Kyoto

Kyoto is een van de populairste toeristengebieden en heeft dan ook enorm veel te bieden; traditioneel Japans eten, mooie Japanse architectuur, oude tempels en mooie tuinen. Osaka is het economische hart van het westen van Japan met grote gebouwen en een geheel eigen eetcultuur. In Kyoto vindt u 17 UNESCO Werelderfgoed sites en meer dan 2000 tempels en schrijnen, mooie Japanse tuinen en een levendig historisch stadshart.

Kiyozumi-Dera Tempel

De Kiyomizu-dera tempel is een bezoekje waard. Deze tempel is in de 8e eeuw gebouwd, door vuur verwoest en in de 17e eeuw gereconstrueerd. De tempel geeft een goed beeld van de traditionele bouw in Kyoto. Vanuit de tempel heeft u een prachtig uitzicht over de straten van Kyoto.

Fushimi Inari Taisha

Een populaire wandeling onder toeristen is bij de Fushimi Inari Taisha schrijn. Ongeveer 10.000 roodgekleurde pilaren lijnen de bergweg die naar de top van Mt. Inariyama loopt.
Uiteindelijk is het uitzicht over de stad prachtig. De traditionele gebouwen van het complex zelf zijn ook zeker de moeite waard om te bewonderen.

Kiyomizudera en Higashiyama District

Kiyomizudera is één van de mooiste tempels van Japan. De tempel staat op een houten bouwwerk, boven op een heuvel. Dat geeft bezoekers een mooi uitzicht op de kersenbomen en esdoorns. In het voor- en najaar is dit uitzicht het allermooist, met geweldige kleuren.
In het Higashiyama District ervaart u het echte traditionele Kyoto. Smalle straatjes, houten gebouwen en traditionele winkels geven het gevoel van het oude Kyoto.

Kinkakuji

Bezoek ook de prachtige Zen tempel Kinkakuji. Deze is bedekt in bladgoud en kijkt uit over een grote vijver. In de Japanse tuin bij de tempel kunt u wandelen en eventueel een kopje thee drinken in de Tea Garden.

Nishiki Market

Voor een culinaire Japanse ervaring gaat u naar de drukke Nishiki Market. Dit is een winkelstraat met honderden winkels en restaurants. Er worden vooral etenswaren verkocht, maar ook producten die daarmee te maken hebben (zoals kookgerei en messen). Bij sommige winkels kunt u gratis proeven of kleine proefgerechtjes kopen!