Vakantiebeursspecial - Australië

Citytrip Sydney, de outback en een geweldige camperreis van Cairns naar Sydney

€ 2.689 p.p. i
Exclusief: alle transfers (luchthaven-hotel-camperverhuurder), kosten maken enkele reis AU$165,-, evt. verhoging luchthavenbelasting & (internationale) toeslagen.

Deze prachtige rondreis door Australië begint in de wereldstad Sydney waar je drie nachten in het centrum van de stad zal overnachten. In Sydney is genoeg te beleven. Naast de bekende iconen als het Opera House en de Harbour Bridge, is er bijvoorbeeld een botanische tuin die zich leent voor een mooie wandeling. Neem de ferry naar Manly Beach en bekijk het Opera House vanaf het water. Ga voor een hapje of een drankje ook zeker naar de sfeervolle Darling Harbour. Ook de beroemde Taronga Zoo is een bezoekje waard.

 

Na drie dagen Sydney vlieg je naar de stad Alice Springs, deze stad ligt midden in de outback van Australië. In Alice Springs haal je op de dag van aankomst de 4WD-camper op om de camperreis door de outback te beginnen. Je hebt in totaal 6 dagen de tijd om de outback te verkennen en dan mag je Uluru zeker niet missen. Voor de Aboriginals is dit hun heiligdom. Kings Canyon is een mooi natuurgebied in de outback waar je prachtige wandelingen kunt maken.

 

Na de ontdekking van de outback slaap je nog een nacht in een hotel in Alice Springs waarna je de volgende dag naar Cairns vliegt. In Cairns overnacht je de eerste nacht in een hotel om de dag daarna de camper op te halen waarmee je de oostkust van Australië ontdekt. Het einde van deze camperreis zal Brisbane zijn, hoe je hierheen gaat rijden is helemaal aan jou maar we geven je graag wat suggesties die je volgens ons niet mag missen.  

 

Houd je van duiken en snorkelen? Dan kun je je hart ophalen in het bekende Great Barrier Reef. Op ongeveer een uurtje rijden van Cairns ligt Port Douglas en vanaf hier gaan er veel trips naar dit bekende koraalrif. Het is een van bekendste natuurgebieden bij duikers en snorkelaars. De wonderlijke onderwaterwereld gaat je verbijsterd doen laten staan.

 

Langs de oostkust van Australië vind je prachtige witte zandstranden, bruisende steden en overweldigend mooie eilandjes, ideaal voor een uitstapje. Denk bijvoorbeeld aan de Whitsundays, een paradijs op aarde voor de waterliefhebbers! Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld waar veel te zien en te beleven is zoals het Maheno Shipwreck. Dit is een wrak van een oud passagiersschip dat op het eiland is aangespoeld, kun je van dichtbij bekijken of zelfs op grote hoogte vanuit een klein vliegtuigje. Ook Moreton Island is een van de favoriete eilanden. Het hele eiland is een beschermd natuurgebied maar biedt vele activiteiten zoals sandboarden en snorkelen tussen de scheepswrakken. Mocht je nog tijd hebben, dan ligt onderweg naar Brisbane de Australia Zoo. Deze dierentuin is ooit gesticht door de familie Irwin en werd groot gemaakt door “The Crocodile Hunter” Steve Irwin en is zeker de moeite waard voor een bezoek.

 

Uiteindelijk zal deze prachtige reis eindigen in Brisbane. Brisbane is de op twee na grootste stad van Australië en is een leuke stad om de reis te eindigen. In Brisbane is nog genoeg te doen en te zien op de laatste dag(en) van de camperreis, zo zijn er volop winkels en musea die je kunt bezoeken. De nacht voor de terugvlucht zal je overnachten in een hotel in het centrum waarna je de volgende dag zal vertrekken richting Nederland en is echt het einde gekomen aan een prachtige reis door Australië. 

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen