Zion National Park

Sommige parken maken zo’n diepe indruk dat je alleen voor dát park nog wel eens terug zou willen keren. Zion National Park is zo’n park. De indrukwekkende torenhoge rode rotswanden, de met groen omgeven Virgin River, idyllische watervallen en geweldige vergezichten maken het een hele bijzondere plek.
Je camper kun je parkeren bij het Visitor Center of misschien kampeer je wel in het park en laat je je camper op de camping staan. De gratis shuttlebussen zijn een perfecte manier om het park te verkennen. Ze rijden om de paar minuten van ’s ochtends tot ’s avonds. Je stapt op en af wanneer je wilt om verschillende delen van het park te verkennen.

Op warme dagen vind ik het fijn om even te gaan liggen op het grote grasveld van de Zion Lodge en de schitterende omgeving rustig op me te laten inwerken. Onder het genot van een ijsje is dat natuurlijk nog leuker!

Wandelen tijdens je camperreis

Door te wandelen beleef je het park pas écht.  En wat je niveau ook is, er zijn voor iedereen prachtige wandelingen te maken. In het Visitor Center helpen ze je graag een keuze te maken. Een van de wandelingen die ik zelf geweldig vond is de Emerald Pools trail. Deze wandeling is opgedeeld in drie stukken. Deels over verharde paden en over rotspaden loop je door groene natuur en langs de kenmerkende rode rotsen steeds hoger naar de Lower, Middel en Upper Pools. Onderweg kom je natuurlijk de waterpoelen tegen, zie je watervalletjes en geniet je van mooie uitzichtpunten.
Volg voor een bijzondere wandeling eerst de Virgin River over de groene ‘Riverside Walk, tot je uitkomt bij ‘the Narrows’. Hier loop je in een kloof met steile rotswanden door het water. Wat een ervaring!
Ben je een ervaren wandelaar en schrik je niet terug van een pittige klim? Dan is Observation Point een absolute aanrader. Deze wandeling brengt je naar een overweldigend en iconisch uitzichtpunt.

Kamperen in een camper in Zion National Park

Kamperen in dit park is een van de hoogtepunten je camperreis. Ik heb het geluk gehad om op een van de campings in het park een plekje aan de rivier te kunnen bemachtigen. Na een heerlijke dag wandelen in het park zat ik mijn campingstoeltje aan de kant van de rivier met mijn voeten in het koele water. Omringd door de overweldigende rotspartijen, die in oranje, dieprood en paars kleurden tijdens de ondergaande zon. Hier kom je echt even helemaal tot rust.

jouw camperreis door west-amerika

Zion ligt slechts op enkele uren rijden van Las Vegas, onderweg naar Zion kun je nog overnachten in het prachtige Valley of Fire voor je bij Zion aankomt. Dit park is ideaal mee te nemen in een reis West-USA vanuit bijvoorbeeld San Francisco, Los Angeles of Las Vegas. Bekijk ook de ultieme reis door Zuidwest-Amerika voor een complete routesuggestie.