Drakensbergen met een huur camper

In het oosten van Zuid-Afrika ligt de bergketen genaamd ''Drakensbergen''. Dit is een bergketen van ongeveer 1000 kilometer lang. Deze loopt van het zuidwesten naar het noordoosten. Er lopen ook enkele rivieren door dit gebergte. Dit zijn de Oranje, vaal en de Tugela. De hoogtste plek van de drakensbergen is Thabana Ntlenyana, deze is maar liefst 3482 meter hoog. Een mooie plek dus voor de bergbeklimmers onder ons.

Drakensbergen bezoeken met uw huur camper

Drakensbergen is niet alleen een populaire bestemming onder de bergkbeklimmers maar ook voor de gewone toeristen. Zo kunt u hier een bezoek brengen aan het Amphitheater en de Tugela Falls. Deze Tugela Falls zijn zeer bijzonder, deze is namelijk 948 meter hoog. Dit betekend dat de Tugela Falls de op een na hoogste waterval ter wereld is. Een bezoek aan het Royal National Park mag absoluut niet ontbreken tijdens uw bezoek met uw huur camper. In het Royal National Park leven meer dan 200 vogel soorten. Vergeet niet om even langs de grotten te gaan, waar u nog verschillende bosjesman tekeningen kunt zien die in de rotsen getekend zijn.

Het weer in de Drakensbergen tijdens uw rondreis Zuid-Afrika camper

Reist u tussen oktober en maart naar dit gebied? Houdt er dan goed rekening mee dat u grote kans heeft op regen. Zo valt er jaarlijks rond de 1040 mm in het lagere gedeelte, en 1778 mm in de hoger gelegen gebieden. Het grootste deel, zo'n 85%, valt hiervan tussen de maanden oktober en maart. In de winter is hier ook kans op sneeuw, en is de kans groot dat de tempraturen erg laag liggen. Kijk dus goed naar de weersverwachting voor uw reisperiode, en stem hier uw plannen op af.

Laat u vooral niet afschikken door het slechte weer in de periode van oktober tot maart, want in de andere maanden is het weer vele malen beter en kunt u genieten van de schitterende natuur. Zo kunt u hier ook diverse wandelingen maken door deze natuur. Deze duren gemiddeld 2 en een half uur. Zorg dus dat u uw wandelschoenen niet in uw huur camper laat liggen!