routesuggestie Zuid-Afrika, Botswana, Zambia en Namibië

Zuid-Afrika, Botswana, Zambia en Namibië wachten op u en bieden u een fantastische combinatie van wildlife, natuur & cultuur. Ontdek de schoonheden van deze Afrikaanse landen en maak een grote tour. Laat u verrassen door de cultuur en de vriendelijke bevolking, ga op zoektocht naar Afrikaanse dieren en aanschouw het prachtige landschap.
  • 40 dagen, ca. 6028 km
  • startpunt: Johannesburg

Dag 1

Dag 1: vertrek.

U verlaat Amsterdam en vliegt naar Johannesburg.


Dag 2

Dag 2: Johannesburg.

U arriveert in Johannesburg en haalt uw camper op bij de verhuurder.

Camping: Derde Poort.


Dag 3

Dag 3: Johannesburg - Pretoria.

Vandaag legt u uw eerste kilometers af en wel naar Pretoria. Deze stad ligt in de omgeving van een mooie en vruchtbare vallei, omringd door heuvels. Aangezien u maar een klein stukje hoeft te rijden, heeft u voldoende tijd om uit te rusten en/of om de omgeving te verkennen.

Camping: Derde Poort.

ca. 60 KM

Dag 4

Dag 4: Pretoria - Sabie.

Vandaag rijdt u naar Sabie. Onderweg geniet u van de prachtige Drakensbergen Panorama route.

Camping: Merry Pebbles.

ca. 360 KM

Dag 5

Dag 5: Sabie - Forever resort.

Forever resort is de eindbestemming van vandaag. Opnieuw reist u via de panorama route en zult u genieten van een bijzonder fotogenieke omgeving.

Camping: Blijdepoort.

ca. 95 KM

Dag 6

Dag 6: Forever resort - Kruger National Park.

U gaat vandaag naar één van de meest beroemde nationale parken: het Kruger National Park. In het totaal omvat het park ongeveer 2 miljoen hectare met de meest prachtige flora en fauna. Het park is een thuis voor een indrukwekkend aantal verschillende soorten leefvormen: 226 boomsoorten, 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren.

Camping: Satara.

ca. 206 KM

Dag 7

Dag 7: Kruger National Park.

U heeft vandaag alle tijd om het Kruger National Park te ontdekken. U overnacht op een andere camping als de afgelopen nacht.
Tip: vroeg in de morgen, of 's avonds tegen schemering maakt u extra kans om het Afrikaanse wildlife tegen het lijf te lopen.

Camping: Letaba.

ca. 70 KM

Dag 8

Dag 8: Kruger National Park.

U heeft vandaag opnieuw alle tijd om het Kruger National Park te ontdekken. U overnacht tevens op een andere camping als de afgelopen nacht.
Tip: vroeg in de morgen, of 's avonds tegen schemering maakt u extra kans om het Afrikaanse wildlife tegen het lijf te lopen.

Camping: Shingwedzi.

ca. 110 KM

Dag 9

Dag 9: Kruger National Park - Tshipise.

Vandaag verlaat u het mooie Kruger National Park en rijdt u naar Tshipise. Hier kunt u zich tegoed doen aan 'Hotsprings swimmming water'.

Camping: Forever resort Tshipise.

ca. 222 KM

Dag 10

Dag 10: Tshipise - Dongola.

U gaat naar Dongola, waar u de nacht doorbrengt en een vrije dag heeft.

Camping: Luxery camping.

ca. 75 KM

Dag 11

Dag 11: Dongola.

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt het Mapungubwe National Park bezoeken en een safari tour maken.

Camping: Luxery camping.


Dag 12

Dag 12: Dongola - Francistown.

U gaat vandaag naar Francistown, Botswana. Ooit heersde er in Francistown heuse goudkoorts, daarom wordt de stad vandaag de dag nog omringd door oude en verlaten mijnen.

Camping: Marang Camping.

ca. 395 KM

Dag 13

Dag 13: Francistown - Nata Lodge.

Vandaag rijdt u naar Nata Lodge, wat dichtbij Makgadikgadi pans ligt. Deze zoutpannen vormen een bijzonder landschap en zijn de moeite waard om eens te bezichtigen.

Camping: Nata Lodge Camping.

ca. 185 KM

Dag 14

Dag 14: Nata Lodge - Kasane.

