Bezienswaardigheid Franschhoek tijdens uw campervakantie

Franschhoek is een klein stadje in de gemeente Stellenbosch, gelegen op ruim een uur rijden met uw huur camper vanuit Kaapstad. In een ver verleden was de naam van deze plaats Olifantshoek (vanwege de vele Olifanten in de vallei). Doordat zich een groep Franse hugenoten vestigde in de omgeving van Olifantshoek is de naam in de loop der jaren enkele keren gewijzigd tot de naam die het stadje nu draagt, Franschhoek.

Franschhoek per camper 

Wanneer u met uw huur camper een bezoek aan Franschhoek brengt dan zult u verschillende invloeden uit deze Franse tijd opmerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de familienamen en de namen van de wijnboerderijen die in de omgeving van Franschhoek gelegen zijn. Naast het feit dat Franschhoek over goede (van oorsprong Franse) wijnboerderijen beschikt, zijn ook enkele zeer goede restaurants in Franschhoek gevestigd. Uiteraard zijn de namen van deze restaurants in Franse stijl.

Culinair Zuid-Afrika

Franschhoek biedt u een perfecte gelegenheid om tijdens uw rondreis kennis te maken met culinair Zuid-Afrika. Parkeer uw camper op een kampeerplaats, laat de braai voor wat het is die dag, en geniet van het lekkere eten en de lekkere wijnen uit het Winelands gebied.

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika