Overweldigende Oostkust - Overweldigende Oostkust

Credit: Destination NSW

OVERWELDIGENDE OOSTKUST
Kustlijn, eilanden, regenwoud en stranden  

 

De Oostkust van Australië is afwisselend en betoverend mooi. Van dichtbebost regenwoud tot hagelwitte stranden en van bruisende steden tot het grootste zandeiland ter wereld. Maak kennis met deze diverse natuur én leer de vriendelijke bevolking kennen!

 

Sydney is wat ons betreft één van de leukste steden ter wereld. Na het inchecken in je hotel, kom je bij van je vlucht met een drankje op Circulur Quay. Vanaf jouw plekje aan deze kade kijk je prachtig uit op het beroemde Opera House en de Harbour Bridge. Wandel voorafgaand aan je camperreis door Hyde Park en de Botanic Gardens en dineer in het gezellige Darling Harbour district.

 

Na het ophalen van je huis op wielen kan je road trip beginnen. Zet koers naar de wijnvelden van Hunter Valley, spot koala's in Port Macquarie en slenter door het charmante Newcastle. In Byron Bay kun je op een surfboard staan en ook 'kunststad' Brisbane is zeker een bezoekje waard: met z'n vele galeries, musea, restaurants, barretjes, brouwerijen én stadsstranden biedt de jonge en hippe stad voor ieder wat wils.

 

Terug naar de natuur: Fraser Island is het grote zandeiland ter wereld en wordt beschouwd als het mooiste eiland van Australië. Ga op zoek naar dingo's of neem een duik in het kristalheldere water. Nog meer helderblauw water en witte stranden vind je op de Whitsunday Islands. 

 

In de omgeving van eindbestemming Cairns krijg je gerust een aantal dagen om. Neem de kustroute naar Port Douglas en besteed minstens een volle dag bij het Great Barrier Reef en het prachtige Daintree Rainforest. Overnachten tussen de mangrovebomen is een unieke ervaring! Wedden dat jij nooit meer naar huis wilt? 

 

Rondom Sydney zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Onze zomer is daar winter en omgekeerd. Over het algemeen zijn de temperaturen in Queensland het hele jaar door heerlijk. De beste reisperiode is wat ons betreft tussen april en november. Tijdens deze maanden is het aan de oostkust van Australië het meest rustig en heb je de minste kans op regenbuien. Twijfel je over je reisperiode? Neem dan contact met ons op!

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen