Greater St. Lucia Wetland Park

Het Greater St. Lucia Wetland Park, een nationaal park dat opgenomen is op de lijst van werelderfgoederen.  Maar wat valt hier dan eigenlijk te beleven? En waarom is een bezoek aan Greater St. Lucia Wetland Park echt de moeite waard? Deze plek is tevens ook een echte vakantie bestemming voor de plaatselijke bevolking. Dit komt onder andere door de schitterende stranden die St. Lucia heeft.

Greater St. Lucia Wetland Park tijdens uw camperreis Zuid-Afrika

Dé plek om reuze zeeschildpadden, subtropische koralen, dolfijnen en zaagtandhaaien te spotten. Ik heb het over het Greater St. Lucia Wetland Park. Dit park ligt langs de noord kust van Zuid-Afrika. Het dorpje St. Lucia zelf is een zeer populaire bestemming. Het dorpje heeft een rijk aanbod aan campings, hotels, restaurantjes en barretjes. Vanuit deze plaats is het ook mogelijk een tour te maken naar het natuurpark. Waar u '' the big 5'' kunt spotten. En kunt genieten van de schitterende uitzichten. Ook is het mogelijk vanuit hier naar het Crocodile Centre te gaan. Dit is het beste Crocodile Centre van Zuid-Afrika.

Lake St. Lucia met huur camper

In het midden van Afrika, en is tevens een van de grootste zoetwatermeren van Afrika. Op het meer vindt je enorm veel flamingo's, pelikanen, waadvogels en nog veel meer andere watervogels. Ook leven hier zo'n 1500 nijlkrokodillen en zo'n 900 nijlpaarden. Het is dus wel aan te raden in uw boot te blijven zitten tijdens uw bezoek aan dit meer. Even rustig zwemmen zit er dus helaas niet in. Het voordeel hiervan is dat u bijna zeker een van deze dieren zult tegen komen.

Vergeet tijdens uw camperreis door Zuid-Afrika niet om een bezoek te brengen aan de stad Johannesburg. Deze stad is namelijk zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook kunt u ervoor kiezen de doortocht te maken naar Kaapstad, vanuit hier is het ook weer mogelijk terug te vliegen naar Nederland. Uiteraard is het ook mogelijk om uw campervakantie te starten in Kaapstad.