IJsland

Ontdek je met

Susanne

Maarten

Manon

Travelhomie Simone bij Godafoss IJsland | Travelhome Campervakanties

Simone

Travelhome | Camper huren IJsland

EEN CAMPERREIS DOOR IJSLAND

IJsland, het land van vulkanen, geisers, gletsjers en ongerepte natuur. Tijdens een camperreis door dit schitterende land val je van de ene verbazing in de andere. Bezoek de vele nationale parken die het land rijk is en ontdek alle wonderlijke natuurverschijnselen. Ook de kleurrijke dorpjes met zijn aardige inwoners zijn een bezoek waard. Als je een camper wilt huren in IJsland hoef je jezelf zeker niet te vervelen.

IJsland, het avontuurlijke land van borrelende vulkanen, geisers, krakende gletsjers en zwarte lavavelden. Wanneer je een camper gaat huren in IJsland en door dit schitterende land rijdt, wisselt het landschap na elke bocht. Bezoek de vele nationale parken die het land rijk is en ontdek alle wonderlijke natuurverschijnselen. Ook de kleurrijke dorpjes met zijn aardige inwoners zijn een bezoek waard. Als je een camper wilt huren in IJsland hoef je jezelf zeker niet te vervelen. Naast de indrukwekkende landschappen zijn er genoeg uitstapjes te maken. Je kunt walvissen spotten, over gletsjers wandelen, kennis maken met de IJslandse paarden of een bezoek brengen aan Grimsey; het eiland dat net boven de poolcirkel ligt.

CAMPER HUREN REYKJAVIK

De hoofdstad van IJsland, Reykjavik, is het begin- en eindpunt van je camperreis. De meeste verhuurlocaties in IJsland zijn ook in Reykjavik gelegen. Reykjavik is echter meer dan dat, In deze prachtige stad valt van alles te beleven. Zo vind je het Saga Museum over de geschiedenis van de IJslanders, een boulevard langs de ruige kust, en een stadscentrum vele gezellige cafés, restaurants en een knusse winkelstraat. Breng ook zeker een bezoek aan de 74 meter hoge Hallgrimskirkja kerk. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. De stad wordt omgeven door de berg Esja en de Faxaflóibaai. Vanaf de Esja kun je genieten van een prachtig uitzicht!

VATNAJÖKULL NATIONAAL PARK

Sla het Vatnajökull National Park niet over tijdens je camperreis in IJsland, want het park heeft veel te bieden. Zo kun je hier Dettifoss bewonderen; de grootste waterval van IJsland. Dit prachtige natuurverschijnsel is 44 meter hoog en 100 meter breed. Je kunt een schitterende wandeltocht maken van Dettifoss naar Asbyrgi en geniet onderweg van het mooie uitzicht over IJslands grootste canyon, de Jökulsárgljúfur. Ook de Jökulsárlón is te vinden in dit nationale park. Het betekent letterlijk ijsbergmeer en het is dan ook geen verrassing dat hier enorme ijsblauwe ijsrotsen in drijven. Op de achtergrond zie je de grootste gletsjer van IJsland; de Vatnajökull. Er is een mogelijkheid om een boottocht te maken over dit prachtige meer en als je geluk hebt, spot je misschien zeehonden! 

MET JE CAMPER LANGS DE GOLDEN CIRCLE

De Golden Circle in IJsland is een van de bekendste camperbestemmingen in IJsland. Het is een fantastische route waarbij je meerdere natuurverschijnselen in één dag kunt bekijken, daarnaast is de route makkelijk te rijden met een camper. Een van de vele wonderen op deze gouden route in Zuidwest-IJsland is de geiser genaamd Strokkur. Het mooie van deze geiser is dat je erg dichtbij kunt komen en dat hij om de 7 á 8 minuten met veel geweld uitbarst. De volgende stop is bij de waterval Gullfoss die uit twee etages bestaat en 32 meter lager in een diepe kloof verdwijnt. Er is een pad aangelegd waardoor je een stuk naar beneden kunt lopen en de waterval bijna aan kunt raken. De derde stop op deze route is Thingvellir National Park waar je de grens tussen de Euraziatische- en de Noord-Amerikaanse aardplaten kunt bewonderen en een heerlijke wandeling kunt maken in de natuur. Ook aan culturele geschiedenis onbreekt het niet op deze route. Zo was Gullfoss bijna een stuwmeer geweest en organiseerden de IJslanders in Thingvellir rond de 10e eeuw de jaarlijkse landsvergadering. De Golden Circle mag dus zeker niet ontbreken tijdens een camperreis in IJsland.

ONTSPANNEN IN DE BLUE LAGOON

Sluit je onvergetelijke campervakantie in IJsland af met een ontspannen dag in de Blue Lagoon. De Blue Lagoon is een kunstmatig aangelegde hot spring, omgeven door zwarte lavarotsen. Dit is werkelijk een prachtig gezicht! Het felblauwe water in de spa is afkomstig uit bronnen van wel 2000 meter diep. Op de bodem en aan de randen van de Blue Lagoon heeft zich klei gevormd wat zich leent voor een goed gezichtsmasker! Wat is er nu meer ontspannend dan dobberen in een warme bron, in de frisse buitenlucht?

CAMPER HUREN IJSLAND

Wil je een camper huren IJsland? Wij werken samen met de bekende verhuurders in IJsland. De meeste verhuurders hebben een locatie in de omgeving van Reykjavik (vaak in de buurt van Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland). Het ophalen en inleveren van de camper is hierdoor eenvoudig, De beschikbare campers in IJsland variëren van campers voor 2 personen tot campers voor 6 personen. Voor ieder wat wils dus! Heb je nog vragen over camperverhuur in IJsland? Wij helpen je graag verder zodat jij een onvergetelijke camperreis in IJsland kunt maken!

Reisexpert Maarten vertelt:

Travelhome | Camperervaring IJsland
“Een andere taal, een andere munt, maar vooral andere natuur, IJsland is uitgestrekt en divers. De prachtige bergen, geisers, watervallen, gletsjers en vulkanen zijn hier slechts voorbeelden van.
Het spotten van walvissen en papegaaiduikers, het zien van het noorderlicht, IJsland heeft zoveel te bieden. Ik vond het er prachtig! Voor je gevoel ben je ver weg, maar het is slechts 3 uur vliegen... Maak jij ook een camperreis door IJsland?”
 

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Travelhome op de vakantiebeurs!