Veelgestelde vragen over nieuwe wegbrengcampers

Q: Wat is een nieuwe wegbrengcamper?

A: Ieder jaar hebben enkele verhuurders in Amerika en af en toe ook in Canada een (groot) aantal nieuwe campers. Deze campers worden afgeleverd vanuit de fabriek, welke vrijwel altijd nabij Chicago gelegen is. De campers moeten van de fabriek worden verplaatst naar de verhuurlocaties in o.a. West-Amerika en Florida, vanaf waar deze vervolgens verhuurd gaan worden. Voor het wegbrengen van de campers heeft de verhuurder uw hulp nodig, in samenwerking met de verhuurders biedt Travelhome daarom nieuwe wegbrengcamperreizen. U test tijdens de reis de gloednieuwe camper en er wordt van u gevraagd eventuele zaken die nog niet helemaal in orde zijn te melden, zodat deze verholpen kunnen worden voordat de campers verhuurd gaan worden.

Q: Waar kan ik het huidige aanbod van nieuwe wegbrengcampers terugvinden?

A: Onder de bestemmingen Amerika en Canada onder het tabblad pakketreizen de lopende nieuwe wegbrengcampers terugvinden. Het kan zijn dat momenteel geen enkele special op de website staat, normaliter zijn de reizen namelijk snel uitverkocht en staan ze slechts voor beperkte tijd online. Bij iedere nieuwe special wordt direct een digitale nieuwsbrief verstuurd. Wanneer u zich hierop abonneert blijft u op de hoogte van de nieuwste specials voor het komende seizoen. De eerste special voor het komende seizoen wordt omstreeks juli/augustus verwacht, in het najaar en in de winter volgt naar verwachting de rest. Het is niet bekend hoeveel verhuurders wegbrengcampers en/of testdrives gaan aanbieden komende seizoen. Hetzelfde geldt voor het aantal campers.

Q: Hoe kan ik een nieuwe wegbrengcamper boeken?

A: Op deze website klikt u bij de reis die u wilt boeken op het tabblad prijzen en daarna op de oranje button ‘boek deze reis’, achter de reis van uw keuze. Op het boekingsformulier dat volgt vult u de gevraagde gegevens in. Let op dat u hierbij de namen gebruikt zoals vermeld in uw paspoort. Indien de namen niet conform uw paspoort doorgegeven worden zal dit resulteren in extra kosten. Indien u de fout in de naam pas op het vliegveld opmerkt kan dit zelfs resulteren in een weigering op de geboekte vlucht. Bij nieuwe wegbrengcampers wordt soms gevraagd om een tweede en derde keus voor wat betreft de inleverlocatie, wij vragen u deze keuzes (in de extra opties) in te vullen. Na het doorlopen van het formulier gaat u akkoord met de reisvoorwaarden en de extra aanvullende voorwaarden die voor de nieuwe wegbrengcampers gelden. Via de boekingsbutton geeft u opdracht tot het reserveren van de reis. U ontvangt hierna een automatische ontvangstbevestiging dat uw boeking in behandeling genomen is. De definitieve reserveringsbevestiging volgt binnen ca. 7 werkdagen. Bij een nieuwe wegbrengcamper kan het, vanwege het grote aantal boekingen in een korte tijd, wat langer duren.

Wanneer een bestemming reeds volgeboekt is, zal in overleg met u, indien mogelijk, een alternatief besproken worden. Wanneer de vliegreis en/of camperhuur onverhoopt niet meer beschikbaar zijn, en er is geen alternatief mogelijk, wordt de overeenkomst ontbonden en zijn er geen kosten en/of restituties van toepassing.

Q: Is er een wachtlijst voor dergelijke wegbrengcamper?

A: Travelhome hanteert geen wachtlijst voor deze nieuwe wegbrengcampers. Wij raden u aan om in te schrijven op onze digitale nieuwsbrief en om onze website www.travelhome.nl in de gaten te blijven houden. Travelhome houdt de beschikbaarheid op de website up-to-date. Het is, vanwege de grote vraag, niet mogelijk persoonlijk geïnformeerd te worden over de nieuwe wegbrengcampers.

Q: Kan ik een optie krijgen op een nieuwe wegbrengcamper?

A: Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een nieuwe wegbrengcamper. Indien u een dergelijke wegbrengcamper wilt reserveren, adviseren wij u snel te reageren. Vaak is er slechts een beperkt aantal campers beschikbaar en de vraag is groot.

Q: Voor welke reisperiode worden de nieuwe wegbrengcampers aangeboden?

A: De meeste specials worden aangeboden voor vertrek in de vroege voorjaarsperiode (februari t/m april). Dit omdat de verhuurders de intentie hebben de campers voordat het hoogseizoen begint op de juiste plaats te hebben. Voor het verplaatsen van campers is ook het latere voorjaar (april en mei) soms een optie. 

Q: Wat is inclusief in de reis en welke zaken kan ik bij reserveren?

A: Dit hangt af van de reis van uw keuze. Deze informatie kunt u vinden bij de betreffende reis onder het tabblad inclusief/ exclusief. Over het algemeen is het zo dat in de pakketprijs de retourvlucht, camperhuur en twee hotelovernachtingen (begin en eind) inclusief zijn in de reis. In de camper zijn altijd het keukengerei en linnengoed aanwezig.

Q: Kan ik het aantal campernachten verlengen?

A: Dit hangt af van welke regels de verhuurder aan de reis heeft gesteld. In sommige gevallen zal een verlenging mogelijk zijn, in andere gevallen kan dit absoluut niet. Als de reis verlengd kan worden zullen wij dit bij de reis vermelden. Meer informatie hierover vindt u bij de betreffende reis onder het tabblad inclusief/exclusief.

Q: Wat is Run of Fleet en kan ik een voorkeur wat betreft campertype aangeven?

A: Wanneer u een nieuwe wegbrengcamper boekt waarbij het campertype Run of Fleet is, wil dit zeggen dat de verhuurder ter plaatse bepaalt welk campertype u toegewezen krijgt. Het is niet mogelijk hierin een voorkeur aan te geven. Het campertype is altijd geschikt voor het geboekte aantal personen.

Q: Ben ik vrij om tijdens de reis mijn eigen route te rijden?

A: In de periode tussen het ophalen van de camper en het inleveren van de camper bent u volledig vrij om uw eigen route te rijden. Wij verwijzen u voor het plannen van uw route graag naar de routesuggesties op onze website.

Q: Kunnen we bij winterse temperaturen gebruik maken van alle faciliteiten van de camper?

A: Bij winterse temperaturen (van oktober t/m mei) kan het zijn dat uw camper winterklaar (winterized) is. Dit houdt in dat u het water- en afvoersysteem niet kunt gebruiken, omdat anders de kans bestaat dat de leidingen bevriezen. U moet dus gebruik maken van de water en douche/toiletfaciliteiten op campings. Zodra de temperatuur boven het vriespunt komt kunt u de camper laten de-winterizen. Dit dient u op eigen gelegenheid te doen bij een garage die door de verhuurder wordt aanbevolen. Vanaf dit moment kunt u het water en de riolering gebruiken. Schades ontstaan door bevriezing van de leidingen zijn voor eigen rekening. Indien u zonder overleg met de verhuurder de camper laat de-winterizen dient u de camper in dezelfde staat in te leveren als dat u deze heeft opgehaald.

Q: Hebben de campers ook winterbanden?

A: Nee, de campers zijn in de regel uitgerust met all season banden en niet met winterbanden.

Q: Zijn alle campings geopend in het voorjaar?

A: In februari en maart kunnen vooral in de buurt van Chicago campings nog gesloten zijn. De meeste campings zijn geopend vanaf april en in sommige koudere regio’s zelfs pas medio mei maar dit is zeer afhankelijk van het weer. Ook kan het voorkomen dat niet alle faciliteiten op een camping geopend zijn. Het is raadzaam hier bij het plannen van uw route rekening mee te houden. Op de websites van campings staat over het algemeen vermeld per wanneer een camping opent. Ook de regionale campinggidsen die u (onderweg) aantreft hebben de openingstijden vermeld.

Q: Moeten campings van te voren worden gereserveerd?

A: De charme van camperreizen is dat u in uw eigen tempo reist en vooraf niet vastlegt waar u verblijft. Het reserveren van campings in het voor- en/of naseizoen is dan ook niet nodig. Houdt u wel rekening met weekenden rondom nationale feestdagen wanneer Amerikanen/Canadezen er zelf op uit gaan en het op campings drukker kan zijn. Wanneer u wenst te verblijven op een camping in de grotere nationale parken, zoals in Grand Canyon National Park of Zion National Park, is het tevens raadzaam deze van te voren te reserveren. Een campingplaats in de parken kunt u een half jaar van te voren reserveren, het is vanwege beperkte beschikbaarheid aan te raden de reservering dan direct te maken.

Q: Kan ik het eigen risico van de camper afkopen?

A: Bij de wegbrengcamper heeft u nog altijd een eigen risico per gebeurtenis. Vaak is dit US$1000 tot US$1500 per gebeurtenis. Dit eigen risico kunt u afkopen met de ANWB No Risk Camperverzekering. Meer informatie en tarieven kunt u vinden bij de betreffende reis onder het tabblad inclusief/exclusief.

Q: Kunnen we een afspraak plannen om de reis door te bespreken?

A: Er is helaas geen mogelijkheid om een persoonlijke afspraak te maken om de reis door te spreken. Wel kunt u een van onze inspiratiedagen bezoeken. Let wel, deze zijn gericht op Amerika/Canada in het algemeen. De route vanaf de fabriek in/nabij Chicago wordt in de presentaties niet besproken. Voor het plannen van uw route verwijzen wij u graag naar de routesuggesties en reisverslagen op onze website.

Q: Hoe verloopt de communicatie over de nieuwe wegbrengcampers?

A: De communicatie/afhandeling van uw reis verloopt voornamelijk via email. Het is eventueel ook mogelijk om over de wegbrengcampers te communiceren. U ontvangt de ontvangstbevestiging, factuur, aanvullende informatie, documentatie en reisbescheiden via de digitale weg.