Top 10 must do's in Florida met kinderen

Wij hebben een waanzinnig mooie camperreis gemaakt door Florida, the sunshine state. Florida is een top bestemming met kinderen, er is zoveel te doen!! Om er voor te zorgen dat je door de bomen het bos blijft zien deel ik heel graag onze Top 10 must do's voor kinderen in Florida! Lees alles over onze vakantie in Florida met kinderen op onze website. 

Top 10 must do's in Florida met kinderen

1.Disney World

Wie houd er niet van Disney?! Onze kinderen zijn mega fan van Mickey, Minnie, Elsa, Anna, Buzz, eigenlijk van alle Disney figuren. Disney World is met recht een "world". Je vindt hier meerdere parken, heel veel hotels en zelfs een Disney camping. De camping is echt een aanrader wanneer je Disney World met de camper bezoekt.

IMG_7010

2. Kennedy Space Center

Ik twijfelde of Kennedy Space Center leuk zou zijn voor onze kids (2 en 4 jaar), maar niets was minder waar. Floris is op de foto gegaan met een astronaut, de "Rocket Garden" was een hit en ook Atlantis vonden ze reuze interessant. Ook is er een overdekt speeltuintje, dus mochten de kids even moeten uitrazen, geen probleem ;)

3. Everglades Air Boat

Als je de Everglades bezoekt dan is deze spectaculaire trip een must. Je stapt op een boot met aan de achterkant een hele, hele, grote propellor. Door de propellor "zweef" je als het ware over het water. Het landschap in de Everglades is heel bijzonder! En de wildlife ook! De kids werden helemaal enthousiast bij het zien van de eerste krokodil.

4. Tarpons voeren

Wat voeren?! Tarpons! Hele grote vissen, ze kunnen met gemak 1-1,5 meter worden. Op een van de Florida Key's, Islamorada, vind je Robbie's. Bij Robbie's kun je een bakje vis kopen. Wanneer je de haven inloopt kun je vanaf de steigers de tarpons voeren. Let wel goed op, deze vissen hebben een scherpe rij tandjes in hun mond.

5. Universal Studio's

Tijdens onze trip hebben wij Universal door tijdgebrek over moeten slaan. Ook is er iets minder te doen voor kleine kids. Met iets oudere kinderen hadden wij zeker plaats gemaakt in ons reisschema. De Harry Potter attractie schijnt namelijk fenomenaal te zijn!

6. Shelling op Sanibel

"Shelling" is de engelse term voor het verzamelen van schelpen. Sanibel Island (aan de westkust van Florida), staat bekend als een van de beste shelling spots ter wereld. Bij het visitor center kan je gratis een gidsje halen met daarin alle schelpen. Wij hebben met een netje en emmertje in de hand de stranden afgezocht. Floris en Lotte vonden het super!!

IMG_7328

7. Dolfijnen en zeekoeien spotten

Wij hebben op Sanibel Island een boottocht gemaakt op Tarpon Bay. Een groot deel van dit gebied is beschermd. Naast heel veel vogels kun je met een beetje geluk ook zeekoeien en dolfijnen spotten. Wij hadden heel veel geluk en hebben beide gezien. Met name de zeekoeien vond ik een hele bijzondere ervaring. Toen ze hun dikke snuiten boven het water uitstaken waren Floris en Lotte helemaal onder de indruk.

8. Stranden van Miami

Miami heeft hele mooie stranden! Floris en Lotte werden heel blij van Miami South Beach en Key Biscayne Beach. South Beach heeft heerlijk wit zand maar wel een vrij heftige branding. De kids vonden dit strand met name fantastisch omdat er net achter het strand veel speeltuintjes zijn. Key BIscayne heeft veel minder branding en ligt in een soort van park waar je kan zitten, bbqen, fietsen kan huren en waar je ook speeltuintjes vindt.

9. Sealife

Eigenlijk kun je ook zo 2 weken vullen door alleen in Orlando alle parken te bezoeken. Sealife hebben wij helaas niet kunnen bezoeken omdat we een beperkt aantal dagen in Orlando hadden en meer dan 1 dag wilden besteden in Disney. Maar als je langer de tijd hebt dan is Sealife zeker de moeite waard! Je kan hier meer dan 5000 onder water dieren spotten.

10. Schildpadden ziekenhuis

Je vind dit ziekenhuis op Marathon, een van de Florida Keys. Je kan hier een rondleiding krijgen en zo zien hoe de gewonde en uitgeputte schildpadden geholpen worden, met als doel om ze weer uit te zetten. En als je geluk hebt mag je de schildpadden zelfs voeren. Niet alleen leuk, maar ook nog eens zeer verantwoord omdat je met jouw bezoekje de schildpadden steunt.