Highlights of Western Australia

Kalbarri N.P., the Pinnacles en Margaret River

  • Bewonder het bijzondere roze meer Hutt Lagoon
  • Ideaal voor in het vroege voorjaar
  • Stopovermogelijkheden in Hong Kong
€ 1.979 p.p. i
Exclusief: transfer hotel - verhuurder & verhuurder - hotel, evt. verhoging in luchthavenbelasting en (internationale) toeslagen.

Deze 26-daagse reis begint met de vlucht van Amsterdam naar Hong Kong. Hier maak je een tussenstop en vlieg je vervolgens door naar Australië. Na een comfortabele vlucht met Cathay Pacific arriveer je in Perth, waar je de eerste nacht in een hotel verblijft dichtbij de luchthaven. De volgende dag haal je de camper op en kan je reis echt gaan beginnen.

De komende 22 dagen genieten je van de rust in dit deel van Australië. Je bent vrij om je eigen route te bepalen. Rijd zuidwaarts en maak kennis met de Aboriginals en hun levenswijze bij de Ngilgi Caves of bezoek de wijnregio van Margaret River. Vanaf hier rijd je verder zuidwaarts richting Albany waar de Zuider Oceaan en Indische Oceaan bij elkaar komen. Beklim vervolgens de 60 meter hoge Bicentennial Tree of bezoek the Valley of the Giants, een bos met enorm hoge bomen waar je over houten bruggen tussen de boomtoppen wandelt. Rijd verder langs de kust waar je misschien wel een walvis spot en waar je het plaatsje Esperance Bay kunt bezoeken. In deze baai liggen een aantal kleine eilandjes en rotspartijen die voornamelijk worden bewoond door watervogels en zeehonden. Mocht de tijd het toe laten, breng dan een bezoek aan National Park Cape le Grand met een van de mooiste en witste stranden van West-Australië. Als je een stukje verder rijdt kunt je Middle Island bezoeken, op dit eiland ligt een meer wat helemaal roze is gekleurd, Lake Hillier.

Vanuit Perth kun je ook noordwaarts rijden naar Pinnacle Desert, de kangoeroes huppelen in het rond wanneer je deze plaats nadert. Gele pilaren in allerlei vormen strekken zich uit in de woestijn en in de avond werpen deze lange schaduwen op het gele zand. Pinnacles desert is het mooiste om te bezoeken bij zonsopkomst of zonsondergang. Vanuit hier is het niet ver meer naar Geraldton. Een leuk plaatsje met interessant museum waar nog resten te vinden zijn van de Batavia. Bewonder ook de prachtige natuur van National Park Kalbarri. Hier vind je spectaculaire kliffen en een groot aantal bloemen-, en plantensoorten die alleen in dit kustgebied voorkomen.

Een echte aanrader is om Rottnest Island te bezoeken. Rottnest Island is een beschermd natuurreservaat voor de kust van Perth waar je de bekende quokka's kunt vinden. De kust bestaat uit maar liefst 60 afgeschermde baaitjes met strandjes, waardoor je altijd wel een strandje voor jezelf vindt, zelfs in het hoogseizoen. Je bezoekt dit eiland met een ferry, het is wel aan te raden dit op voorhand te boeken.

Aan het einde van de reis breng je de camper terug naar de verhuurder in Perth en overnacht je nog een laaste nacht in Perth voordat je de volgende dag terugvliegt naar Amsterdam.

Lees voor nog meer inspiratie onze uitgebreide routesuggestie voor West-Australië.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen