Þingvellir Nationaal Park

Het Þingvellir Nationaal Park is de belangrijkste historische plaats van IJsland. Hier zetelde het eerste parlement van IJsland zich in 930 na Christus. Naast de bijzondere historie, maakt ook de natuur dit park wereldwijd bekend. Dit Nationale Park staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO als één van de meest unieke natuurverschijnselen ter wereld. In dit park drijven de Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen jaarlijks zo'n 2mm van elkaar af. Het resultaat daarvan is een mooie kloof met waterval. 

 

STOKKUR EN GULLFOSS-WATERVAL

Nabij dit nationale park bevindt zich tevens het hete bronnengebied met de regelmatige spuitende geiser Strokkur en de bekende Gullfoss-waterval. De Strokkur geiser spuit om de 6 minuten water omhoog, met een hoogte van circa 20 meter. Het is verbazingwekkend om te zien hoe het water plotseling onder grote druk de geiser uitspuit. De Gullfoss waterval bestaat eigenlijk uit twee watervallen en is door zijn grootte erg indrukwekkend.

 

ÞINGVAALLAVATN

Þingvallavatn is het grootste meer van IJsland, grotendeels van het water komt van de prachtige gletsjer Langjökull. Ten noordoosten van het meer ligt de warmwaterbron Vellankatla, deze bron is omringd door een adembenemende omgeving en de combinatie van de warmwaterbron en de natuur zorgt voor een heerlijke omgeving voor vogels.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties