Bezienswaardigheid Walvissen spotten in Hermanus tijdens uw camperreis

Hermanus is van oorsprong een vissersdorp dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. En waarom? Vanwege de walvissen! Elk jaar komen in de periode vanaf mei veel walvissen naar de wateren nabij Hermanus om te paren en te kalven. De walvissen blijven hier dan tot ongeveer november. Wanneer u een camperreis maakt in deze periode dan heeft u een goede kans om walvissen te spotten in Hermanus, de grootste kans om walvissen te spotten is echter in september en oktober, net voordat de walvissen weer vertrekken.

Activiteiten in hermanus

Hermanus is prima te bezoeken met uw huur camper, deze plaats ligt ten zuid-oosten van Kaapstad op ongeveer 1,5 uur rijden. Een bezoek aan Hermanus is goed te combineren met een camperreis via de Tuinroute. Naast het spotten van walvissen zijn er tal van mogelijke activiteiten die u kunt doen in Hermanus, denk hierbij aan paragliden, mountainbiken, abseilen, golfen, ziplinen, kite surfen, kayakken en shark cage diven. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de vele activiteiten die u tijdens uw camperstop in Hermanus kunt ondernemen.

Marine big 5 tijdens uw camperreis

Veel reizigers gaan tijdens hun camperreis door Zuid-Afrika op zoek naar de big 5, beter bekend als de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel. Wanneer u met uw camper een bezoek brengt aan Hermanus dan zult u weinig leden van de bekende big 5 tegenkomen. In Hermanus heeft u de mogelijkheid om de marine big 5 te spotten. De marine big 5 bestaat uit: walvissen, dolfijnen, haaien, pelsrobben en pinguïns.

Wanneer u een camperreis maakt vanuit Kaapstad, al dan niet in combinatie met de Tuinroute, is een bezoek aan Hermanus een optie die u zeker kunt overwegen.

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika