routesuggestie Overweldigende Oostkust

De Oostkust van Australië is afwisselend en betoverend mooi. Van dichtbebost regenwoud tot hagelwitte stranden en van bruisende steden tot het grootste zandeiland ter wereld. Maak kennis met deze diverse natuur én leer de vriendelijke bevolking kennen.

  • 28 dagen, ca. 2800 km
  • startpunt: Sydney

 

Dag 1 en 2

Dag 1 & 2: Sydney.

Uw reis begint in één van de mooiste steden ter wereld; Sydney. Geniet van een drankje op Circulaur Quay terwijl u uitkijkt op het beroemde Opera House en de Harbour Bridge. Wandel door Hyde Park en de Botanic Gardens en sluit uw avond af met een heerlijke maaltijd in Darling Harbour of The Rocks. De volgende dag kunt u een bezoekje aan Taronga Zoo brengen, wat de moeite waard is. Voor een ontmoeting met koala's, kangoeroes en vele andere dieren bent u hier namelijk aan het goede adres en het mooie aan deze dierentuin is dat u constant een spectaculair uitzicht op Sydney heeft.

Sla ook een van de stranden niet over, bezoek Bondi of Manly of maak een mooie wandeling langs de prachtige kust. Sydney heeft tal van bezienswaardigheden en activiteiten dus u hoeft zich geen moment te vervelen.


Dag 3

Dag 3: Sydney.

Vandaag kunt u gebruiken om een dagtrip te plannen naar de mooie Blue Mountains. Tijdens een bezoek aan dit park kunt u de beroemde Three Sisters bezichtigen, mooie wandelingen maken én met het steilste treintje ter wereld een ritje maken.


Dag 4

Dag 4: Sydney - Hunter valley.

Na uw bezoek aan Sydney reist u verder naar de wijnvelden van de Hunter Valley. Hier kunt u een of meerdere van de wijnboeren bezoeken en genieten van de lokale wijnen.

ca. 150 KM

Dag 5

Dag 5: Hunter valley - Port Macquarie.

U reist vandaag verder, en wel naar Port Macquarie, waar u kans loopt uw eerste koala in het wild te zien. Hier brengt u tevens de nacht door. Onderweg kunt u ook nog stoppen bij het leuke stadje Newcastle, waar u even rond kunt kijken.

ca. 300 KM

Dag 6

Dag 6: Port Macquarie - Byron Bay.

U laat Port Macquarie achter u en gaat verder richting Byron Bay. Byron Bay wordt veelal door surfers bezocht en is ook erg populair onder jongeren.

ca. 405 KM

Dag 7

Dag 7: Byron Bay - Brisbane.

U hoeft vandaag maar een klein stukje te rijden om de bruisende stad Brisbane te bereiken. De rest van de dag kunt u dan ook in de stad besteden. In de stad is voldoende te zien, er zijn veel winkels maar ook is er het QUT Art Museum en het Lone Pine Koala Sanctuary. Op South Bank vindt u het enige strand in Australië dat in het midden van de stad ligt. Dit unieke strand kijkt uit op de Brisbane River en het zakendistrict en heeft een lagoon, zandstranden en exotische planten.

ca. 170 KM

Dag 8

Dag 8: Brisbane - Hervey Bay.

In de ochtend heeft u nog even de tijd om van de grote stad te genieten. Daarna vervolgt uw reis naar Hervey Bay.
Onderweg kunt u eventueel nog stoppen bij Noosa.

ca. 250 KM

Dag 9 en 10

Dag 9 & 10: Fraser Island.

Vanuit Hervey Bay raden wij u aan om een 2/3 daagse trip te boeken naar het grootste zandeiland ter wereld; Fraser Island. Een bezoek aan dit prachtige, ongerepte eiland zorgt voor een unieke ervaring. De natuur is erg mooi en u loopt de kans om aardig wat wildlife te spotten, waaronder de bekende Dingo.


Dag 11

Dag 11: Hervey Bay - Rockhampton.

Vandaag rijdt u verder naar het stadje Rockhampton, ook wel Beef Capitol of Australia genoemd vanwege de grote hoeveelheden aan vlees die daar geproduceerd worden. Mocht u trek hebben, dan kunt u er dus voor kiezen om een lekkere biefstuk buiten de deur te gaan eten.

ca. 400 KM

Dag 12

Dag 12: Rockhampton - Airlie Beach.

Vandaag gaat u naar het gezellige Airlie Beach. Onderweg kunt u nog stoppen bij andere leuke dorpjes of stranden.

Airlie Beach is voor de meeste mensen het startpunt voor een bezoek aan de adembenemend mooie Whitsunday Islands. Dit zijn prachtige eilanden, variërend van kleine eilanden met mooie wandelroutes en snorkelplaatsen tot grote eilanden met allerlei entertainment. U kunt kiezen voor een dagtocht of u kunt uw camper in Airlie Beach stallen en enkele dagen op bijvoorbeeld het paradijselijke Daydream Island verblijven. Een laatste optie is om een zeilcruise te maken van een paar dagen, waarbij u overnacht op een leuke boot.

ca. 490 KM

Dag 13 en 14

Dag 13 & 14: Whitsunday Island.

Deze twee dagen kunt u heerlijk in het Whitsunday Island National Park besteden.


Dag 15

Dag 15: Airlie Beach - Townsville.

U laat de mooie Whitsundays achter u, en rijdt verder naar Townsville, waar u de rest van de dag kunt besteden.

ca. 280 KM

Dag 16

Dag 16: Townsville.

Vandaag heeft u een vrije dag in Townsville; een snelgroeiende stad die veel mensen trekt vanwege het tropische klimaat. U kunt de stad bekijken, wandelen langs de promenade of Castle Hill beklimmen. Heeft u nog geen genoeg van de eilanden, dan kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen Magnetic Island.


Dag 17

Dag 17: Townsville - Cairns.

Vandaag rijdt u verder naar het toeristische, naar gezellige stadje Cairns. Cairns is toeristisch, maar erg leuk. Het centrum van Cairns is niet al te groot en bestaat vooral uit veel cafés, discotheken, winkels en restaurants. Daarnaast kunt u vanuit Cairns heel veel erg leuke (dag)trips boeken.

ca. 350 KM

Dag 18 t/m 21

Dag 18 t/m 21: Cairns.

U heeft 4 dagen vrij in het heerlijke Cairns. U kunt er voor kiezen om te genieten en te relaxen aan de lagoon in de stad (een prachtig buitenzwembad aan zee) of u kunt (losse) trips boeken om de mooie omgeving van Cairns te ontdekken. Voorbeelden van enkele trips en/of activiteiten zijn:

  • Trip naar de Cascade Falls, Millaa Millaa Falls en/of the Tablelands
  • Duiken/snorkelen in het Great Barrier Reef
  • Raften
  • Trip naar Green Island
  • Trip (per gondel en/of stoomtrein) naar Kuranda

Dag 22

Dag 22: Cairns - Port Douglas.

Vandaag reist u naar het iets rustigere Port Douglas. Het is niet ver rijden dus neem de tijd en geniet van deze mooie kustrit.

Omdat het niet ver rijden is kunt u ervoor kiezen om de ochtend nog in Cairns door te brengen of de rest van de dag Port Douglas te verkennen en aan het strand te liggen.

ca. 70 KM

Dag 23 t/m 25

Dag 23 t/m 25: Port Douglas.

U heeft een aantal vrije dagen in Port Douglas, waarvan wij aanraden tenminste 1 te gebruiken voor een dagtrip naar het onvergetelijke Great Barrier Reef. Hier kunt u fantastisch snorkelen en duiken en kunt u op een unieke manier kennismaken met de Australische onderwaterwereld.


Dag 26 en 27

Dag 26 & 27: Cape Tribulation.

Vanuit Port Douglas kunt u een 2daagse trip maken naar het mooie Cape Tribulation en het eeuwenoude Daintree Rainforest. Een uniek gebied waar het regenwoud eindigt met mangrove bossen in zee. Hier kunt u heerlijk langs de verlaten stranden lopen en het regenwoud verkennen. Het is erg leuk om de nacht door te brengen in het regenwoud en te genieten van deze unieke omgeving.


Dag 28

Dag 28: Port Douglas - Cairns.

Vandaag rijdt u een klein stukje terug Cairns. Hier levert u uw camper in en komt er helaas een einde aan deze fantastische reis.

Vanuit Cairns vliegt u in de meeste gevallen terug naar Sydney.

ca. 65 KM

Overweldigende Oostkust

28-daagse routesuggestie langs de prachtige Oostkust van Australië. Een populaire route voor zowel jong als oud, die absoluut de moeite waard is.

Eastcoast Experience

Deze reis van Cairns naar Brisbane laat u de prachtige plaatsen van de Australische oostkust zien; wonderschone witte stranden, mooie kuststroken, het Great Barrier reef, tropische regenwouden, Aboriginal cultuur, kangoeroes, krokodillen en interessa…