Campings Abel Tasman National Park

Dit park is het kleinste Nationale Park van Nieuw Zeeland. Het park is in 1642 ontdekt door de Nederlander Abel Tasman die hier bij toeval aan de kust kwam.


Campings Arthur's Pass

Arthur's Pass is een klein alpine dorpje gelegen in de Zuiderlijke Alpen.


Campings Camper huren Christchurch

Een camper huren in Christchurch dit is voor velen een begin- of eindpunt van de reis en is gelegen aan de oostkust van het Zuidereiland. Christchurch heeft veel Engelse invloeden en is ook in deze stijl gebouwd.


Campings Camper huren Franz Josef en Fox Glacier

Bent u met uw huurcamper aan de westkust van het Zuidereiland? Hier vindt u deze spectaculaire gletsjers gelegen aan een uniek landschap van regenwoud strand en zee.


Campings Dunedin en het uiterste zuiden

Rijdt u met uw huurcamper het zuiden langs de oostkust dan komt u in Dunedin. Gelegen in het zuiden van het Zuidereiland vindt u deze studentenstad Dunedin met zijn vele Schotse invloeden. In deze op een na grootste stad van het Zuidereiland met bijna 114.000 inwoners treft u onder andere de steilste straat ter wereld Baldwin Street.


Campings Kaikoura

Wanneer u met uw huurcamper van Christchurch naar Picton rijdt komt u langs het karakteristieke plaatsje Kaikoura. Het plaatsje is een klein stadje waar u een straat met wat winkels restaurants en hotels vindt. Kaikoura staat voornamelijk bekend om de vele activiteiten zoals whale watchen en zwemmen met dolfijnen. Doordat de natuur hier een hele belangrijke plaats inneemt wordt er alles aan gedaan het leven te behouden en te beschermen. Hierdoor ziet u vele walvissen dolfijnen zeehonden en orka's in het omringende water en zijn er ook vele albatrossen te zien. Wanneer u voldoende tijd op het water door hebt gebracht zijn er ook verschillende wandelingen in het gebied.


Campings Marlborough Sounds

Indien u reeds met uw huurcamper per ferry de oversteek heeft gemaakt tussen het Noorder- en Zuidereiland heeft gemaakt dan heeft u de Marlborough Sounds al kunnen bewonderen. Een uitgestrekt groen landschap met enkele huizen en rustige baaien waar de dolfijnen in het blauwe water zwemmen.


Campings Milford Sound

Milford Sound vind ik het meest adembenemende stukje van Nieuw-Zeeland. Het voelt net alsof je je in een schilderij bevindt. Het is het grootste natuurpark van Nieuw-Zeeland en maar via een weg te bereiken namelijk Milford Road.


Campings Mount Cook

De bekendste berg van Nieuw Zeeland is ongetwijfeld Aoraki Mount Cook en deze is met 3764 meter tevens de hoogste in het land.


Campings Punakaiki

Een mooie stop tijdens uw camperreis is Punakaiki gelegen tussen Greymouth en Westport op het Zuidereiland. Deze plaats staat voornamelijk bekend om de Punakaiki Pancake Rocks. Ze hebben hun unieke naam te danken aan de vorm ze lijken namelijk op enorme stapels pannenkoeken. Ook de blowholes vormen een spectaculair gezicht voornamelijk bij ruige zee kan het water hier tot meters hoog door de gaten omhoog spuiten.


Campings Queenstown

Mijn lievelingsstad in Nieuw-Zeeland is zonder enige twijfel Queenstown. Er hangt hier een heerlijk relaxte sfeer alles kan niets moet. De stad is omgeven door prachtige natuur en ligt aan het blauwe Lake Wakatipu  met de Remarkables op de achtergrond. Omdat de belangrijkste bron van inkomsten in de stad het toerisme is zie je veel souvenirwinkels hotels en restaurants. Er zijn vele terrasjes in het kleine stadje waar je heerlijk kunt bijkomen van een actieve dag.


Campings Stewart Island

Het avontuur begint al met de overtocht u heeft namelijk kans om zeehonden dolfijnen en zeearenden spotten. Uw huurcamper laat u achter op een omheinde parkeerplaats van de ferrymaatschapij. Eenmaal op het eiland zult u versteld staan van de prachtige flora en fauna die het eiland u biedt. Hierna begint voor velen de zoektocht naar het nationale symbool van Nieuw-Zeeland de 'Kiwi'. Doordat het eiland geïsoleerd gelegen is zijn er geen buitenlandse dieren geïntroduceerd en heeft de Kiwi hier kunnen overleven. De Kiwi is een vogel die niet kan vliegen en komt voornamelijk voor op Stewart eiland het is een schuwe vogel die zich overdag voornamelijk schuilhoudt en zich pas in de avond laat zien. Zelfs indien u de Kiwi niet tegen het lijf loopt is Stewart Island nog steeds erg de moeite waard met zijn vele vogelsoorten en ongerepte natuur. Na deze prachtige excursie haalt u de camper weer op en vervolgt u uw camperreis.


Campings Wanaka

Een tip wanneer u een camper huurt is Wanaka. Deze plaats is prachtig gelegen aan het mooie Lake Wanaka en heeft een geweldig uitzicht op de bergen van Mount Aspiring National Park. De plaats heeft voor ieder wat wils en biedt mogelijkheden voor vele watersporten zoals zwemmen vissen en boottochten maar heeft ook beroemde wandeltochten in het Nationale Park.