Vandaag gaat u naar Kasane, waar u een boottocht kunt maken door het Chobe National Park. Een prachtig park wat garrant staat voor natuur en wildlife.

Camping: Toro Safari Lodge.

ca. 310 KM

Dag 15

Dag 15: Kasane - Livingstone.

Zambia wacht op u. Vandaag reist u naar Livingstone, een levendige stad waar van alles te doen valt. Ook buiten de stad zijn er tal van activiteiten. Zo kunt u deelnemen aan safari's (game drives), de Victoria Falls bezoeken, vogels spotten en nog veel meer.

Camping: Maramba lodge Camping.

ca. 85 KM

Dag 16

Dag 16 & 17: Livingstone.

U heeft twee vrije dagen in Livingstone. Bezoek de Victoria Falls en neem deel aan de vele natuurgebonden activiteiten waaronder wildlife trips.

Camping: Maramba lodge Camping.


Dag 18

Dag 18: Livingstone - Katima Mulilo.

Vandaag reist u weer verder, en wel naar Katima Mulilo.

Camping: Zambezi Lodge.

ca. 220 KM

Dag 19

Dag 19: Katima Mulilo - Ngepi.

U gaat vandaag naar Ngepi, waar u de Okavango rivier kunt bekijken. Deze rivier trekt veel dieren naar zich toe en de kans is dan ook zeer groot dat u een glimp zult opvangen van een aantal van deze Afrikaanse diersoorten.

Camping: Ngepi Camp.

ca. 385 KM

Dag 20

Dag 20: Ngepi - Roy's Rest Camp.

Roy's Rest Camp in Namibië is de eindbestemming van vandaag. Dit aparte kamp zorgt voor een aangenaam bijzonder verblijf.

Camping: Roy's Rest Camp.

ca. 200 KM

Dag 21

Dag 21: Roy's Rest Camp - Etosha National Park.

U gaat vandaag naar het bekende Etosha National Park. Het park bevat vele diersoorten, waaronder de grootste Olifantensoort ter wereld. De vegetatie van het park ligt relatief laag, wat uw kans vergroot om wildlife te spotten.

Camping: Namutoni camping.

ca. 210 KM

Dag 22

Dag 22: Etosha National Park.

U heeft een vrije dag in het Etosha National Park. 

Camping: Namutoni camping.


Dag 23

Dag 23: Etosha National Park.

U heeft nog een hele dag te besteden in het Etosha National Park. 

Camping: Okaukuejo camping.


Dag 24

Dag 24: Etosha National Park - Omaruru.

U verlaat het Etosha National park en rijdt naar Omaruru. Dit stadje wordt omringd door de Erongo Mountains en de, vaak droogstaande, Omaruru Rivier.

Camping: Hotel Staebe Camping.

ca. 312 KM

Dag 25

Dag 25: Omaruru - Swakopmund.

Vandaag rijdt u naar Swakopmund. Deze gezellig stad geeft een Duits aanzicht en is populair onder vakantiegangers. Swakopmund is een ideale startbasis voor trips naar o.a. de unieke duinen van Sossusvlei, het Namib-Naukluft National Park en meer.

Camping: Alte Brueke.

ca. 242 KM

Dag 26

Dag 26 & 27: Swakopmund.

U heeft twee dagen de tijd om de stad Swakopmund en haar mooie omgeving te verkennen. Naast de al eerder genoemde trips kunt u ook deelnemen aan een fantastische boottocht waarbij u zeehonden gaat spotten.

Camping: Alte Brueke.


Dag 28

Dag 28: Swakopmund - Windhoek.

Na een paar dagen verlaat u Swakopmund en reist u richting Windhoek, waar u de nacht doorbrengt. Windhoek is de hoofdstad van Namibië en heeft vele bezienswaardigheden. Bekijk bijvoorbeeld de vele kerken en kathedralen, de botanische tuinen, en overige parken, de bibliotheek van Windhoek en nog veel meer.

Camping: Arebbusch.

ca. 368 KM

Dag 29

Dag 29: Windhoek - Solitair.

Vanaf Windhoek gaat u naar Solitair, waar u de kleine woestijnstad kunt bezoeken.

Camping: Solitair Camping.

ca. 270 KM

Dag 30

Dag 30: Solitair - Sesriem Canyon.

U verlaat Solitair en rijdt naar Sesriem Canyon. Tijdens een bezoek aan deze omgeving mag u het Naukluft Park niet vergeten. Een aparte maar adembenemende omgeving laat u de veelzijdigheid van Namibië zien. Tevens staat dit gebied garant voor heel veel wildlife, dus houd uw camera gereed.

Camping: Sesriem camping.

ca. 95 KM

Dag 31

Dag 31: Sesriem Canyon.

Vandaag heeft u een vrije dag in de omgeving van het Naukluft Park. Dit houdt in dat u tevens de Sossusvlei kunt bezoeken.

Camping: Sesriem camping.


Dag 32

Dag 32: Sesriem Canyon - Namgorab bergen.

U reist vandaag naar de Namgorab bergen. Hier zult u tevens omgeven worden door indrukwekkende woestijn.

Camping: Betta's camp.

ca. 138 KM

Dag 33

Dag 33: Namgorab bergen - Ai - Ais.

Ai - Ais is de bestemming van vandaag. Dit plaatsje, in het woeste landschap van Namibië, ligt niet al te ver van de Zuid-Afrikaanse grens vandaan.

Camping: Ai - Ais camping.

ca. 480 KM

Dag 34

Dag 34: Ai - Ais - Springbok.

Vandaag gaat u terug naar Zuid-Afrika, en wel naar Springbok. Dit stadje is bekend geworden door de vondst van koper in de jaren 50.

Camping: Springbok Caravan Park.

ca. 205 KM

Dag 35

Dag 35: Springbok - Citrusdal.

U gaat vandaag naar Citrusdal, waar het fruitgebied van Zuid-Afrika u verwelkomt.

Camping: Citrusdal Caravan Camp.

ca. 385 KM

Dag 36

Dag 36: Citrusdal - Stellenbosch.

Vandaag is uw eindbestemming Stellenbosch. Dit stadje staat voornamelijk bekend vanwege haar Universiteit. Daarnaast heeft Stellenbosch een mooie gotische kerk die de moeite waard is om te bekijken. De huisjes in de Kaap-Hollandse stijl geven een romantisch gevoel in de pittoreske straatjes. Daarnaast heeft Stellenbosch een leuke bijnaam, namelijk wijnstad van Zuid-Afrika.

Camping: Mountain Breeze.

ca. 160 KM

Dag 37

Dag 37: Stellenbosch - Kommetjie.

Het bekende Kommetjie is uw eindbestemming van vandaag. Dit gezellige kustdorpje biedt genoeg mogelijkheden voor bijvoorbeeld een lekker dagje strand, een bezoekje aan de Slangkok Vuurtoren of bezichtig de omliggende vissersdorpjes.

Camping: Imhoff.

ca. 150 KM

Dag 38

Dag 38: Kommetjie.

Een vrije dag in Kommetjie zodat u lekker kunt bijkomen van de prachtige, maar vermoeiende reis. U kunt vandaag tevens naar Cape Point.

Camping: Imhoff.


Dag 39

Dag 39: Kommetjie - Atlantis.

Vandaag is uw laatste dag in Afrika aangebroken. U levert uw camper in en gaat naar de luchthaven, waar u zich klaarmaakt voor de terugreis.

Camping: Bobo depot.

ca. 100 KM

Dag 40

Dag 40: Aankomst Nederland.

Vandaag komt er officieel een einde aan deze fantastische en onvergetelijke vakantie. U arriveert op Schiphol Airport te Amsterdam.

ca. 100 KM

Panorama route

19- of 24-daagse routesuggestie - Johannesburg retour. De Panorama route is voor vele mensen een van de hoogtepunten van hun reis, en met recht. De magnifieke panoramische uitzichten, diepe kloven, vele watervallen en prachtige kleuren, kortom; echte…

Zuid-Afrika, Botswana, Zambia en Namibië

40-daagse routesuggestie van Johannesburg naar Kaapstad. Deze route gaat niet alleen door Zuid-Afrika, ook de omliggende landen Botswana, Zambia en Namibië gaat u ontdekken camper. Een prachtige combinatiereis om het echte Afrika te leren kennen.

The Big Five

36-daagse routesuggestie van Johannesburg naar Kaapstad. Deze route door Zuid-Afrika is voor mensen die gek zijn van dier en natuur. U zult oog in oog komen staan met de meest fantastische diersoorten, terwijl u geniet van een fantastische omgeving.