Relocationspecial CanaDream Halifax - Montreal

Ontdek Oost-Canada

€ 1.159 p.p.
Exclusief lokale toeslagen en heffingen.

17-DAAGSE RELOCATIONSPECIAL VAN HALIFAX NAAR MONTREAL  

 

Nog geen plannen in april of mei? Fan van rust en wilde dieren? En is jouw vakantieplezier niet onlosmakelijk verbonden met stralende zon en hoge temperaturen? Dan is de 17-daagse wegbrengcamperreis die we in samenwerking met camperverhuurder CanaDream aanbieden, jou op het lijf geschreven.

 

Eerlijk is eerlijk: een camperreis door Oost-Canada in het voorjaar is niet voor iedereen. Nog niet alle campings zijn geopend, de buitentemperatuur ligt vrij laag en het regent nog geregeld. Maar buiten dat het wel iets heeft, dat tikkende geluid op het dak van je camper, zijn er nog enkele voordelen te noemen van een camperreis in het vroege voorjaar: je ontwijkt de toeristenstroom, betaalt aanzienlijk minder en tijdens de lente laten walvissen zich dicht aan de kustlijn zien. De nationale ijshockeycompetitie loopt tot juli, dus met een beetje geluk kun je een wedstrijd meepikken in Ottawa of eindbestemming Montreal. En wat dacht je van de prachtige watervallen die ontstaan door smeltende sneeuw?

 

Hoewel je campertype of basis van Run of Fleet* is, beschikken alle deelnemende campertypes over verwarming, een fornuis en magnetron, een vast bed, eigen sanitair**, een generator en zelfs zonnepanelen. Kortom: alles wat je nodig hebt om zelfvoorzienend te zijn en het behaaglijk te maken in jouw huis op wielen.

 

Jouw Canadese road trip begint in Halifax en eindigt in Montreal. Na je vlucht van Amsterdam breng jij de eerste nacht op Canadese bodem door in een hotel nabij de luchthaven van deze provinciehoofdstad. De volgende dag haal je de camper op. Een medewerker van camperverhuurder CanaDream vertelt jou alles over het gebruik van je voertuig. Als jij even later als nieuwbakken camperaar de weg op gaat, kan je reis door de natuurpracht van Oost-Canada écht beginnen.

 

Welke route je neemt, is volledig aan jou. Vanuit Halifax volg je de Lighthouse Route naar Peggy’s Cove waar de beroemde vuurtoren stevig op zijn rotspunt staat. De reis vervolgt zich door een gebied met glooiende heuvels, dennenbomen en langs de LaHave River naar Kejimkujik National Park. Daarna rijd je in noordelijke richting naar Fundy National Park in New Brunswick. Bezoek ook de bruisende stad Ottawa en ga op avontuur door Franstalig Quebec, waar bij Tadoussac twaalf verschillende walvissoorten leven, voordat je koers zet naar je eindbestemming Montreal.

 

Aan alles komt een einde, dus ook aan jouw Canadese avontuur. Na het inleveren van je camper bij de verhuurder, vlieg je vanaf Montreal weer naar huis. Wil jij ‘het Parijs van Canada’ nog zien voor je vertrekt? Zorg dan dat je een dag eerder in Montreal arriveert. In deze Europees aandoende stad kun je heerlijk eten, winkelen en musea bezoeken. Daarnaast staat de provinciehoofdstad bekend om haar levendige entertainmentscene. Hier zul je je geen seconde vervelen!

 

*De verhuurder bepaalt ter plaatse welk camper je binnen het Saver-type toegewezen krijgt. Het is niet mogelijk hierin een voorkeur aan te geven. Het campertype is altijd geschikt voor het geboekte aantal personen.

 

**Het sanitair van je camper kan niet gebruikt worden bij temperaturen rond het vriespunt. Doe je dat wel, dan kunnen de leidingen bevriezen, met alle gevolgen van dien. Plan je route zorgvuldig zodat je onderweg de mogelijkheid hebt om (indien nodig) gebruik te maken van douches en toiletten op campings.

 

Let op:

  • Het betreft in dit geval een relocation. Je brengt dus geen gloednieuwe camper vanuit de fabriek naar een verhuurlocatie, maar een camper uit de bestaande vloot van het ene verhuurstation naar het andere. Lees alle verschillen tussen een zogenaamde testdrive en een relocation op onze pagina over wegbrengcampers.
  • Mei is een bijzondere periode om Oost-Canada te bezoeken: de natuur ontwaakt en de eerste trekvogels keren huiswaarts. Walvissen laten zich dicht aan de kust zien en smeltwater veroorzaakt majestueuze watervallen. Maar op camperreis door Canada in het vroege betekent ook dat het nog koud kan zijn en dat nog niet alle campings zijn geopend. Controleer daarom of de camping waar je wilt overnachten, open is tijdens jouw reisperiode.

Lees ons blog ‘Buiten het seizoen op camperreis: de voor- en nadelen’ om een realistisch beeld te krijgen van wat je kunt verwachten als je besluit dit avontuur aan te gaan. Want een avontuur is het, en wat ons betreft één dat je niet wilt missen. 

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Exclusief lokale toeslagen en heffingen.
Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen