Camper huren in IJsland

Camper huren IJsland

IJsland, het avontuurlijke land van borrelende vulkanen, geisers, blauwe, krakende gletsjers en zwarte lavavelden. Wanneer u een camper gaat huren in IJsland en door dit schitterende land rijdt, wisselt het landschap na elke bocht. Bezoek de vele nationale parken die het land rijk is en ontdek alle wonderlijke natuurverschijnselen. Ook de kleurrijke dorpjes met zijn aardige inwoners zijn een bezoek waard. Als u een camper wil huren in IJsland hoeft u zich zeker niet te vervelen. Naast de indrukwekkende landschappen zijn er genoeg uitstapjes te maken. U kunt walvissen spotten, over gletsjers wandelen, kennis maken met de IJslandse paarden of een bezoek brengen aan Grimsey; het eiland dat net boven de poolcirkel ligt.

Camper huren Reykjavik

De hoofdstad van IJsland, Reykjavik, is het begin- en eindpunt van uw camperreis. In deze prachtige stad valt van alles te beleven. Zo vindt u een saga museum over de geschiedenis van de IJslanders, een boulevard langs de ruige kust, en een stadscentrum vele gezellige cafés, restaurants en een knusse winkelstraat. Breng ook zeker een bezoek aan de 74 meter hoge Hallgrimskirkja kerk. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. De stad wordt omgeven door de berg Esja en de Faxaflóibaai. Vanaf de Esja kunt u genieten van een prachtig uitzicht!

Vatnajökull Nationaal Park

Sla het Vatnajökull Nationaal Park niet over tijdens uw campervakantie in IJsland, want het park heeft veel te bieden. Zo kunt u hier Dettifoss bewonderen; de grootste waterval van IJsland. Dit prachtige natuurverschijnsel is 44 meter hoog en 100 meter breed. U kunt een schitterende wandeltocht maken van Dettifoss naar Asbyrgi en geniet onderweg van het mooie uitzicht over IJslands grootste canyon, de Jökulsárgljúfur. Ook de Jökulsárlón is te vinden in dit nationale park. Het betekent letterlijk ijsbergmeer en het is dan ook geen verrassing dat hier enorme ijsblauwe ijsrotsen in drijven. Op de achtergrond ziet u de grootste gletsjer van IJsland; de Vatnajökull. Er is een mogelijkheid om een boottocht te maken over dit prachtige meer en als u geluk heeft, spot u misschien een orka! 

Met uw camper langs de Golden Circle 

De Golden Circle in IJsland is een fantastische route om meerdere natuurverschijnselen in één dag te bekijken en makkelijk te rijden met een camper. Een van de vele wonderen op deze gouden route in Zuid-West IJsland is de geiser genaamd Strokkur. Het mooie van deze geiser is dat u erg dichtbij kunt komen en dat hij om de 7 á 8 minuten met veel geweld uitbarst. De volgende stop is bij de waterval Gullfoss die uit twee etages bestaat en 32 meter lager in een diepe kloof verdwijnt. Er is een pad aangelegd waardoor u een stuk naar beneden kunt lopen en de waterval bijna aan kunt raken. De derde stop op deze route is thingvellir Nationaal Park waar u de grens tussen de Euraziatische- en de Noord-Amerikaanse aardplaten kunt bewonderen en een heerlijke wandeling kunt maken in de natuur. Ook aan culturele geschiedenis onbreekt het niet op deze route. Zo was Gullfoss bijna een stuwmeer geweest en organiseerden de IJslanders in Thingvellir rond de 10e eeuw de jaarlijkse landsvergadering. 

Ontspannen in de Blue Lagoon  

Sluit uw onvergetelijke campervakantie in IJsland af met een ontspannen dag in de Blue Lagoon. De Blue Lagoon is een natuurlijke hot spring, omgeven door zwarte lavarotsen. Dit is werkelijk een prachtig gezicht! Het felblauwe water in de spa is afkomstig uit bronnen van wel 2000 meter diep. Op de bodem van de Blue Lagoon heeft zich klei gevormd wat zich leent voor een goed gezichtsmasker! Wat is er nu meer ontspannend dan dobberen in een warme bron, in de frisse buitenlucht?

Alle campervakanties in IJsland

Inspirerend IJsland

Deze 14-daagse camperreis breng je door het magische IJsland. Beleef en aanschouw het prachtige IJsland. Verbaas je over de verschillende landschappen die dit land te bieden heeft. Vertrek mei t/m september 2019

* Exclusief: evt. verhoging in luchthavenbelasting & (internationale) toeslagen.