Weekdeal Bergen, bossen, bizons en beren

€ 1.269 p.p.

TRAVELHOME WEEKDEAL 'BERGEN, BOSSEN, BIZONS EN BEREN'

 

Voordelig op camperreis? Op deze plek vind je de beste deal van dit moment.

 

BERGEN EN BOSSEN

 

Bergketens die bedekt zijn met een laagje sneeuw, blauwe meren onder een laagje ijs en naaldbossen in allerlei soorten groen en geel: West-Canada lijkt een sprookje in de herfst. In Calgary, het beginpunt van jouw reis, vang je vanaf de 190 meter hoge Calgary Tower de eerste glimp op van de ruige Rockies. Na een hotelovernachting kan jouw camperavontuur door de natuurpracht van Noord-Amerika beginnen.

 

Kleed je warm aan: in deze tijd van het jaar is het fris in West-Canada en het noordenwesten van de VS. Daar staat tegenover dat jij, gehuld in een warme winterjas, ervaart wat reizigers vroeger in het seizoen gemist hebben: prachtige sneeuwlandschappen, gekleurde bomen en een oase aan rust.

 

BIZONS EN BEREN

 

Houd bessenstruiken en rivierbeddingen in de gaten: wie weet zie jij een beer zich tegoed doen aan vruchten of vis. In oktober verdwijnen deze harige wezens in hun winterslaap. Gewoon bovengronds tijdens de winter blijven herten, wapiti en elanden. Deze dieren kun je spotten in Yellowstone en Glacier National Park. Ook in het door de massa onontdekte Waterton Lakes komen deze dieren voor, net als de Amerikaanse bizon. Het grootste zoogdier van Noord-Amerika zie je niet snel over het hoofd: een volwassen mannetjesbizon kan wel 180 cm groot worden en 1000 kilo wegen!

 

ROUTE EN REISTIJD

 

Welke route je wilt rijden is aan jou. Van blauwe meren in Canada tot uitgestrekte prairies en verlaten natuurparken in het noordwesten van Amerika: avontuur wacht op je! Ben je niet zo bekend in deze regio of laat je je graag adviseren? Volg dan onze routesuggestie. Deze voert je door de mooiste natuur van Amerika en Canada: van populaire nationale parken tot verborgen parels.

 

Durf jij de kou te trotseren tijdens deze reisperiode? In jouw knusse huis op wielen is het ondanks de lage temperaturen, altijd behaaglijk. Wees je er wel van bewust dat je bij vorst niet alle faciliteiten van je voertuig kunt gebruiken. Bereid je reis goed voor en ga vooraf na op welke campings je in het naseizoen nog terecht kunt. Lees ons blog Buiten het seizoen op camperreis: de voor- en nadelen om een realistisch beeld te krijgen van wat je kunt verwachten als je besluit dit avontuur aan te gaan. Want een avontuur is het, en wat ons betreft één dat je niet wilt missen!

 

INSPIRATIE

 

Inspiratie opdoen? In 2019 trokken Travelhomies Tabitha, Karlijn, Simone en Marjolein eind september door de Canadese Rockies. Tijdens deze koude maar zonnige reis genoten zij van leuke activiteiten en en prachtige stops. Lees hun reisverslag om erachter te komen hoe zij deze winterse camperreis ervaren hebben!

 

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen