Edmonton in combinatie met de Yukon

Combineer de Rocky Mountains met ongerept Yukon

EDMONTON IN COMBINATIE MET DE YUKON
Ontdek gletsjers, blauwe meren en bergen in West-Canada, gevolgd door de wildernis van de Yukon

 

Ben jij een echte reiziger en wil je zowel West-Canada als de Yukon bezoeken? Twijfel dat niet en boek deze fantastische 24-daagse reis, die is opgebouwd uit een directe heen- en terugvlucht met KLM, 8 dagen camperhuur in West-Canada, 11 dagen camperhuur in de Yukon, 2 binnenlandse vluchten, 5 hotelovernachtingen en 7 campingovernachtingen. 

 

Je start je camperreis in Edmonton, de hoofdstad van de provincie Alberta. Na je directe vlucht met KLM check jij in in een middenklasse hotel in het centrum van Edmonton, waar je twee nachten verblijft. Vervelen zul je je hier niet, want de evenementenkalender is hier het hele jaar goed gevuld. Jaarlijks worden er zo'n 50 festivals georganiseerd voor jong en oud. Het winkelcentrum van deze jonge en hippe stad is het grootste van Noord-Amerika en ook musea zijn alom vertegenwoordigd. 

 

Op dag drie van je camperreis mag je je voertuig oppikken bij premium camperverhuurder Fraserway en kan jouw road trip langs bergketens, gletsjers en blauwe meren echt beginnen. Alle campingovernachtingen tijdens het eerste gedeelte van jouw reis zijn al voor je geboekt, dus het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en je ogen de kost geven!

 

Edmonton staat bekend als de gateway naar de Rockies met Jasper National Park op slechts 365 km afstand. De eerste stop tijdens jouw 8-daagse rondreis door West-Canada, is Elk Island National Park. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, staat Elk Island vooral bekend om de grote populatie vrij ronddwalende bizons. Dit imposante dier was bijna uitgestorven in Canada, maar werd gered dankzij dit nationale park. Hike over de vele wandelpaden en doe een Bison Backstage Tour om alles te weten te komen over deze bijzondere diersoort.

 

Na Elk Island zet je koers naar Banff National Park, waar je een bezoek brengt aan Canada's meest bekende gletsjermeer: Lake Louise. Ook in Banff kun je prachtig wandelen en ook het dorp zelf is de moeite van het bezoeken waard. Je vindt er een heuse kerstwinkel die het hele jaar door geopend is! In het First Nations Museum bewonder je een expositie over de leefwijze van de Indianen en bij de Banff Brewing Company drink je een lokaal gebrouwen biertje. 

 

De laatste stop van jouw 8-daagse rondreis is Jasper National Park. In het grootste nationale park van Canada maak je een boottocht over het prachtige Maligne Lake, ga je tijdens een wandeling op zoek naar beren en ander wildlife en neem je de Jasper Skytram naar de top van Whistlers Mountain. Op 2263 meter hoogte boven zeeniveau, geniet je van een prachtig uitzicht op het dorp Jasper en de omliggende natuur.  

 

Na 8 dagen met de camper door de Rocky Mountains te hebben gereden, lever jij je camper weer in bij de verhuurder. De komende nacht slaap je in een hotel nabij de luchthaven van Edmonton. Vermaak je met een dagje winkelen in het Shopping Centre van Edmonton of huur een fiets en maak een rondje door de veelzijdige stad. Wie weet is er een festival aan de gang! 

 

Op dag 11 van de reis vlieg je vanuit Edmonton naar Whitehorse, de hoofdstad van de Yukon. Hier gaat je reis door de wildernis van Canada beginnen! De eerste nacht verblijf je in een hotel in de provinciehoofdstad. De dag erna mag je de camper gaan ophalen bij de verhuurder Fraserway. Neem voordat je naar de camperverhuurder vertrekt de tijd om langs het Visitor Centre te gaan. Hier vind je een hoop informatie die jouw reis nog leuker kan maken, zoals informatie over parken en campings. Die laatste zijn tijdens het tweede gedeelte van je reis niet inbegrepen, dus hoe je wilt rijden en waar je wilt overnachten, is volledig aan jou!

 

Na het ophalen van je camper, heb je 11 dagen de tijd om de spectaculaire landschappen van de Yukon te ontdekken. Het noordwesten van Canada is groter en intenser dan alles wat de meeste reizigers al eens ervaren hebben. Het landschap is er ruig, ongerept en oneindig. Niet voor niks is de slogan van de Yukon 'Larger than life'. Behalve gletsjers, toendra’s, gigantische bergtoppen, azuurblauwe meren en lege wegen vind je er een groot scala aan wildlife. Als je geluk hebt, kom je oog in oog te staan met elanden, kariboes, herten, wolven, vossen, arenden, vogels en beren. Ook beschikt de Yukon over veel historie: ruim honderd jaar geleden vond bij Klondike de grootste gold rush uit de geschiedenis plaats en in de omgeving van Dawson City wordt nog altijd vastberaden naar goud gezocht. 

 

Na een rit vol hoogtepunten is het tijd om de Yukon weer te verlaten. De vlucht van Whitehorse naar Edmonton gaat al vroeg in de ochtend, waardoor je een volle dag te besteden hebt in Canada's festivalhoofdstad. Leer meer over de geschiedenis van Alberta in het Royal Alberta museum of sluit je camperreis af met een bezoek aan Edmontons nieuwste museum: de interactieve Indigenous People Experience. Hier kom je alles te weten over de oorspronkelijke bewoners van dit deel van Canada. Een andere absolute must wanneer je in Edmonton bent, is het bezoeken van een ijshockeywedstrijd. Spelen de NHL Edmonton Oilers? Zorg dan voor kaartjes! 

 

Aan elke reis komt helaas een einde. Op de 23e dag van jouw Canadese avontuur vlieg je met een rechtstreeks vlucht van de KLM terug naar Nederland. In verband met tijdsverschil kom je op dag 24 aan in Amsterdam met een rugzak vol prachtige herinneringen.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen