Bezienswaardigheid Kristiansand

Bezoek ook eens met uw huurcamper het zuiden van Noorwegen en aanschouw de vele zomerhuizen van de Noren. Een stad waar uw zeker moet stoppen met uw camper is Kristiansand. Deze vijfde stad van Noorwegen (80.000 inwoners) ligt aan de kust en tevens bij de monding van de rivier de Otra. Het aparte van 'de hoofdstad van het zuiden' is dat het centrum van de stad een volledig rechthoekig stratenpatroon heeft.

Activiteiten tijdens uw camperreis in Kristiansand

Jaarlijks wordt in Kristiansand het Quart festival gehouden in de zomermaanden. Een groot muziekfestival wat u dichter bij de Noorse cultuur zult brengen en daarnaast ook gewoon leuk is om te bezoeken.

Bij de stad ligt tevens een dierentuin en een pretpark, wat zeker met een gezin leuk is om te bezoeken. Ook leuk is om een rondvaart te maken langs de kust van Kristiansand. Zo ervaart u de Noorse cultuur vanaf zee en kunt u vanaf de boot de leuke gebouwen en huizen zien.

Met uw camper naar de haven

Aangezien de stad in het verleden een belangrijke havenstad was is ook het havengebied een gedeelte van de stad waar veel te beleven is. Hier meren onder andere de boten aan die u met uw huurcamper naar Denemarken kunnen brengen. In de oude visserijhaven vindt u een vismarkt, maar ook leuke restaurantjes en plezierbootjes. De gezellige winkeltjes maken het plaatje compleet.

In de omgeving van Krisitiansand vindt u een aantal mooie familiecampings vaak heel iddyllisch gelegen die bij zullen dragen aan een prachtige camperreis. Vanuit Kristiansand kunt u verder reizen naar bijvoorbeeld Stavanger.
 
Meer informatie over Kristiansand

 

Meer bezienswaardigheden in Noorwegen