Bezienswaardigheid Simon's Town

De plaats Simon's Town heeft zo'n 6500 inwoners. Op ongeveer een uur rijden met uw camper van het centrum van Kaapstad, aan de oostkust van Kaap de Goede Hoop, ligt Simon's Town. Het plaatsje is bekend vanwege de Zuid-Afrikaanse marine, haar museau en natuurlijk door haar pinguïn kolonie op Boulders Beach!

Boulders Beach

Wanneer u uw huur camper ophaalt of inlevert in Kaapstad is dit een uitgelezen kans om Boulders Beach te bezoeken! Op relatief korte afstand van Kaapstad vindt u dit bijzondere strand vol met pinguïns. Als u vanuit Simon's Town onderweg gaat richting Kaap de Goede hoop dan komt u langs Boulders Beach. Wanneer u de bordjes Boulders Beach volgt komt u er vanzelf en kunt u tegen een kleine vergoeding de Jackass Pinguïns van dichtbij bekijken. Het is een bijzonder gezicht om zoveel pinguïns op dat kleine stukje strand te zien waggelen!

Musea

Naast het bijzondere Boulders Beach heeft Simon's Town ook enkele musea te bieden. Enkele musea in Simon's Town zijn het marinemuseum, het erfgoed museum, het speelgoed museum en ook het Simon's Town museum. Het Simon's Town museum is gevestigd in een voormalig gebouw van de VOC. In het museum maakt u kennis met de geschiedenis van het plaatsje. U ziet dat het dus zeker de moeite waard is om uw huur camper even aan de kant te zetten om kennis te maken met deze bijzondere plaats ten zuiden van Kaapstad.

 

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika