heerlijk genieten van de prachtige natuur in het Rocky Mountains National Park. Neem een van de verbluffende wandeltochten of reserveer een begeleide tour met een gids. Verschillende trails die je kan nemen zijn, het Bear Lake Trailhead, Trail Ridge Road en het Adams Falls Trail. Laat je informeren bij een van de Visitors Centres over de mogelijkheden. In het Rocky Mountains National Park kan je heerlijk genieten van prachtige bergen, adembenemende landschappen, kobbelende rivieren en beekjes en kraak heldere meren. Kortom, genoeg te doen vandaag! 

Je verblijft wederom bij het Grand Lake Elk Crekk RV Park.

Rocky Mountains NP - Estes Park

Je reist naar Estes Park. Vanuit hier reis je gemakkelijk door naar Rapid City. Rondom het Estes Park kan je genieten van de prachtige natuur, neem bijvoorbeeld de Peak to Peak Scenic Highway, Je rijdt hier gemakkelijk met de camper door het fantastische landschap en geniet van al het moois wat voorbij komt. Kortom, lekker zitten en genieten, onderweg kan je een stop maken voor een picknick midden in de natuur.

Je kunt ook met een gondel naar de top van de berg, maar Estes Park biedt ook trams die je begeleiden naar prachtige plekken binnen het park.

Je overnacht bij het Manor RV Park.
Afstand: 20 km

Estes Park - Rapid City

Je vertrekt vandaag naar Rapid City waar je 4 nachten verblijft op een KOA camping. Rondom Rapid City kan je ontzettend veel bezichtigen. Neem vandaag de tijd om de camper te installeren op de KOA camping en ga alvast uitzoeken wat je de aankomende dagen allemaal wil gaan bezichtigen. Het gebied Rondom Rapid City heeft erg veel te bieden, zo kan je er bijvoorbeeld Canyonlands bezoeken of het Black Hills National Forest. Ook kan je vanuit hier verschillende tours boeken naar Mount Rushmore, een aanzicht wat je absoluut gezien moet hebben bij de reis door midden Amerika. 

Je overnacht op een KOA camping nabij Rapid City.
Afstand: 700 km

Rapid City

De aankomende dagen verblijf je in Rapid City, ga bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Mount Rushmore. Het beroemde Mount Rushmore National Memorial, gelegen in de Black Hills, bestaat uit sculpturen, gemaakt in rotsen. Het kunstwerk werd gemaakt ter ere van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Deze presidenten stonden volgens velen symbool voor de eerste 150 jaar aan geschiedenis van Amerika. Het monument is erg toeristisch en er is een heel park omheen gebouwd waar je een tour kan volgen vol historische en informatieve verhalen, muziek en nog veel meer.

Ook kan je ervoor kiezen om het Badlands National Park te bezoeken. Via Rapid City rijd je vandaag over de Highway 90 oostwaarts richting Badlands National Park. De indianen en de pelsjagers noemden het gebied reeds ‘slecht land’ omdat de kloven zo diep waren en de heuvelruggen en toppen en spitsen niet handig waren voor de jacht. Vertrek vandaag vroeg richting Badlands National Park want hier kan je erg bijzondere foto's maken van het landschap. Je kunt een rit door het park maken en genieten van het steeds bijzondere uitzicht, het landschap van Badlands National Park lijkt net 'buitenaards'. Aan het einde van de middag keer je weer terug westwaarts over de Highway 90 naar de KOA camping van vandaag in Rapid City.

Rapid City - Cody

Na deze aantal cultuurrijke dagen vertrek je in de richting van Cody. Een plaatsje vlak voor het beroemde Yellowstone National Park, neem vandaag nog een dag rust voordat je meteen door trekt naar dit prachtige park. Ga lekker lunchen of dineren in het dorp of geniet van een barbecue voor de camper. Morgen heb je weer veel leuke activiteiten op het programma staan.

Je overnacht bij het Absaroka Bay RV Park.
Afstand: 700 km

Cody - Yellowstone NP

Je reist vandaag naar Yellowstone, een bijzonder park met prachtige en speciale bezienswaardigheden. De aankomende dagen kan je ze allemaal gaan bezichtigen. Je overnacht de aankomende dagen op de Madison Campground.

Laat je informeren bij het Visitors Centre en maak alvast een wandeling door het gigantische park. Je kunt ervoor kiezen om de aankomende dagen een tour te reserveren waarbij je meer leert kennen van dit veelzijdige Nationale Park.
Afstand: 100 km

Yellowstone NP

In 1872 is het park opgericht en is daarmee het oudste Nationale Park van de Verenigde Staten. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft. Yellowstone staat bekend om zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons en het prachtige vulkaanlandschap.

Ook vind je hier de beroemdste geiser ter wereld, de Old Faithful die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst met een hoogte van 30 - 55 meter kokend water. Tevens vind je in het park 's werelds hoogste actieve geiser, de Steamboat Geyser, het water kan hier tot 90 meter hoogte reiken. Een andere grote attractie is de Morning Glory Pool, helaas zijn door vervuiling door toeristen de kleuren hiervan aangetast.

Naast spuitende geisers kan je ook verschillende watervallen en prachtige vergezichten aanschouwen. Ga dan bijvoorbeeld naar de Grand Canyon of Yellowstone of bezoek de Lower Yellowstone River Falls. Ook is het Artist Point prachtig om te aanschouwen, deze waterval geeft op een zonnige dag een prachtige regenboog.

Yellowstone NP - Grand Teton NP

Je gaat het veelzijdige Yellowstone National Park verlaten en op weg naar Grand Teton National Park. Dit park is bekend vanwege zijn prachtige berg, Grand Teton. Hier kun je 2 dagen genieten van al het pracht en praal wat het park te bieden heeft. Ga absoluut een bezoekje nemen aan het Visitors Centre, vanaf hier heb je - op een onbewolkte dag - een prachtig uitzicht op de fantastische berg. Bekijk in het Visitors Centre meteen welke trail, tochten en tours je kan reserveren; er is namelijk genoeg keuze!

Je overnacht vanavond op de Snake River KOA camping.
Afstand: 30 km

Grand Teton NP

Het Grand Teton National Park is een onderdeel van de Rocky Mountains en vernoemd naar Grand Teton, de hoogste berg (4198 meter) in het gebied.

Het gebied heeft prachtige bergtoppen en enkele mooie meren met vele wandelingen, het park telt ruim 300 kilometer aan wandelpaden. Bekende en mooie meren zijn Jackson Lake en Jenny Lake met vele mogelijkheden voor wandelingen maar een geweldige manier om te genieten van het meer en het uitzicht is door op Jenny Lake een boot te huren en een tocht over het heldere water te maken.

Er zijn in het park verschillende scenic drives, een goede manier om de verschillende kanten van het park per auto te bekijken. Een goed startpunt voor een bezoek aan het park is Jackson Hole. In deze plaats zijn vele activiteiten zoals raften, paardrijden en je kan een tocht met de gondel maken voor een prachtig uitzicht.

Grand Teton NP - Rock Springs Flaming Gorge

Je verlaat de Grand Teton alweer en gaat op weg naar Rock Springs. Het plaatje Rock Springs is gelegen nabij de Green River, hier kan je leuke dagtochten doen, zoals kanoën, kajakken, wandelen, paard rijden en meer! Het is een flinke rit vanuit Grand Teton National Park naar Rock Springs, stop daarom tussendoor op het gemak bij verschillende mooie plekjes en geniet van de natuur of een picknick in de buitenlucht.

Je overnacht vannacht bij de Luceme camping.
Afstand: 450 km

Rock Springs Flaming Gorge - Dinosaur National Monument

Vandaag reis je richting het Dinosaur National Monument, dit park is bekend vanwege de vele archeologische opgravingen die hier zijn gedaan. Zo kan je rondlopen en genieten van de fossielen die je in het gesteente kunt zien zitten. In het park is ook een museum waar je de opgegraven beenderen kunt bezichtigen en meer informatie kunt inwinnen over de geschiedenis en andere interessante feitjes en weetjes. 

Je overnacht vanavond op de Green River camping.
Afstand: 120 km

Dinosaur National Monument - Black Canyon

Je reist vandaag door naar de Black Canyon. Hier kan je genieten van het speciale landschap. Bekijk de Black Canyon of de South Rim Road. Bij het Black Canyon Visitor Center kan je informatie krijgen over de mogelijkheden in en rondom het spectaculaire park. Er zijn verschillende adembenemende attracties die je hier kunt bezichtigen, zoals de Painted Wall, de North Rim, Warner Point en meer!

Je overnacht vannacht op de S Rim camping. Morgen vertrek je richting Denver en helaas komt de reis hier aan een einde.
Afstand: 450 km

Black Canyon - Denver

Je begint aan de terugreis naar Denver. Je kunt ervoor kiezen om vandaag (nogmaals) deze stad te gaan verkennen. Bezoek een van de musea of neem een stadstour. Het museum of Nature & Science is erg leuk voor jong en oud, hier leer je veel over de wetenschap en verschillende ontdekkingen. Ben je meer een kunstliefhebber? Bezoek dan het Denver Art Museum en geniet van de werken van verschillende artiesten. 

Naast cultuur is Denver ook een echte sportstad, zo zijn er verschillende Baseball stadia en sportcafés.

Je slaapt vanavond nog in de camper op een camping genaamd, Mt. Princeton RV Park.
Afstand: 450 km

Denver

Vandaag ga je de camper inleveren en hierbij eindigd ook de campingreis. Wij hopen dat je hebt genoten van deze spectaculaire reis, twijfel niet om de ervaringen met ons te delen!

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen