Per helikopter over de Rocky Mountains

De blauwe helikopter staat de glinsteren in de zon. Na het instappen vliegen we al snel boven de besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains. Het ene prachtige uitzicht na het andere terwijl we door de lucht glijden. 

 

Dan zet de piloot de landing in en bevinden we ons in een stukje niemandsland midden in de Rockies. Een korte wandeling brengt ons naar een waterval en een meertje. Hier wordt een glaasje bubbels ingeschonken en proosten we op deze heerlijke dag. In stilte genieten we van de omgeving, wat is het hier mooi en wat zijn we bevoorrecht. In de stilte merken we hoe stil het is, hier hoor je echt niemand en ben je een met de natuur.

 

Nadat we nog even rondgelopen hebben wandelen we weer naar de helikopter voor de terugvlucht. Terwijl we over de bergtoppen vliegen wordt voor ons het diepblauwe water van Abraham Lake zichtbaar, wat is het hier mooi.

Rockies Heli Canada

Wildlife Tour

Op Vancouver Island rijden we naar het plaatsje Campbell River en stappen aan boord voor een tour van maar liefst vier uur om allerlei wilde dieren te spotten. Uiteraard hopen we op walvissen!

 

We krijgen ontzettend veel uitleg en zien zeehonden en een grote arend. Het is zo mooi dat we de walvissen bijna vergeten. Maar wanneer er dan voor onze neus een opduikt kan ons geluk niet op. Als kers op de taart springt hij uit het water, wat een prachtig dier.

Rockies Heli Canada