Bezienswaardigheid Fredericton

Fredericton is de hoofdstad van de provincie New Brunswick. New Brunswick ligt tussen de provincies Quebec en Nova Scotia en is bekend vanwege zijn tweetaligheid. Naast de prachtige natuur die Fredericton omhuist kunt u in de stad ook van alles beleven. Zo zijn er verschillende musea, prachtige gebouwen, leuke winkeltjes en eindeloze parken.

Bezienswaardigheden Fredericton

Bent u van plan om binnekort een maaltijd te gaan kokerellen in uw camper? Bezoek dan absoluut de Fredericton Boyce Farmers Market. Hier kunt u heerlijke verse producten halen. Maar naast het kopen van voedsel kunt u hier ook gezellig rondstruinen en genieten van de gezelligheid die de Farmers Market met zich mee brengt. Koop hier een lekkere lunch of geniet van een zoetigheidje bij een van de marktkraampjes.

Gaat u liever een stukje wandelen? Bezoek dan het Odell Park, hier kunt u prachtige wandelingen maken door de bossen. Ook voor kinderen is dit park leuk, zo is er een speeltuin en zijn er eenden en ganzen die u kunt voeren. Het Odell Park dient als een heerlijk uitstapje vanuit de stad.

Gaat u liever cultuur snuiven? Bezoek dan een van de kunstgallerijen zoals Gallery 78 en de Beaverbrook Art Gallery. Hier vindt u prachtige werken van de lokale artiesten die u eventueel ook kunt kopen. Bezoek ook een van de gebouwen zoals The Old Government House, het Legislative Assembly Building, Lighthouse on the Green of Christ Church Cathedral.

Uw camperreis door Oost-Canada

Een bezoek aan Fredericton kan goed gecombineerd worden wanneer u uw camperreis begint in bijvoorbeeld Halifax in Nova Scotia. U kunt dan onderweg ook Prince Edward Island bezoeken. Ook kunt u er voor kiezen in Montreal te beginnen en vanaf daar richting New Brunswick te rijden.

Meer bezienswaardigheden in Oost-Canada