routesuggestie The Big Five

De magnifieke en ongerepte Afrikaanse natuur staat garant voor vele avonturen. U reist tijdens deze route langs vele nationale parken, waaronder het wereldberoemde Kruger National Park. Met een beetje geluk zult u, naast alle andere prachtige diersoorten, misschien wel the Big Five zien. 
  • 36 dagen, ca. 5000 km
  • startpunt: Johannesburg

Dag 1 en 2: Johannesburg

Vandaag arriveert u in Johannesburg. Mocht u tijd over hebben, dan kunt u Johannesburg verkennen. Maak u daarnaast gereed voor de volgende dag.  Na een overnachting in Johannesburg, haalt u u uw camper op en maakt u een begin aan de eerst kilometers door Zuid-Afrika.

ca. 360 KM

Dag 3 en 4: Blyde River Canyon

De Blyde River Canyon is de op twee na diepste canyon ter wereld en strekt uit over een lengte van 20 kilometer. De horizon wordt gesierd door bergen en dalen zo ver u kijken kunt, terwijl u aan de rand staat van de 600 tot 800 meter diepe canyon. Breng ook zeker een bezoek aan de Three Rondavels en de Bourke’s Luck Potholes.

ca. 120 KM

Dag 5 t/m 8: Kruger National Park

De vogels fluiten en u stopt om de haverklap om te genieten van het dierenleven. Gazelles springen over de weg terwijl u in het struikgewas vele kudu’s, zebra’s en olifanten ziet. Stop een tijdje bij een drinkplaats waar dieren als buffels, nijlpaarden, krokodillen, apen, gnoes en vele andere soorten langs komen wandelen. Verken het park optimaal met een gids tijdens een
gamedrive in de ochtend, middag of avond. Rijd het park door van noord naar zuid en verblijf op bijvoorbeeld Olifants, Satara en Lower Sabie.

ca. 200 KM

Dag 9: Milwane, Swaziland

U kunt de rust bijna voelen wanneer u de grens overgaat naar het vriendelijke Swaziland. Maak kennis met Lucy, het lokale nijlpaard en kijk hoe ze rustig staat te grazen. Ook kunt u hier paardrijden en mountainbiken of een wandeling met een gids maken door het park.

ca. 280 KM

Dag 10 en 11: Bushbaby Lodge

In het noorden kunt u in Zululand kennismaken met de lokale bevolking en de prachtige cultuur. Daarnaast kunt u helemaal tot rust komen aan prachtige stranden. Hier vindt u tevens vele watersportmogelijkheden als duiken, vissen, surfen en waterskiën.

ca. 100 KM

Dag 12: St Lucia Wetlands

Het prachtige St. Lucia Wetlands heeft een grote diversiteit aan landschappen. U vindt hier duinen, moeras, beboste kustgebieden, stranden, koraalriffen en mangroves. Wandel in de avond richting het strand waar de nijlpaarden het water uitkomen om te grazen of maak een mooie boottocht.

ca. 60 KM

Dag 13 en 14: Ballito

Ballito ligt aan de Dolphin Coast, niet ver van de stad Durban. Ballito staat bekend om de veilige en schonen stranden, en is daardoor de ideale strandbestemming.

Na al het wildlife dat u op de savanne heeft gespot, gaat u hier wederom wildlife spotten, maar dan op zee. In de zee bij Ballito komen namelijk erg veel dolfijnen voor. Breng ook zeker een bezoekje aan de nabijgelegen suikervelden!

ca. 200 KM

Dag 15 en 16: Drakenbergen

Welkom in het hoogste en langste bergmassief van Zuid-Afrika, het uKhahlamba-Drakensberg Park. De bergtoppen reiken hoog de hemel in en trekken vele wandelaars en bergbeklimmers.

ca. 420 KM

Dag 17 en 18: Golden Gate National Park

Dit park dankt zijn naam aan de goudkleuren die de zon op de zandstenen kliffen tovert, speciaal bij de imposante Brandwag rock. Het hoogste punt in het park, Ribbokkop, biedt een prachtig uitzicht over het park en speelt met de kleuren van het land wanneer de avond valt. Ook diverse diersoorten als het wildebeest, de zebra, de springbok en vele vogelsoorten leven in dit
park.
ca. 120 KM

Dag 19: Middelburg

In Middelburg kun je veel te weten komen over de geschiedenis van Zuid Afrika. Voor 1872 heette de stad Nasareth, maar door de ligging tussen Pretoria en Lydenburg werd de naam veranderd naar Middelburg.

In de stad vindt u een gereformeerde kerk uit 1890, die werd gebouwd door de Nederlanders. Ook vindt u hier de Meyers Bridge, een stenen brug uit 1896. Verder vindt u er nog een museum over de tweede boerenoorlog. Deze oorlog werd gevoerd tussen de Engelsen en de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Bij dit museum vindt u ook ruim 1300 graven van vrouwen en kinderen die tijdens deze oorlog om het leven gebracht zijn.

Door de vele meren in de omgeving van Middelburg is deze regio ook uitermate geschikt voor watersporters.

 

ca. 550 KM

Dag 20: Mountain Zebra National Park

De benoeming van dit nationale park heeft de Cape Mountain Zebra van uitsterven gered. De vlaktes en diepe valleien geven deze dieren een betoverend thuis en momenteel leven er ongeveer 300 dieren. Andere voorkomende diersoorten zijn de cheetah, de zwarte neushoorn, de eland, het wildebeest en de gemsbok.

ca. 125 KM

Dag 21 en 22: Addo Elephant Park

Het park voor olifanten in Addo is uniek, ervaar zelf hoe het is om midden in de natuur te zien hoe de olifanten ’s ochtends bij een drinkplaats samen komen. Ook vindt u hier vele vogelsoorten, buffels en zelfs jakhalzen.

ca. 245 KM

Dag 23 en 24: Tsitsikamma National Park

U kampeert aan het water op de prachtig gelegen camping van Storms River Mouth. U ziet klipdassies in de zon liggen terwijl u door bossen en langs de ruige kustlijn wandelt. Ook een kajaktocht en zwemmen in de baai zijn mogelijk waarna u op het terras aan het water geniet van een heerlijke lunch.

ca. 300 KM

Dag 25: Wilderness National Park

Rondom het plaatsje Wilderness, ligt het Wilderness National Park. Deze omgeving heeft voor ieder wat wils, of u nu het water op wilt, of de bossen in wilt gaan, het kan hier allemaal. Ook lekker op het terras zitten of dineren in een restaurant is hier geen probleem.

ca. 160 KM

Dag 26: Oudtshoorn

Oudtshoorn is de bestemming van vandaag. In Oudtshoorn zullen struisvogels niet aan u voorbijgaan. Bezoek ook eens het verenpaleis en u zult erachter komen waarom struisvogels vooral vroeger zo populair waren.

ca. 60 KM

Dag 27: Hermanus

Hermanus is een kustplaats niet heel ver van Kaapstad. Hermanus trekt vooral toeristen doordat het wordt gezien als de beste plek om walvissen te spotten. Tijdens een tour op zee zult u deze wonderbaarlijke dieren dan ook zeker tegenkomen!

ca. 360 KM

Dag 28 en 29: Franschhoek

Franschhoek staat voornamelijk bekend als een adembenemende wijnstreek met vele culinaire restaurants. Maar uiteraard kun je hier veel meer doen.

Loop zeker de Hike en Wine route, die je meeneemt naar een prachtig natuurreservet en die eindigd bij La Motte Wine Estate.

ca. 95 KM

Dag 30 en 31: Simon's Town

De ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Kaap de Goede Hoop en de Kaapse Punt. Nabij uw camping ligt Boulders Beach, bekend om zijn pinguïnkolonie die van het witte strand zijn thuis heeft gemaakt.

ca. 95 KM

Camper huren Kaapstad | Travelhome, campervakanties van ANWB

Dag 32 t/m 36: Kaapstad

De Tafelberg torent boven de stad uit en geeft een fabuleus uitzicht over de stad en het voor de kust gelegen Robben eiland. In de V&A Harbour vindt u vele winkels en klinkt altijd muziek. Maak een mooie stadstour waar u meer leert over de geschiedenis van de stad en sluit uw dag af met een cocktail aan het prachtige witte strand bij Camps Bay. Een ideaal einde van uw reis.
ca. 50 KM

Panorama route

19- of 24-daagse routesuggestie - Johannesburg retour. De Panorama route is voor vele mensen een van de hoogtepunten van hun reis, en met recht. De magnifieke panoramische uitzichten, diepe kloven, vele watervallen en prachtige kleuren, kortom; echte…

Zuid-Afrika, Botswana, Zambia en Namibië

40-daagse routesuggestie van Johannesburg naar Kaapstad. Deze route gaat niet alleen door Zuid-Afrika, ook de omliggende landen Botswana, Zambia en Namibië gaat u ontdekken camper. Een prachtige combinatiereis om het echte Afrika te leren kennen.

The Big Five

36-daagse routesuggestie van Johannesburg naar Kaapstad. Deze route door Zuid-Afrika is voor mensen die gek zijn van dier en natuur. U zult oog in oog komen staan met de meest fantastische diersoorten, terwijl u geniet van een fantastische omgeving.