Japan

Ontdek je met

Chantal

Travelhome | Camper huren Japan

EEN CAMPERREIS DOOR JAPAN

Japan is het land van de rijzende zon. Het land waar eeuwenoude tradities hand in hand gaan met de nieuwste technologieën. Van traditionele theeceremonies, oude tempels en een samurai ervaring tot wandelen in indrukwekkende gebergtes en baden in heerlijke hotsprings. Een bijzonder veelzijdig land!

Japan is het land van de rijzende zon. Het land waar eeuwenoude tradities hand in hand gaan met de nieuwste technologieën. Je bezoekt hier eeuwenoude tempelcomplexen, waar de lokale bevolking offers brengt aan de goden, terwijl je het volgende moment in een high tech zakencentrum loopt en je ogen uitkijkt want alles lijkt hier mogelijk. Een dag later loop je in alle rust in een van de groene natuurparken en blijkt nog eens een keer meer hoe groot de contrasten zijn in dit schitterende land.
Van traditionele theeceremonies, oude tempels en een samurai ervaring tot wandelen in indrukwekkende gebergtes en baden in heerlijke hotsprings. Japan heeft het allemaal!

CULTURELE MUST-DO'S:

✔ Samurai en ninja ervaring. Ninjas zijn de spionnen die in van de Kamakura periode (1185-1333) tot de Edo periode (1603-1868) actief waren. Dit is de periode waarin de samurai het land regeerden.
✔ Neem deel aan een ‘martial arts’ les, verkleed je als ninja en bekijk de wapens en diverse shows waarin men de kwaliteiten van vroeger laat zien.
✔ Heerlijk baden in een Onsen (warmwaterbron). In Japan vind je vele vulkanen en vulkanische onsen (warmwaterbronnen). Veel van de warmwaterbronnen bieden een mogelijkheid om te overnachten en zijn een populaire plek voor een (meerdaags) bezoek.
✔ Probeer, naast de bekende Japanse sushi, ook een ander populair gerecht, Ramen. Ramen is een Chinese noedelsoep waarvan de inhoud kan variëren afhankelijk van het gebied waar je reist. Veel Japanners gaan in hun vrije tijd even naar een ramen winkel om een heerlijk bakje soep te halen.
✔ Bezoek een traditionele show, door UNESCO inmiddels gedefinieerd als cultureel erfgoed: Kabuki, Noh of Bunraku
✔ Bezoek een Sado (theeceremonie).
✔ Bezoek een van de tempels of shrines zoals de Phoenix Hall bij de Byodo-in Tempel, een cultureel erfgoed.

 

Reisexpert Chantal vertelt:

"Camperreis naar Japan? Dat klinkt voor velen als een uitdaging. Hoewel Japan misschien niet het eerste land is waar je aan denkt voor een camperreis, is dat voor mij juist dé reden om op pad te gaan met de camper in Japan. Start in de metropool Tokyo met het bruisende stadsleven en geniet van unieke uitzichten op Mount Fuji. Hou je van kastelen en het samoerai verleden? Dan moet je beslist naar het witte samoeraikasteel in Himeji. Sla de bijzondere stad Kyoto ook niet over, dit was een van mijn hoogtepunten. Kortom: een camperreis in Japan is echt een aanrader!"

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Travelhome op de vakantiebeurs!