Highlights van West-Canada

Op camperavontuur vanuit Vancouver of Calgary

€ 1.319 p.p. i
Exclusief: Eventuele verhogingen in luchthavenbelasting en internationale toeslagen, transfer van je hotel naar verhuurder v.v.

HIGHLIGHTS VAN WEST-CANADA

 

West-Canada staat bovenaan menig reisbucketlist. De sprookjesachtige natuur spreekt tot de verbeelding van liefhebbers van ‘The Great Outdoors’ en ook actievelingen en (hobby)fotografen halen hun hart op in de streek. Jaarlijks helpen wij honderden beginnende én ervaren camperaars bij het samenstellen van hun droomreis langs eindeloze bossen, bergketens en blauwe meren.

 

Wil jij ontwaken middenin de natuur? Oog in oog staan met (grizzly)beren, walvissen, wolven en herten én iedere dag op een andere plek de schoonheid van Noord-Amerika ervaren? Dan is een campervakantie door West-Canada perfect voor jou.  

 

LANGS BOSSEN EN BERGKETENS MET DE CAMPER

 

Tijdens onze ‘Highlights van West-Canada’-reis ervaar je het Noord-Amerikaanse land in haar meest pure vorm. Na een comfortabele vlucht met Air Canada trek jij er 19 dagen met je huurcamper op uit. In  Banff National Park zie je hoe de Rocky Mountains weerspiegeld worden in het turkooizen wateroppervlak van Lake Louise en rijd je over de Bow Valley Parkway tot aan de Johnston Canyon. Hier is duidelijk te zien dat Banff het oudste nationale park van Canada is: de diepe kloof met zijn overhangende wanden en dramatische watervallen zijn het gevolg van jarenlange erosie.

 

Vervolg je camperreis over de wereldberoemde panoramaweg ‘Icefields Parkway’, die naar Jasper National Park leidt. Onderweg word je getrakteerd op blauwe meren, watervallen en gletsjers. Neem de Skytram naar de top van Whistlers Mountain en laat je tot je knieën wegzakken in de eeuwige sneeuw terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over Jasper Village. Boven Jasper National Park vind je de op één na donkerste hemel ter wereld. Als ‘Dark Sky Preserve’ minimaliseert Jasper lichtvervuiling, waardoor je ’s avonds en ’s nachts geniet van een heldere sterrenhemel. Van september tot april maak je zelfs kans om het noorderlicht te spotten!

 

Niet alleen Banff en Jasper zijn de moeite van het bezoeken waard: andere must sees in de Rocky Mountains zijn Wells Gray Provincial Park en Whistler. Of wat dacht je van Glacier National Park, Yoho National Park en Kootenay National Park? In dit laatste park zie je hoe helderblauw gletsjerwater zich een weg baant door de indrukwekkende Marble Canyon.

 

De meeste reizigers hoeven geen moeite te doen om wildlife te spotten tijdens hun camperreis door West-Canada. Grote kans dat jij tijdens je rit door Banff, Jasper, Wells Gray en Whistler beren, wolven, herten en elanden spot. Staat het zien van walvissen op jouw wensenlijst? Neem dan de ferry naar Vancouver Island en zet koers naar walvisparadijs Tofino. Ook in gemoedelijk Victoria worden walvistours gehouden. Maak een wandeling langs de kust in Ucluelet of Tofino en geniet van het Pacific Rim National Park, dat bestaat uit een eeuwenoud gematigd regenwoud. Niet alleen liefhebbers van wildlife halen hun hart op in Ucluelet en Tofino; ook voor adrenalinejunkies zijn dit places to be. Surfers trotseren er de woeste golven en hikers vinden hun weg over langs de ruige kustlijn over verlaten stranden en door dichtbegroeid regenwoud.

 

CALGARY OF VANCOUVER

 

Onze ‘Highlights van West-Canada’-reis start in Calgary óVancouver. In welke volgorde jij bovengenoemde hoogtepunten bezoekt, is dus volledig aan jou.

 

Wil je je road trip beginnen in de stad van het schaatsen en de Winterspelen? Vlieg dan met Air Canada naar Calgary. Na een hotelovernachting in deze toegangspoort tot de Rocky Mountains, sta je na zo’n 1,5 uur rijden in Banff National Park.

 

Liever zo snel mogelijk naar Vancouver Island? Kies dan Vancouver als startpunt van je camperreis. Na je vlucht met Air Canada bewonder je de totempalen in Stanley Park en ga je winkelen in Robson Street. Ook toeristisch Gastown is een bezoekje waard. Na een hotelovernachting haal je je camper op en zet je koers naar de ferry.

 

DUUR

 

Jouw reis langs de hoogtepunten van West-Canada start in Amsterdam, vanwaar je naar Vancouver of Calgary vliegt. Na een nacht in een comfortabel hotelbed haal je op de tweede dag van je camperreis jouw voertuig op bij camperverhuurder CanaDream. Vervolgens heb je 19 dagen / 18 nachten de tijd om de schitterende natuur van West-Canada te ontdekken. Na het inleveren van je camper overnacht je opnieuw in een hotel. Op de 21e dag van jouw rondreis brengt Air Canada jou terug naar Schiphol, waar je vanwege het tijdsverschil op je 22e reisdag arriveert.

 

CAMPER

 

Ga je op pad met een camper van verhuurder CanaDream, dan ga je een comfortabele camperreis tegemoet. Al sinds de vroege jaren ’90 ontdekken jaarlijks duizenden reizigers de schoonheid van Noord-Amerika met een ‘Recreational Vehicle’ van deze verhuurder, die wij beoordelen als ‘Goed’. De vloot van deze camperverhuurder bestaat uit relatief nieuwe campers die vaak slechts enkele jaren oud zijn.

 

Deze reis is op basis van Run of Fleet 4/6. Dat wil zeggen dat CanaDream ter plaatse bepaalt welk campertype je toegewezen krijgt: een SV-C Camper, MH-A Motorhome, MH-B Motorhome of een MH-X Motorhome. Het is niet mogelijk hierin een voorkeur aan te geven.

 

OP REIS IN HET VROEGE VOORJAAR

 

Het vroege voorjaar is een bijzondere periode om Canada te bezoeken: de natuur ontwaakt en de eerste trekvogels keren huiswaarts. Walvissen laten zich dicht aan de kust zien en smeltwater veroorzaakt majestueuze watervallen. Beren komen net uit hun winterslaap en houden zich nog in de laaggelegen gebieden op. Maar op camperreis door Canada in april en mei betekent ook dat het nog koud kan zijn en dat nog niet alle campings zijn geopend.

 

Kies je voor een vertrekperiode tot medio mei? Controleer dan of de camping waar je wilt overnachten open is tijdens jouw reisperiode en wees je er bewust van dat je bij vorst niet alle faciliteiten van je voertuig kunt gebruiken. Lees ons blog ‘Buiten het seizoen op camperreis: de voor- en nadelen’ om een realistisch beeld te krijgen van wat je kunt verwachten als je besluit dit avontuur aan te gaan. Want een avontuur is het, en wat ons betreft één dat je niet wilt missen!

 

OP = OP

 

Wil jij met CanaDream op camperreis door de schitterende natuur van West-Canada? Wacht dan niet te lang met boeken: we bieden onze ‘Highlights van West-Canada’-reis aan zolang de voorraad strekt.

 

Wel naar Canada, maar liever van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen. Onze reisexperts helpen je graag!

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen