30+ jaar
3.29.0.7@P-CD06 (201126 0855)

Amsterdam - Las Vegas

Zodra het vliegtuig het laatste gedeelte van de landing inzet naar het vliegveld zie je vanuit het raampje de wereldberoemde Strip van Las Vegas al liggen. Het is maar een klein stukje rijden van het vliegveld naar de Strip, dus je hoeft niet lang te wachten tot je je kunt onderdompelen in alle gekheid van deze stad. De één vindt dit een geweldige plek, de ander vindt het een beetje teveel van het goede. Een ding is zeker: Las Vegas is anders dan alle andere steden die je tot nu toe hebt gezien!

Bezoek een aantal van de unieke themahotels en kijk er je ogen uit. Zo is Venetië nagebouwd in en rondom het Venetian Hotel. Op de eerste verdieping van dit hotel vind je Venetiaanse winkelstraatjes en kanalen met echte gondels! Bij het Paris hotel is de Eiffeltoren nagebouwd en kun je ook daadwerkelijk omhoog om van het uitzicht te genieten. Buiten bij het Bellagio Hotel is ieder halfuur een spectaculaire fonteinenshow, compleet geregisseerd op muziek van bijvoorbeeld de Beatles en Michael Jackson.
In de avond geniet je van een maaltijd in een van de vele restaurants van wereldklasse of van één van de uitstekende buffets in de themahotels. Ook shows zijn er ontelbaar veel. Zo kun je bijvoorbeeld naar een show van Cirque Du Soleil, of bezoek een concert van een wereldberoemde artiest of magiër (er is altijd wel iemand die op dat moment een vaste show heeft in Vegas!).
De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen in de grote winkelcentra op de Strip én net buiten de stad in een van de outlets.

Valley of Fire S.P.

Vandaag haal je de camper op en gaat het camper avontuur dan eindelijk beginnen! Na de eerste boodschappen gedaan te hebben reis je richting Valley of Fire State Park voor de eerste overnachting.

Een mooie route in het park gaat via Mouse's Tank Road in de richting van de Fire Wave trail. Deze wandeling brengt je naar schitterende rotspartijen waarop een schitterend gestreept motief zichtbaar is. Op de weg terug is het de moeite waard om te stoppen bij Silica Dome en Rainbow Vista. Wanneer je in het park wilt overnachten is Atlatl Rock Campground een aanrader, vanaf de campgroundplaatsen heb je schitterend uitzicht over de omgeving en wanneer het helder is zie je vele sterren in de lucht.

Campingsuggestie Valley of Fire State Park:

Afstand: 80 km

Zion N.P.

Vandaag staat Zion National Park op de planning. Zion National Park is een uniek park in het zuidwesten van Utah en biedt een groot contrast met het nabijgelegen Bryce Canyon National Park. Het park staat bekend om de mooie zandstenen bergwanden met hoogtes die variëren tussen 1.115 en 2.600 meter en verschillende kleuren hebben, variërend van rood en roze tot crèmekleurig. Ook bevinden zich vele verschillende diersoorten in het park waaronder 290 vogelsoorten en 32 verschillende soorten reptielen.

Om het park goed te bekijken zijn er vele wandelingen mogelijk. In het visitor center helpen ze je graag de juiste te kiezen voor je niveau. Er zijn wandelingen langs steile bergwanden of smalle canyons maar ook over bredere wandelpaden en langs mooie watervallen. Het meest bezochte gedeelte is Zion Canyon. Dit is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende rode bergwanden en hellingen. Om al het moois in het park te bewonderen kan er gebruik gemaakt worden van de shuttlebusservice waarbij er uitgestapt kan worden op verschillende punten. Bij halte nummer vier bijvoorbeeld liggen de Emerald Pools wandelingen, waarbij je wandelt naar een van de drie waterplassen. Bij halte nummer acht begint de riverside walk, deze wandeling loopt langs de Virgin River. Aansluitend aan deze wandeling begint de hike in The Narrows. Hierbij loop je in het water in een smal ravijn. Je kunt ook kiezen voor een uitdagendere wandeling zoals bijvoorbeeld Angel's Landing of Observation Point Trail, tijdens deze twee wandelingen heb je schitterend uitzicht over Zion Canyon.

Er zijn mooie campings in en net buiten het park in Springdale, van waaruit ook shuttlebussen vertrekken. Maar je kunt er eventueel ook voor kiezen om te overnachten aan de rustigere westkant van het park.

Campingsuggesties Zion National Park:

- Watchman Campground
- Zion Canyon Campground

Afstand: 210 km

Bryce Canyon N.P.

Vanuit Zion National Park ben je binnen 140 kilometer bij Bryce Canyon National Park.
Je kunt met je camper door het park rijden, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de gratis shuttlebus.

Wat een uitzicht. Die kleuren.. die stilte.. de rust.. Het park staat bekend om zijn unieke geologie. Het landschap staat vol met grote knalrode pilaren van steen waar je mooie wandelingen kunt maken. Je begint bijvoorbeeld op een hoog gelegen punt waarna je een route naar beneden volgt en verder loopt door de naaldbossen om vervolgens door het rode gesteente naar boven te lopen en te genieten van het prachtige uitzicht. Zo is er de populaire wandeling genaamd Navajo Loop. Deze wandeling is idaal om in een korte tijd een goede indruk te krijgen van Bryce Canyon. De route loopt langs een groep pilaren die Silent City worden genoemd, vervolgens langs Wall Street. Dit is een groep rotsen die een muur van 30 meter hoog vormen. Verderop het pad aan de rechterkant zie je dan Thor's Hammer. Wanneer je meer tijd hebt kun je Navajo Loop combineren met de Queens garden Trail. Ook vind je in het park vele diersoorten waaronder ratelslangen, hagedissen en eekhoorns. Het komt zelfs voor (al is het zeldzaam) dat je een bergleeuw rond ziet lopen.

Campingsuggesties Bryce Canyon National Park:

- Ruby's Inn Campground
- North Campground
- Sunset Campground

Afstand: 140 km

Capitol Reef N.P.

Capitol Reef National Park kenmerkt zich door spectaculaire gekleurde rotsen, monolieten en diepe kliffen.
Wanneer je het park vanuit het westen binnenrijdt (bij het plaatsje Torrey), zie je eerst de heuvelrug van Waterpocket Fold, en kort daarna de rotsformatie Twin Rocks. De volgende bezienswaardigheid is Chimney Rock, een hoge rots die - zoals de naam al aangeeft - op een schoorsteen lijkt. Ook is er langs de weg een oud schoolgebouwtje, Fruita Schoolhouse. Hier kan je nog de oude meubels en gebruiksvoorwerpen zien. Rond het jaar 1900 gaf de 14-jarige Nettie Behunin, de dochter van een van de eerste pioniers, les aan de kinderen van de acht families die hier woonden. Een stukje verderop kun je een korte wandeling maken naar een rots, waarop tekeningen van Fremont-Indianen zijn te zien. Het is niet mogelijk de tekeningen van dichtbij te bekijken. Om goede foto's te kunnen maken, heb je een telelens nodig.

Het park beschikt over meerdere wandeltrails, een Visitor Center, museum/winkel, facilitaire voorzieningen en een mooie camping.

Campingsuggestie Capitol Reef National Park:

Afstand: 190 km

Moab, Canyonlands N.P. en Arches N.P.

Het gezellige plaatsje Moab ligt ideaal ten opzichte van de parken Arches National Park en Canyonlands National Park. Er zijn erg veel campings in of net buiten het plaatsje. Kom je terug van een dag in een van de natuurparken dan wandel je 's avonds lekker nog even het centrum in om te eten in een van de restaurants of wat te shoppen in de winkeltjes.

Met de camper bekijk je Canyonlands National Park vanaf een hoog plateau, waar je mooie uitzichten hebt over de uitgestrekte ravijnen van het park. Er zijn een aantal mooie wandelingen te maken. De wandeling naar Mesa Arch bijvoorbeeld is een korte wandeling naar een rotsboog, waardoorheen je een prachtig uitzicht hebt over het ravijn. Ook kun je ervoor kiezen om een jeep te huren (dit kan je doen in Moab) en op een hele avontuurlijke manier het park te ontdekken. Je rijdt in de jeep langs stijle afgronden in een gebied waar de route is aangegeven door paaltjes in de grond.

In Arches National Park vind je talloze rode rotsbogen en andere bijzondere rotsformaties. Een bijzonder park, waar je prachtig kunt wandelen en kunt genieten van erg mooie uitzichten op deze bogen. In dit park vind je onder andere de Delicate Arch, hét symbool van de staat Utah en tevens het beeld dat je op alle nummerborden van voertuigen uit deze staat ziet.
De Fiery Furnace hike is absoluut een aanrader. Onder leiding van een ranger wandel je, met een groep, door een nooit in kaart gebracht gebied zonder wandelpaden. Onderweg leer je meer over de dieren en planten die in het park leven en over het landschap zelf. Ook de wandeling naar Delicate Arch is een aanrader, tijdens deze wandeling loop je daadwerkelijk naar deze arch toe en zul je genieten van het schitterende uitzicht.

Campingsuggesties Moab:

 

Afstand: 270 km

Monument Valley

Monument Valley ligt in een verlaten gebied een stuk ten zuiden van Moab. Het landschap zul je direct herkennen uit westernfilms: eenzame, rode rotsen die opdoemen vanuit lege weidse vlakten. Dit park is een Navajo Nation Tribal Park, wat betekent dat het beheerd wordt door de Navajo Indianen. In het gebied wonen dan ook veel Navajo families.

Je kunt het park vanaf de rand bekijken, je ziet dan enkel een aantal rode rotsen. Om het park echt goed te beleven is een Jeeptour aan te bevelen. Onder leiding van een Navajo gids ga je het park in en zie je verschillende mooie plekken. Je leert meer over het gebied en de spiruele betekenis ervan voor de indianen. Je kunt deze tours boeken bij het Visitor Center.

Campingsuggestie Monument Valley:

Afstand: 245 km

Page / Lake Powell

Lake Powell is onderdeel van de 1,2 miljoen are omvattende Glen Canyon Recreation Area en is een ideale plek voor waterliefhebbers. Lake Powell is een enorm meer, het heeft 3100 kilometer kustlijn, het is het op een na grootste meer in de Verenigde Staten en het voorziet 20 miljoen mensen van water.
Behalve groot is het meer ook erg mooi, unieke zandsteenformaties rijzen overal uit het water op, er zijn mogelijkheden voor wandelingen en vissen en het is een populaire zomerbestemming.

Je hebt de gehele dag om de omgeving te verkennen. Een bezoek aan Antelope Canyon is een absolute aanrader. Een kleine canyon met een prachtige lichtval waar je een korte tour doorheen kunt boeken. Ook een aanrader is het uitzicht bij Horseshoe Bend, op enkele kilometers gelegen zeker een bezoek waard.

Campingsuggesties Page / Lake Powell:

- Wahweap RV Park & Campground
- Bullfrog RV Park & Campground
- Page Lake Powell Campground & RV Park

Afstand: 200 km

Grand Canyon N.P.

Natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde Grand Canyon niet worden overgeslagen tijdens je reis door Zuidwest-Amerika!
Parkeer je camper bij de daarvoor aangewezen plekken bij het Visitor Center (of laat hem staan op de camping in het park) en verken het park met de gratis shuttlebussen. Er is een heel systeem met verschillende buslijnen die je met elkaar kunt combineren. Je kunt uitstappen waar en wanneer je wilt. Zo kun je zoveel zien en zo lang blijven als je zelf wilt. Wandel langs de rand van de canyon en blijf af en toe even staan om de overweldigende uitzichten in je op te nemen.
Een must hier is om de zonsondergang mee te maken. De zon laat de canyon lichtrood, donkerrood, rose en paars verkleuren. Een magisch schouwspel waar je van begin tot eind versteld van zult staan.

Campingsuggesties Grand Canyon National Park:

- Mather Campground
- KOA Williams
- KOA Flagstaff  

Afstand: 220 km

Las Vegas - Amsterdam

Dag 11 en 12 zul je de sfeer van Las Vegas proeven. Op dag 11 overnacht je op een van de campings in de stad, op dag 12 lever je de camper in en overnacht je in een hotel.

Bezoek een aantal van de unieke themahotels en kijk er je ogen uit. Zo is Venetië nagebouwd in en rondom het Venetian Hotel. Op de eerste verdieping van dit hotel vind je Venetiaanse winkelstraatjes en kanalen met echte gondels! Bij het Paris hotel is de Eiffeltoren nagebouwd en kun je ook daadwerkelijk omhoog om van het uitzicht te genieten. Buiten bij het Bellagio Hotel is ieder half uur een spectaculaire fonteinenshow, compleet geregisseerd op muziek van bijvoorbeeld de Beatles en Michael Jackson.
In de avond geniet je van een maaltijd in een van de vele restaurants van wereldklasse of van één van de uitstekende buffets in de themahotels. Ook shows zijn er ontelbaar veel. Zo kun je bijvoorbeeld naar een show van Cirque Du Soleil, of bezoek een concert van een wereldberoemde artiest of magiër (er is altijd wel iemand die op dat moment een vaste show heeft in Vegas!).
De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen in de grote winkelcentra op de Strip én net buiten de stad in een van de outlets.

Op dag 13 neem je afscheid van het mooie Amerika en is het tijd om op het vliegtuig te stappen. De volgende dag kom je weer in Nederland aan.

Campingsuggesties Las Vegas:

Afstand: 450 km

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen