Bezienswaardigheid Dalsnibba

Rijdt u met uw camper vanuit Bergen naar het Noorden? Bij mooi weer is het een absolute aanrader om naar de top van de berg Dalsnibba te gaan. Bij helder weer wordt u namelijk ongetwijfeld beloond met een fantastisch panorama. U heeft vanaf 1,5 km boven zeeniveau uitzicht over de rondomliggende bergen en de Geiranger fjord.

De echte sportieveling kan wandelend of klimmend naar boven, maar u kunt uzelf deze rit ook besparen door via de tolweg naar boven te gaan. Maar let op! Het weer op de top is veranderlijk en kan in een paar seconde omslaan van dikke mist naar een stralende zon.

Camper huren door de seizoenen heen


In mei / juni is het gebied grotendeels bedekt met sneeuw en kunt u zelfs een waar sneeuwbalgevecht houden. In juli komt het zomerse rotsachtige landschap naar boven en kunt u stenen kunstwerken bouwen van de vele losliggende stenen.

 

Bekijk de zonsondergang buiten bij uw camper


Een camper huren in Noorwegen betekent ook genieten van een ongelooflijke zonsopgang en –ondergang. In augustus en september wanneer de avonden langer zijn, wordt de hemel prachtig verlicht door vele heldere sterren. Op de top van de berg staat een telescoop waarmee u de lucht van nog dichterbij kunt bekijken en meteen een uniek uitzicht heeft over het dal. 

 

Meer bezienswaardigheden in Noorwegen