Boston

Boston, ondanks dat het wel degelijk een stad is, doet het meer aan als een groot gemoedelijk dorp. Hier vind je ook niet de typisch Amerikaanse hoogbouw en rechte avenues, maar kleinschalige wijken met kronkelstraatjes. De sfeer is er dan ook een stuk gemoedelijker dan je van een gemiddelde Amerikaanse stad zou denken. Op elke hoek zit wel een gezellig café en er zitten vele goede en culinaire restaurants. Maar voor ieder wat wils; heb je liever een lekkere burger dan is dat in Boston ook een mogelijkheid. 

 

Gelegen in het noordoosten van de VS en aan de Atlantische Oceaan is dit een mooie bestemming vr het begin van je camperreis door New England. Een gebied dat wordt omvat door de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. In de maanden september en oktober, wanneer de herfst zijn intrede doet, verandert dit gebied in een kleurrijk palet van prachtige donkerrode tot feloranje kleuren. De natuur doet zijn best om niet te pronken, maar hier kun je niet omheen. Dit maakt het bij uitstek hét gebied om per camper van camping naar camping te hoppen. 

 

In Boston kennen we 1 aanbieder, zijnde Cruise America, met 2 verschillende ophaallocaties. In het noorden en het zuiden van Boston. Voorafgaand aan je camperreis raden wij het aan om minimaal 1, maar bij voorkeur 2 nachten, te verblijven in of nabij het centrum van Boston. Deze stad is zeker de moeite waard! Let wel; de hotelprijzen in het centrum liggen vele malen hoger dan de gemiddelde hotelprijs in Amerika. Namelijk tussen de 200 en 250 euro per nacht. Houd hier dus rekening mee. 

FREEDOM TRAIL

oston is het historisch hart van New England. Deze stad, die bijna zijn 400 jarig jubileum kan vieren, heeft een rijke historie waar de vrijheid van Amerika zegeviert. Om een goed beeld te krijgn wat oor rol deze stad heeft gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis is een wandeling over de 4 kilometer lange Freedom Trail. Uniek in zijn soort is dit een aangelegde informatieve wandelroute langs verschillende historische hoogtepunten dwars door het centrum van Boston. De rode steentjes vertellen je de weg en geeft je een beeld van belangrijke personen, gebouwen en memorabele plaatsen en parken. Een gezellige stop midden in het hart van de stad is Quincy Market. Ook de kleine steegjes achter huizen door met de meest verassende verhalen doen de oude tijden herleven. Denk aan de Boston Common, het Massachusetts State House, Park Street Church en Granary Burying Ground. Mocht je dus niet teveel tijd hebben voor een bezoek aan Boston dan kun je met deze wandelroute toch een heel groot deel van de stad zien in een beperkte tijd. 

BOSTON COMMON AND PUBLIC GARDEN

In 1837 werd dit prachtige publieke park aangelegd. Uniek in zijn soort was dit het eerste publiekelijke botanical garden in Amerika. Je kon wandelend van de ene naar de andere kant van de toen nog kleine stad lopen, dwars door prachtig groen. Ook wel de “downtown crossing” genoemd. De wijk aangrenzend aan dit park is hier dan ook naar vernoemd. In de Victoriaanse periode is het park uitgegroeid tot een heuse toeristische attractie met prachtige bloemenbedden en de nieuwste snufjes uit die tijd. Ook werden er bloemkassen aangelegd om tropische bloemen te kweken en te behouden. De monumenten en de fonteinen zijn een attractie op zichzelf. Door de Paget familie opgezet en al 100 jaar opererend zijn de zwanenbootjes. Deze tuinen zijn al ontelbaar keer het decor geweest met menig bruiloft en fotoshoot. Helaas is fietsen niet toegestaan in dit park.  

CAMBRIDGE EN HARVARD UNIVERSITY

Gelegen aan de andere zijde van de Charles River is de chique studentenplaats Cambridge. Gekenmerkt door misschien wel de meest bekende universiteit van de wereld ligt in deze plaats Harvard University. Bekend van menigeen Hollywood film of tv-programma’s is dit gebouw typerend voor deze stad en zeker een bezoekje waard voor degene die een stukje geschiedenis wil leren kennen buiten Boston. De campus van Harvard is vrij toegankelijk en prachtig aangelegd in de Harvard Yard. Een groene oase waar het bakstenen gebouw van de universiteit prachtig tot zijn recht komt. Daarnaast is Cambridge een gezellige plaats waar je vele cafés vindt en leuke straatjes.

BOSTON HARBOR ISLANDS NATIONAL & STATE PARK

Minuten gelegen van het centrum van Boston liggen de 34 eilanden en de landtong die samen het Boston Harbor Islands National and State Park worden genoemd. Spring aan boord van een ferry en ontdek het grote aanbod van buiten activiteiten, relaxen en leer over de flora en fauna die de eilanden te bieden hebben. Ben je van plan om een bezoek te brengen aan dit park bekijk dan altijd online even de activiteitenagenda, want die staat boordevol leuke en informatieve activiteiten gelinkt aan dit gebied. Denk aan een vaartocht langs de mooiste vuurtorens of een wandeltocht per gids waar er aandacht wordt geschonken aan de lokale ambachten, zoals het maken van cider of wijnen. Check online altijd even de ferry tijden. Deze verschillen per seizoen en eiland. 

BOSTON TEA PARTY SHIPS AND MUSEUM

Dit bekende Boston museum staat in het teken van historie van Amerika. Reis je met kinderen dan is dit, mede door het interactieve gedeelte, zeker aan te raden! De verschillende karakters die er rond lopen zullen kinderharten sneller doen kloppen als zij hun verhaal vertellen over de Amerikaanse revolutie! Een tour kunnen we dan ook ten zeerste aanraden. De tour duurt ongeveer 1 uur en neemt je mee naar de schepen die er liggen geankerd en het museum. Een echte reis door de ogen van een Amerikaan midden in de revolutie rond 1773. Een echte aanrader! 

CAMPER HUREN IN DE BUURT VAN BOSTON

De verhuurstations van Cruise America, de enige camperaanbieder in Boston, liggen beiden ongeveer 40 minuten van het stadscentrum van Boston verwijderd. Na je verblijf in Boston kunnen wij het aanraden, om hoge taxikosten te voorkomen, het transferpakket bij te boeken van de verhuurder Cruise America. Je kunt dan tevens de camper eerder ophalen en je wordt bij het hotel opgehaald. Wel zo makkelijk! Massachusetts is een enorm groene staat waar enorm veel campings te vinden zijn. Kortom; Boston is een hele verassende en unieke stad om uw camperreis door New England te starten!

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties