Bezienswaardigheid Haugesund

Gaat u een camper huren en rijdt u vanuit Oslo helemaal naar het westen? Duik dan terug in de tijd en ‘ontmoet’ de Vikingen in Haugesund. De stad heeft een rijke geschiedenis en af en toe worden er openluchtvoorstellingen gegeven waarbij het leven van de Vinkingen wordt nagebootst. Het Vikingfestival is erg leuk om te bezoeken, mocht u in juni in Noorwegen zijn.

Proef met uw huurcamper het Noorse vissersleven


De haven van Haugesund is het bruisende deel van de stad en erg leuk om te bezoeken. Het ligt tevens vlakbij het centrum van de stad. Al van oudsher is Haugesund dé plek om te vissen en voor schepen. Het centrum van de stad is erg gezellig en een prima plek om van de Noorse cultuur te proeven. In het centrum staat een roze shopping mall, wat een mooi stukje
neo-classicale architectuur weergeeft.


Tijdens de zomermaanden kunt u in Haugesund ook heerlijk wandelen langs de witte stranden of een tocht maken in de bergen langs de watervallen die CNN omschrijft als de mooiste van de wereld. Waar in de zomer de watersport erg in trek is, worden in de winter de ski’s onder gebonden. Het indrukwekkende besneeuwde landschap is een prachtig decor voor een cross country skitrip.

Haugesund is een prima camperbestemming voor avonturen in de bergen of op en rond de fjord, voor skitochten in de winter en voor zwemmen in de zomer. Een uitstekende rustplaats voor u verder trekt naar Stavanger of bijvoorbeeld Bergen.

Meer informatie over Haugesund

Meer bezienswaardigheden in Noorwegen