Osaka

Osaka is na Tokyo het dichtsbevolkte gebied van Japan. Vroeger, toen Osaka nog Naniwa heette is de stad zelfs hoofdstad van Japan geweest. Osaka is niet enkel van economisch belang voor Japan, het heeft namelijk ook de nodige (historische) bezienswaardigheden te bieden. Een bezoek aan het Kaiyukan Aquarium is een absolute must wanneer u in Osaka bent. Een van de watertanks is maarliefst 9 meter diep, en is zichtbaar vanaf meerdere verdiepingen. Daarnaast wordt in 15 verschillende watertanks het zeeleven van het Pacific Rim getoond.

In 2001 heeft Universal Studios een locatie geopend in Osaka. Dit attractiepark is het eerste Universal park in Azië. Wanneer u geen genoeg kunt krijgen van achtbanen en andere spannende attracties, dan mag een bezoek aan dit park zeker niet ontbreken tijdens uw reis door Japan. Wanneer u liever op een andere manier kennismaakt met Osaka, dan is het Minami district misschien iets voor u. Dit is een van Osaka's bekendste stadscentra. In Minami treft u een enorme keuze aan winkels en restaurantjes. Een van de bekendste straten in Minami is Dotonbori. In deze straat, die paralel loopt aan het Dotonbori kanaal, zijn zelfs restaurants gevestigd die 24 uur per dag geopend zijn!

Ook Osaka beschikt over een kasteel. Zoals vele kastelen in Japan, is ook het kasteel in Osaka meerdere malen verwoest. in 1931 heeft men dit kasteel opnieuw gebouwd en tot op de dag van vandaag is er een museum in gevestigd. In de directe omgeving van het kasteel vindt u een schitterende tuin waar u heerlijk kunt wandelen.

Voor een schitterend uitzicht over de stad Osaka brengt u een bezoek aan de 173 meter hoge Umeda Sky Building. Een door glas omringde roltrap brengt u naar een fantastisch uitzicht over deze metropool.